Go back
Race

Bilten o prvi izvedbi L'Etape Slovenia by Tour de France

Bilten o prvi izvedbi L'Etape Slovenia vsebuje ključne informacije o premierni izvedbi rekreativne kolesarske prireditve v Sloveniji, ki se bo zgodila 3. in 4. 9. 2022. Vabljeni k branju!

Vsi že z nestrpnostjo zremo v prihajajoči vikend, saj se bo vsak čas zgodila premierna izvedba L'Etape Slovenia, kolesarsko dogajanje, kakršnega v Sloveniji še ni bilo. Največji užitek bo zagotovo nedeljska vožnja po zaprtih cestah, največja atrakcija pa živopisana karavana več kot 1.000 kolesarjev, ki se bo vila skozi kraje kar enajstih gorenjskih občin.

S startom ob 9. uri v centru Kranja

S startom ob 9. uri v centru Kranja bo karavana najprej krenila skozi središče mesta po levem bregu Save in vse do Trboj kontrolirano – ogrevalno in paradno – kolesarila do kilometra nič. Od tam pa zares! Na osebne zmage in predvsem – uživanje v čudoviti slovenski krajini, ki ponuja številne lepe razglede na bogato naravno in kulturno dediščino dežele. Vse do cilja v Kranju, kjer bo prav vsak prejel medaljo. Zato ste za nas prav vsi kolesarji L'Etape Slovenia, naši heroji.

Na trasi bo nekaj prelomnih trenutkov, saj se bo kolesarska karavana potegovala za kultne majice Dirke po Franciji: rumeno (pokrovitelj: General), zeleno (pokrovitelj: Visti Kranj), pikčasto (pokrovitelj: Gorenjska banka) in belo (pokrovitelj: Kolesarski klub Kranj). Pestro dogajanje pa bo vsekakor tudi na obeh gorskih ciljih: na Šenturški gori in na Jamniku, kjer bo karavano kolesarjev daljše preizkušnje spodbujal sam hudič Didi, prepoznavna maskota Tour de France ter številni Podbličani, ki obljubljajo, da bodo glasni navijači ob trasi.

Pred tem pa ne bo sobotno dogajanje nič manj pomembno, na katerem pričakujemo mnoge ljubitelje kolesarstva, družine z otroki in malčki, da občutijo malček doživetja Dirke po Franciji. Vsa sobotna družinska in otroška kolesarjenja so brezplačna in jih omogoča Gorenjska banka, vendar pa se je potrebno predhodno prijaviti.S prijavo nikar ne odlašajte, saj je število mest omejeno na 500 najhitrejših prijav!

Vsekakor ne bi zmogli organizirati tako velikega dogodka, če ne bi imeli številnih partnerjev, posluha za izvedbo s strani gostujočega mesta Kranja ter vseh občin, skozi katere poteka trasa in pokrovitelja I Feel Slovenia.

Hvala vsem in srečno, kolesarji L'Etape Slovenia!

Bilten bo na voljo tudi v tiskani izdaji na prizorišču – v vasi L'Etape Slovenia by Tour de France. Vabljeni k branju!

We like to make our way to the forefront, and we are especially happy when we exchange knowledge and experience with the best. That’s why Kranj’s cooperation with the brand of the most prestigious race in the world is the right combination. One that leads to new victories."

Matjaž Rakovec, Mayor of the Municipality of Kranj

Bilten L'Etape Slovenia by Tour de France

>> Prenesi si L'Etape Slovenia bilten 2022