Splošni pogoji

Splošni pogoji L'Étape Slovenia by Tour de France

Splošni pogoji v nadaljevanju urejajo pogoje prijave na katerokoli kolesarsko preizkušnjo v okviru rekreativnega kolesarskega dogodka L'Etape Slovenia by Tour de France, ki bo potekala 7. in 8. 9. 2024 v Kranju, Slovenija.

ORGANIZATOR DOGODKA

Organizator dogodka je SPORT MEDIA FOCUS, d.o.o., komuniciranje v športu, matična številka 5997577000, naslov: Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: organizator), ki upravlja s spletnim mestom kolesarske preizkušnje L'Etape Slovenia by Tour de France: https://slovenia.letapebytourdefrance.com/, kontakt: info@letape.si. Politika zasebnosti in pogoji uporabe spletnega mesta so opredeljeni na tej povezavi.

OSNOVNE DOLOČBE

Pričujoči pogoji urejujejo odnos med organizatorjem in udeležencem katerekoli kolesarske preizkušnje v okviru 2-dnevnega dogodka. Za udeležbo katerekoli kolesarske preizkušnje mora udeleženec predhodno opraviti registracijo oziroma prijavo na prijavnem portalu Prijavim.se. Z uspešno prijavo se prijavitelj strinja s pričujočimi Splošnimi pogoji, Politiko zasebnosti in pogoji prijavnega portala Prijavim.se

RAZPIS IN POSTOPEK PRIJAVE

Narava kolesarjenj v okviru dogodka je dvoja, zaradi česar organizator pripravi dva ločena prijavna postopka in časovna okvira odprtja prijav:

 • sobotna kolesarjenja so v osnovi brezplačna. Prijava za leto 2024 še ni odprta in še ni mogoča. Pričujoči pogoji v delu "Sobotna kolesarjenja v okviru L'Etape Slovenia by Tour de France" še niso posodobljena za izvedbo v letu 2024. Posodobljeni pogoji za sobotna kolesarjenja bodo na voljo sočasno z odprtjem prijav na le-te.
 • Nedeljsko kolesarjenje je plačljivo. Prijava se odpre kmalu in je mogoča do vključno 25. 8. 2024 oziroma do datuma v skladu s pogoji, ki so opredeljeni v nadaljevanju pričujočih pogojev. Pričujoči pogoji se v delu "Kolesarski preizkušnji na dan 8. 9. 2024" izrecno navezujejo na izvedbo dogodka v letu 2024 in jih mora udeleženec prebrati in sprejeti za uspešno prijavo na dogodek.

FOTOGRAFIRANJE IN SNEMANJE DOGODKA

Udeleženec je seznanjen, da bo organizator dogodek fotografiral in snemal ter omogočil prenos nedeljske preizkušnje (kot npr. spletni, TV), ter video in foto vsebine z dogodka uporabil za potrebe informiranja javnosti o dogodku, za potrebe promocije dogodka, za pripravo poročil partnerjem in distribucijo za partnerje in druge komercialne ali nekomercialne namene.

OBVEŠČANJE IN SPREMLJANJE INFORMACIJ

Obveščanje javnosti poteka prek uradnih komunikacijskih kanalov L'Etape Slovenia, in sicer prek spletnega mesta L'Etape Slovenia in družbenih medijev:

PRIJAVA NA E-NOVICE L'ETAPE SLOVENIA

Vsakdo se lahko prijavi na brezplačne e-novice za spremljanje aktualnih informacij, vezanih na dogodek L'Etape Slovenia, na spletni strani organizatorja ➡️ https://slovenia.letapebytourdefrance.com/, v polju na dnu vsake strani, sekcija #Keep in Touch. V predvideno polje oseba vnese svoj veljavni e-poštni naslov, kamor želi prejemati e-novice. Z vnosom veljavnega e-naslova oseba soglaša prejemanje e-novice z aktualnimi vsebinami o dogodku, kolesarstvu in z dogodkom povezanimi vsebinami ter občasnim prejemom vsebin partnerjev dogodka.

Odjava od e-novic je mogoča kadarkoli s klikom na "odjava", ki se nahaja pri vsakokratni izdaji e-novic.

