L’ÉTAPE SLOVENIA Kolesarsko doživetje

2-dnevni kolesarski festival za vsakogar

Dogodek L'Etape Slovenia je uradni dogodek za amaterske kolesarje iz serije dogodkov Tour de France v Sloveniji, ki potekajo po celem svetu. Edinstvena priložnost za nov osebnostni kolesarski izziv in pravo turistično avanturo po cestah zelene in razgibane Gorenjske.  

Dogodek L'Etape Slovenia bo potekal pod budnim očesom visoko strokovnih standardov in tehničnih pogojev ter podpore blagovne znamke Tour de France. L'Etape Slovenia je družabni kolesarski dogodek s tekmovalno noto za amaterske kolesarje ob zagotavljanju varnega kolesarjenja na za promet zaprtih cestah in približevanje izkušnje etapne dirke profesionalnih kolesarjev na Tour de France. Občuti zeleno Slovenijo na kraljevi razdalji L'Etape Slovenia!

Gostitelj tretje izvedbe L'Etape Slovenija pod okriljem Tour de France je Mestna občina Kranj skupaj z Zavodom za turizme in kulturo Kranj (Visit Kranj). Mesto se ponaša z bogato kolesarsko tradicijo in številnimi kolesarskimi legendami, kot so Matej Mohorič, Tadej Valjavec, Franci Hvasti, če omenimo le nekatere.

Pridi in izkusi Dirko po Franciji. Kranj, 7.–8. septembra 2024

SOBOTA, 7. SEPTEMBRA 2024: inkluzija, povezovanje, promocija:

  • malčki na poganjalčkih
  • osnovnošolci, mladi kolesarji
  • družinsko kolesarjenje
  • e-kolesa, vključevanje starejših
  • starodobniki.

NEDELJA, 8. SEPTEMBRA 2024: izkušnja Tour de France na izbrani razdalji:

  • krajša razdalja > 80 km
  • daljša razdalja > 145 km

Prisrčno dobrodošli.

URADNA ŠPORTNA SERIJA TOUR DE FRANCE, KI JE ZASNOVANA TAKO, DA SE POČUTITE KOT PROFESIONALNI KOLESAR DIRKE PO FRANCIJI NA NAJLEPŠIH KRAJIH NA SVETU

O TOUR DE FRANCE
Zaprte trase, zasnovane
s strokovnjaki Tour de France.
Visok nivo
varnosti in asistence.
Merilni sistem
in skupna razvrstitev.
Uradni zmagovalni oder z razglasitvijo
in majicami Tour de France.