Go back
News

L’Etape Reward Progam – možnost registracije na L’Etape du Tour

Program, ki nagrajuje udeležence zahtevnejših preizkušenj dirk serije L’Etape po celem svetu

Legendarna Dirka po Franciji je dobila svojo rekreativno različico leta 1993, ko je bila izvedena prva preizkušnja L'Etape du Tour – torej francoska etapna izvedenka in je potekala v Pirenejih s kar tremi gorskimi vzponi: Col du Tourmalet (2115 m), Col du Soulor (1474 m), Col de l'Aubisque (1709 m) in v skupni dolžini 190 km.

Popularnost kolesarjenja in rumene barve med Francozi

Popularnost kolesarjenja in rumene barve med Francozi je zgodba zase, saj gre za močna čustva pripadnosti, ponosa, patriotizma, predvsem pa zavedanje o edinstveni priložnosti, kako je izkusiti dirko kot vrhunski kolesar, saj etapna preizkušnja za rekreativce vedno poteka po delu trase, ki jo nekaj dni kasneje prevozijo profesionalci v sklopu Dirke po Franciji.

Kako prestižno je biti del legendarne dirke, priča dejstvo, da je bilo že na prvi izvedenki več kot 1700 prijav, kljub zahtevnosti trase. Vse odtlej je L'Etape du Tour doživel 30 izvedb, leta 2020 in 2021 pa je bila epidemija covid-19 močnejša in preizkušnji nista bili izvedeni. Prijave na L'Etape du Tour so vedno razprodane v samo nekaj urah – in to vseh 16.000 startnih mest!

Z razkritjem trase Dirke po Franciji 2023 (27. 10. 2022), pa se kmalu odprejo tudi prijave na rekreativno izvedbo L'Etape du Tour 2023. Tokratna bo potekala 9. julija 2023 na relaciji Annemassedo–Morzine in bo dolga 152 km ter ima kar 4.100 m višinskih metrov in 5 vzponov – čez prelaze: Saxel, Cou, Feu, la Ramaz in Joux Plane.

Vsi, ki so letos prevozili 138 km dolgo preizkušnjo na L’Etape Slovenia, so si prislužili ekskluzivno možnost predčasne prijave na L’Etape du Tour, o čemer smo jih obvestili. (V primeru neprejema e-novic z možnostjo predprijave, pišite na info@letape.si.)

POMEMBEN DATUM – PRIJAVA NA L’ETAPE DU TOUR

Za celotno javnost pa se prijava na L’Etape du Tour odpre 2. 11. 2022 ob 16. uri CET.

Pričakuje se, da bo tudi letošnji dogodek razprodan v manj kot eni uri!

>> Več informacij o L'Etape du Tour