POSODOBITEV SPLOŠNIH POGOJEV

Organizator si pridružuje pravico do sprememb splošnih pogojev, objavljenih na datum zadnje posodobitve na spletni strani prireditve in v prijavnici. S sprejetjem spodaj navedenih splošnih pogojev na prijavnici za udeležbo na katerikoli kolesarski preizkušnji v sklopu dogodka L'Etape Slovenia by Tour de France lahko uspešno zaključite postopek prijave in se s pravočasnim plačilom startnine v primeru plačljivih preizkušenj udeležite kolesarjenja.


SOBOTNA KOLESARJENJA V OKVIRU L'ETAPE SLOVENIA BY TOUR DE FRANCE

!!! PRIJAVA NA SOBOTNA KOLESARJENJA ŠE NI ODPRTA. RAZPIS DISCIPLIN JE ŠE V PRIPRAVI !!!

Datum prireditve: sobota, 7. 9. 2024. Osrednje prizorišče: Slovenski trg, Kranj. Predviden pričetek: od 14. ure dalje.

PRAVILA DRUŽINSKEGA KOLESARJENJA oz. kolesarjenje v skupini – 12,5 km

Predhodna prijava na dogodek je obvezna in je brezplačna. Število mest je zaradi zagotavljanja varnosti omejeno, zato lahko organizator zapre možnost brezplačne prijave v trenutku, ko bodo mesta popolnjena.

Kolesarji bodo ves čas vozili med prvim in zadnjim spremljevalnim vozilom ter ob spremstvu policije in zdravstvene službe. Kolesarjenje bo potekalo pod mobilno oz. popolno zaporo ceste omejen čas, po kateri poteka trasa. Vse udeležence naprošamo, da upoštevajo navodila organizatorja, policistov in redarjev.

 • Udeleženec prireditve je vsak, ki je prijavljen po predprijavi oz. se prijavi na dan prireditve in prevzame štartno številko.
 • Vsak udeleženec mora ob prevzemu štartne številke predložiti osebni dokument. V primeru mladoletnih otrok, pa se mora identificirati z osebnim dokumentom starš, ki je prijavo izpolnil.
 • Mladoletnega otroka mora na trasi spremljati starš.
 • Priporočena starost otroka je 10 let oz. opravljen kolesarski izpit.
 • Zaščitna čelada je obvezna za vse mladoletne udeležence in priporočljiva tudi za odrasle.
 • Neprijavljeni kolesarji bodo iz dirke izločeni s strani organizatorja.
 • Udeležence naprošamo, da spoštujejo in varujejo okolje in naravo ter morebitne odpadke prinesejo s seboj na cilj.
 • Na kolesarski preizkušnji ni merjenja časa posameznikov in je netekmovalne narave.
 • Prireditev bo v vsakem vremenu.

Slovenski trg v Kranju bo zaprt za ves promet, prireditveni prostor pa bo ograjen oz. ustrezno označen. Družinsko kolesarjenje oz. kolesarjenje v skupini bo potekalo pod kratkotrajno mobilno zaporo ceste, udeleženci pa se bodo vozili v skupini pod vodstvom vozil organizatorja in policijskega spremstva. Na dirki je prepovedano prehitevanje spremljevalnih vozil na čelu. Kdor bo zaostal za zadnjim spremljevalnim vozilom, bo vozil v tekočem prometu in mora odtlej upoštevati veljavne cestno prometne predpise.

Organizator zagotavlja varen potek prireditve, skupaj z več spremljevalnimi vozili, reditelji, policijskim spremstvom in zdravstveno službo. Prireditev bo zavarovana pri zavarovalnici, vendar organizator ne odgovarja za posledice in nastalo škodo, ki jo udeleženci povzročijo sebi, sotekmovalcem ali proti tretjim osebam, oziroma zaradi kršenja pravil in navodil, ki jih določi organizator.
Udeleženci s prevzemom štartne številke potrdijo, da so seznanjeni z določili in navodili organizatorja, se z njimi strinjajo in da se prireditve udeležujejo na lastno odgovornost.

