Go back
Bootcamp

Ljubljančanka: sobotno druženje 11. junija 2022

Druga etapa Kranjske kolesarske rože in druženje na grajskem dvorišču Khislstein, 11. 6. 2022, od 10.00 do 14.00.

Čas hitro teče in kilometri se še hitreje nabirajo. Vabimo vas, da se nam v soboto, 11. junija 2022, pridružite na drugem druženju z nami, kjer se bomo odpravili v Ljubljano. Srečali se bomo tudi s prvim resnim vzponom in se nagledali lepot naše prestolnice.

Važno je, da smo na kolesu

Za vse, ki bi se radi odpravili na drugo traso, pa ni problema. Važno je, da smo na kolesu. Tako, da le delite z nami vaše dogodivščine na družbenih omrežjih in označite #letapeslovenia.

Vse, ki se podate na trase prosimo, da spoštujete cestnoprometne predpise. Prav tako svetujemo previdnost pri odsekih, kjer potekajo cestna dela.

Grajsko dvorišče Khislstein od 10.00 do 14.00

Mi vas bomo pričakali na grajskem dvorišču Khislstein, kjer bomo pripravili za vas animacijski program, čakale vas bodo masaže in bogate nagradne igre ter seveda hladna osvežitev v obliki Radlerja Iso po vožnji.

Hervisov izziv: odvozi 500 m na trenažerju Tacx in se poteguj za glavno nagrado

Vsak, ki se bo prijavil in nas obiskal na kolesarskem druženju, kjer bo postavljen tudi Tacxov trenažerj in na njem odvozil vsaj 500 m, bo lahko sodeloval v Hervisovi nagradni igri.

Glavna nagrada: Tacx Flux S. Nagradna igra bo potekala med udeleženci vseh 5 preostalih druženj. Seveda pa vas nagrajujejo tudi ostali partnerji L'Etape Slovenia. Kot vsakič bomo tudi tokrat izvedli nagradno igro med prijavljenimi na dogodek.

Tudi tukaj bo prva nagrada: brezplačna štartnina na septembrskem spektaklu L'Etape Slovenia, ko bomo Kranj 3. in 4. septembra pobarvali v rumeno.

V koledarju si označite 11. junij in pridite v Kranj

Izbrana trasa: Ljubljančanka. Osnovni podatki:

Ljubljana je mesto, ki ponuja veliko, ne glede na vreme ali letni čas. Značilno podobo mesta ob reki, ki se vije skozi staro mestno jedro, s slikovitimi mostovi in tržnico, je zasnoval veliki evropski arhitekt Jože Plečnik. Plečnikova Ljubljana, ki se uvršča med najpomembnejše celostne umetnine 20. stoletja, je svetovni urbanistični fenomen.

Iz centra Kranja zavijemo čez Delavski most in ob desnem bregu Save kolesarimo vse do Zbilj, kjer se obrnemo proti Goričanam in od tam mimo vasi Sora na Topol nad Katarino. Klanec ni dolg, vije se po prijetnem hladu in se zaključi s čudovitim razgledom. Prva možnost za testiranje nog in pripravljenosti ter primerjavo z drugimi na aplikaciji Strava – se srečamo v klubu L'Etape Slovenia.

Sledi zahteven spust v dolino reke Gradaščice. Mimo Dobrove kmalu dosežemo naš cilj, staro mestno jedro Ljubljane, kjer imamo na enem mestu zbrane najžlahtnejše kulturne, naravne in seveda kulinarične lepote. Ogled ljubljanskih znamenitosti lahko zaokrožimo tudi z kavo v enem izmed številnih lokalov ob reki Ljubljanici.

Iz središča Ljubljane se zapeljemo mimo parka Tivoli in ob Celovški cesti kolesarimo do Stanežič. Od tam sledimo oznakam za daljinsko kolesarsko povezavo D2, ki nas bo zanesljivo pripeljala nazaj v Kranj. Zadnji del poti iz Valburge proti Kranju nam bo znan že iz obiska prve etape.

Znamenitosti na poti, vredne ogleda

  • Ljubljanski grad
  • Park Tivoli
  • Center Ljubljane
  • Grad Smlednik.

Še je čas za virtualno Kamničanko

Ne pozabite pa, da še vedno poteka Virtualna Kamničanka - vse do 8. junija 2022. Naša prva rožica, ki jo je poskušal odplaknit dež. Ampak mi se nismo dali in Kamničanko pripeljali k vam domov. Tako lahko ob prijavi in izpolnjenih pogojih sodelujete v nagradni igri z bogatim denarnim skladom. 

Se vidimo v živo, kolesarimo in spodubjamo v klubu L'Etape Slovenia na aplikaciji STRAVA!

Datoteka trase: Ljubljančanka

Prenesi si datoteko trase: LJUBLJANČANKA.

PRIJAVNICA na sobotno druženje: LJUBLJANČANKA

Prijavi se na sobotno druženje kolesarjev, 11. junij 2022: LJUBLJANČANKA

S predhodno prijavo na dogodek si zagotoviš priložnost za potegovanje za bogate nagrade partnerjev.

Ne zamudi, prijavi se še danes!