Go back
Bootcamp

Prvo druženje: Kamničanka, sobota 28. maj 2022 - virtualna izvedba

Zaradi slabe vremenske napovedi dogodek v živo odpade. Pripravljamo virtualni izziv! Gremo na kolo v sodelovanju z Visit Kranj predstavlja prvo traso v sklopu Kranjske kolesarske rože: Kamničanko.

Zaradi slabe vremenske napovedi dogodek v živo odpade. Pripravljamo virtualni izziv!

Po opravljenem kolesarjenju, na katerem boste spoznali najlažjo izmed šestih tras Kranjske kolesarske rože, sledi druženje na grajskem dvorišču Khiselstein. Ravninski začetek Kamničanke nas pri Voklem najprej zapelje na edini kolesarski most čez avtocesto v Sloveniji. PRIJAVI SE na druženje po kolesarjenju, saj te čaka pestro dogajanje. 

Prva znamenitost ob trasi cerkev Marijinega oznanjena

Skozi Šenčur nas trasa vodi do Adergasa, kjer leži cerkev Marijinega oznanjenja in naše prvo priporočilo za ogled. Mimo jezerc Češnjevek, gradu Strmol in Gradu pri Cerkljah si dodobra ogrejemo telo in noge.

Od tu je le še nekaj kilometrov do Kamnika, kjer si lahko ogledamo staro mestno jedro in Mali grad. Lahko pa svojo pot podaljšamo tudi do Starega gradu nad Kamnikom, kjer se lahko naužijemo razgledov proti Kamniško-Savinjskim Alpam in Ljubljani. Tako lahko v prvem delu poti obiščemo ali se na kratko ustavimo kar na štirih različnih gradovih.

Skozi Šmarco nas pot pripelje do Arboretuma Volčji Potok, ki je vedno zanimiv za obiskovalce in se konec maja bohoti v dišečih vrtnicah. Tukaj priporočamo, da si privoščite kratek oddih v senci mogočnih dreves parka ali morda kavico. 

Skozi Radomlje in Mengeš pridemo do Vodic. Kilometri so ravninski, lahko pa se ustavimo in opazujemo vršace, ki nudijo spektakularno kuliso med samo vožnjo. Na tem mestu se trasa razcepi v dve možni progi:

  • Prva možnost vodi skozi hladen gozd po makadamski cesti do vasi Voglje, kjer se priključi na asfaltno podlago. Vsi na gravel in treking kolesih – to je vaša iztočnica, da še dodatno pritisnete na pedala.
  • Za vse ljubitelje cestnih koles pa priporočamo, da v Vodicah nadaljujejo pot proti Valburgi, kjer nato zavijejo nazaj proti Kranju.

Ste lahko hitrejši kot tisti, ki uberejo pot po makadamu?

Do Kranja je le še nekaj kilometrov ravne in urejene ceste, ki smo jo prevozili že v prvem delu poti. Kamničanka je tako ravno pravi uvod v zbiranje vseh cvetov naše rože. Na sami progi boste lahko srečali našo ekipo, ki vam bo v pomoč in motivacijo.

Obvezno druženje po kolesarjenju na dvorišču Khiselstein

Po končanem kolesarjenju sledi druženje na grajskem dvorišču Khislstein. Vse sobotne kolesarje – ne glede na število prevoženih kilometrov, celotno Kamničanko ali le krajši del, čaka kar nekaj presenečenj in priložnost za spoznavanje kolesarskih kolegic in kolegov, deljenje nasvetov in pridobivanje novih idej za kolesarske pobege.

Prijavi se na sobotno druženje po kolesarjenju

Zaradi lažje organizacije samega dogodka po kolesarjenju na dvorišču Khiselstein vas lepo prosimo, da se (brezplačno) prijavite.

Znamenitosti na poti, vredne ogleda

Kolesarjenje ponuja edinstvena doživetja ravno zaradi enostavne prilagodljivosti našim zmožnostim: drvenje do cilja ali pa ležerno popotovanje s postanki, vredni ogleda in oddiha. Na Kamničanki priporočamo sledeče postanke:

  • Cerkev Marijinega oznanjena v Adergasu
  • Grad Strmol
  • Kamnik (staro mestno jedro in grad)
  • Arboretum Volčji potok

>> PRENESI SI datoteko trase KAMNIČANKA

Zaradi slabe vremenske napovedi dogodek v živo odpade. Za vas pripravljamo virtualni izziv!

PRIJAVI SE na virtualni izziv Kamničanka

Prijavnica za virtualni izzvi Kamničanka v pripravi.