Udeleženci prireditve se strinjajo s fotografiranjem in snemanjem prireditve ter uporabo posnetih materialov za namene komunikacije dogodka na različnih komunikacijskih kanalih, zlasti na spletni strani, uradnih kanalih L'Etape Slovenia na družbenih omrežjih, zunanjem oglaševanju in tiskanih medijih.

Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa dogodka v kratkem časovnem roku in spremembo trase ali njenih segmentov v vsakem trenutku. Organizator dogodka si prav tako pridružuje pravico odpovedi dogodka kadarkoli pred startom prireditve zaradi višje sile.

Organizator si pridružuje pravico do sprememb splošnih pogojev, objavljenih na datum zadnje posodobitve na spletni strani prireditve in v prijavnici. S sprejetjem zgoraj navedenih splošnih pogojev na prijavnici za udeležbo na kolesarski preizkušnji L'Etape Slovenia lahko uspešno zaključite postopek prijave.

PRAVILA OTROŠKIH KOLESARSKIH PREIZKUŠENJ

Datum prireditve: sobota, 2. 9. 2023, osrednje prizorišče: Slovenski trg v Kranju, predvidoma od 14. ure dalje.

Predhodna prijava na dogodek je obvezna in je brezplačna. Število mest je zaradi zagotavljanja varnosti omejeno, zato lahko organizator zapre možnost brezplačne prijave v trenutku, ko bodo mesta popolnjena.

Starostne kategorije in razdalje

Otroške kolesarske preizkušnje potekajo na 800 m krogu v neposredni bližini osrednjega prizorišča na Slovenskem trgu.

 • Otroci A, > 4 let, 1 krog, pogajalci ali kolo.
 • Otroci B, 4,5–8 let: 2 kroga, kolo.
 • Otroci C, 9–12 let: 3 krogi, kolo.

Potek preizkušenj

Časovni potek preizkušenj je še v pripravi, vse preizkušnje pa bodo potekale v popoldanskem času, predvidoma od 15. ure dalje.

Otroci bodo ves čas vozili med prvim in zadnjim spremljevalnim vozilom ter ob spremstvu policije in zdravstvene službe. Preizkušnje bodo potekale pod mobilno oz. popolno zaporo ceste, po kateri poteka trasa.

Vse udeležence naprošamo, da upoštevajo navodila organizatorja, policistov in redarjev. Starši/skrbniki ne smejo biti prisotni na progi – lahko spremljajo otroke ob progi. V kolikor otrok ne zmore samostalno prekolesariti 800 m, vas naprošamo, da se dirke ne udeležuje; dovoljeno pa je spremljanje (peš) udeležencev v najmlajši kategoriji A.

 • Udeleženec prireditve je vsak, ki je prijavljen po predprijavi oz. se prijavi na dan prireditve in prevzame štartno številko. Starši/skrbniki s prijavo otroka soglašajo s pravili in pogoji udeležbe otroka na dirki.
 • Vsak udeleženec mora ob prevzemu štartne številke predložiti osebni dokument. V primeru mladoletnih otrok, pa se mora identificirati z osebnim dokumentom starš/skrbnik, ki je prijavo izpolnil.
 • Zaščitna čelada je obvezna za vse udeležence.
 • Vsak udeleženec kolesari s svojo opremo oz. opremo, ki si jo zagotovi sam.
 • Organizator ne prevzema odgovornosti za tehnično brezhibnost opreme. 
 • Neprijavljeni kolesarji bodo iz dirke izločeni s strani organizatorja.
 • Udeležence naprošamo, da spoštujejo in varujejo okolje in naravo ter morebitne odpadke prinesejo s seboj na cilj.
 • Na dirki ni merjenja časa posameznikov. Vse otroške kolesarske preizkušnje so netekmovalne narave.
 • Prireditev bo v vsakem vremenu.

