Go back
Training tips

Priprave na L'Etape Slovenia – 3. sklop treningov

Spet stopnjujemo ritem

V 3. ciklu treningov ponovno stopnjujemo ritem. Blaž Debevc in Miha Koncilija iz Pogi teama UAE Generali sta tudi za naslednja dva tedna pripravila pester program treningov. V začetku tedna se bomo tako bolj posvetili treningu kadence in krajših vzponov, v drugem tednu pa imamo treninga kronometra in daljših vzponov.

Treningi vzponov

Treningi vzponov nas bodo še dodatno pripravili za vse krajše in daljše vzpone na trasi. Predvsem pa so tej treningi namenjeni tudi temu, da treniramo konstantno pritiskanje na pedala. Še posebej na vzponih se poskušamo izogibati prevelikim menjavam ritma in se osredotočamo, da celotne vzpone prevozimo z isto močjo.

Trening kadence pa bo naše noge navadil na optimalno hitrost pedaliranja, kar pomaga, da so noge na koncu vožnje manj utrujene in pripravljene za zaključni vzpon, kot bo to v primeru nedeljske preizkušnje L'Etape Slovenia Jelenov klanec v Kranju.

Trening kronometra je še tista pika na i celotnemu programu. Osredotočimo se na enakomerno poganjanje skozi celoten interval. Pazljiv je potrebno biti predvsem pri tem, da se ne zaženemo prehitro od starta, kar je velikokrat napaka kolesarjev.

L'Etape Slovenia se nezadržno približuje. Gremo na kolo 😊