Slovenski trg v Kranju bo zaprt za ves promet, prireditveni prostor pa bo ograjen oz. ustrezno označen. Otroška kolesarjenja bodo potekala pod kratkotrajno mobilno zaporo ceste, udeleženci pa se bodo vozili v skupini pod vodstvom vozil organizatorja in policijskega spremstva. Na preizkušnjah je prepovedano prehitevanje spremljevalnih vozil na čelu. Kdor bo zaostal za zadnjim spremljevalnim vozilom, bo vozil v tekočem prometu.

Organizator zagotavlja varen potek prireditve, skupaj z več spremljevalnimi vozili, reditelji, policijskim spremstvom in zdravstveno službo. Prireditev bo zavarovana pri zavarovalnici, vendar organizator ne odgovarja za posledice in nastalo škodo, ki jo udeleženci povzročijo sebi, sotekmovalcem ali proti tretjim osebam, oziroma zaradi kršenja pravil in navodil, ki jih določi organizator.

Udeleženci (starši/skrbniki) s prevzemom štartne številke za otroke potrdijo, da so seznanjeni z določili in navodili organizatorja, se z njimi strinjajo in da se njihovi otroci prireditve udeležujejo na njihovo odgovornost.

Udeleženci prireditve se strinjajo s fotografiranjem in snemanjem prireditve ter uporabo posnetih materialov za namene komunikacije dogodka na različnih komunikacijskih kanalih, zlasti na spletni strani, uradnih kanalih L'Etape Slovenia na družbenih omrežjih, zunanjem oglaševanju in tiskanih medijih.

Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa dogodka v kratkem časovnem roku in spremembo trase ali njenih segmentov v vsakem trenutku. Organizator dogodka si prav tako pridružuje pravico odpovedi dogodka kadarkoli pred startom prireditve zaradi višje sile.

Organizator si pridružuje pravico do sprememb splošnih pogojev, objavljenih na datum zadnje posodobitve na spletni strani prireditve in v prijavnici. S sprejetjem zgoraj navedenih splošnih pogojev na prijavnici za udeležbo na kolesarski preizkušnji L'Etape Slovenia lahko uspešno zaključite postopek prijave.


KOLESARSKI PREIZKUŠNJI NA DAN 8. 9. 2024

ZAČETEK DIRKE

Kolesarski preizkušnji L'Etape Slovenia by Tour de France bosta potekali 8. 9. 2024 s startom in ciljem v Kranju. Ob 9. uri bo sočasen start vseh predhodno prijavljenih kolesarjev na daljši (145 km) in krajši (80 km) razdalji.

 • Štartna cona: Koroška cesta na odseku nasproti Hotela Creina in v smeri proti krožišču pri Gorenjski banki.
 • Startno–ciljni prostor je razpoznavno mesto s startno–ciljnim lokom.
 • Kilometer 0 je na 6,6 km od starta v kraju Spodnje Bitnje. Točka bo označena na trasi z razpoznavnim znakom. Do točke kilometer 0 vsi kolesarji vozijo v zaprti vožnji za prvim uradnim vozilom, prehitevanje uradnega vozila ni dovoljeno.

RAZPISANI DOLŽINI KOLESARSKE PREIZKUŠNJE

Mogoče se je prijaviti za sodelovanje na eni izmed dveh kolesarskih preizkušenj, ki bosta potekali 8. 9. 2024, s startom in ciljem v Kranju. Posameznik se lahko prijavi zgolj na eno razdaljo. Organizator si pridružuje pravico do spremembe trase.

DALJŠA TRASA

KRAJŠA TRASA

OKREPČILNE POSTAJE NA TRASI in v CILJU

Na trasi bo na krajši razdalji okrepčilna postaja na 52,2 km, na daljši razdalji pa bodo kolesarji imeli tri okrepčilne postaje, in sicer na kilometrih:52,2 km, 100,4 km in 130 km. Okrepčilna postaja bo tudi na cilju za vse udeležence kolesarske preizkušnje.

KDO SE LAHKO UDELEŽI KOLESARSKE PREIZKUŠNJE

Udeležba na kolesarskem dogodku L'Etape Slovenia by Tour de France je mogoča le s predhodno prijavo na izbrano traso in s plačano prijavnino v pravočasnem roku. Prijave so odprte do vključno 25. 8. 2024 do 23:59:59. Po tem datumu prijava ni več mogoča. Število mest udeležencev na daljši ali krajši trasi ni omejeno, si pa organizator prireditve pridružuje pravico, da to stori, če oceni, da je to potrebno zaradi zagotavljanja varnosti in/ali druge višje sile. Posledično bo v takšnem primeru možnost prijave zaključil pred zgoraj navedenim datumom.

Prijavijo se lahko le osebe, ki so starejše od 18 let oziroma 18 let dopolnijo na dan pred dogodkom, t. j. 7. 9. 2024. Prireditev je amaterske rekreativne narave, zato prijava ni mogoča za profesionalne aktivne kolesarje, ki so registrirani pri UCI.

REGISTRACIJA - SPLETNA PRIJAVA na PORTALU PRIJAVIM.SE

Na dogodek se je mogoče prijaviti le prek spleta v časovno omejenem obdobju, t. j. od dneva odprtja prijav do vključno 25. 8. 2024 do 23:59:59. Od vključno 26. 8. 2024 prijava ni več mogoča.

Registracija oz. prijava udeleženca krajše ali krajše razdalje L'Etape Slovenia by Tour de France poteka na spodnji povezavi in v skladu s pogoji prijavnega portala Prijavim.se. Neposredna povezava do prijave na nedeljsko preizkušnjo v letu 2024 se nahaja spodaj:

➡️ https://prijavim.se/calendar/checkings/5311/l-etape-slovenia-2024/

POSTOPEK PRIJAVE NA PRIJAVIM.SE

Postopek prijave poteka v skladu s pogoji prijavnega portala Prijavim.se. Že registrirani uporabniki na spletnem portalu Prijavim.se se vpišete s svojim uporabniškim računom in geslom ter nadaljujte prijavni postopek z izborom prireditve – prijavo na dogodek L'Etape Slovenia by Tour de France 2024.

Če uporabniškega računa še nimate, imate dve možnosti nadaljevanja prijavnega postopka:

 1. lahko si ustvarite svoj uporabniški račun (možnost: Nov uporabnik) ali
 2. postopek prijave opravite kot gost (možnost: Prijavite se kot gost).

Vsakdo, ki se prijavi na daljšo ali krajšo razdaljo, mora v prijavni obrazec vnesti svoj osebni e-naslov in svojo številko mobilnega telefona. To velja tudi za skupinske prijave oz. za prijavo, ki jo morebiti za posameznika in v njegovem imenu izvaja druga oseba. Osebni kontaktni podatki so obvezni zaradi zagotavljanja pravočasnega obveščanja o dogodku in varnostnih razlogov med potekom preizkušnje.

VSEBINA PRIJAVNINE

Cena prijavnina na izbrano traso L'Etape Slovenia vključuje:

 • startno številko,
 • čip za merjenje časa,
 • kupon za topli obrok v ciljnem prostoru,
 • vrečko dobrodošlice ter
 • spominsko medaljo ob uspešnem prečkanju ciljne črte.

PRIJAVNINA VKLJUČUJE STORITVE ORGANIZATORJA

Organizator zagotavlja spremstvo motoriziranih vozil in policije, nadzorovano vožnjo do kilometra 0,  popolno ali delno zaporo cest v času trajanja obeh preizkušenj in znotraj predvidene časovnice poteka preizkušenj, zdravniško pomoč, okrepčilne postaje, tehnično pomoč kolesarjem na poti, uradno merjenje časa, označbe in usmerjanje.

MOŽNOST NAKUPA IZDELKOV IZ KOLEKCIJE L'ETAPE SLOVENIA 2024 OB PRIJAVI

Sočasno ob izpolnjevanju prijavnega obrazca/registracije na nedeljsko preizkušnjo (daljšo ali krajšo) lahko za doplačilo naročite izbrane artikle iz nove kolesarske kolekcije L'Etape Slovenia by Tour de France 2024 po promocijskih cenah.

Tekstilne izdelke zagotavlja proizvajalec Ale, kolesarska očala pa Apres Outdoor. Artikle je po promocijskih cenah možno naročiti le v sklopu postopka prijavnine in le do časovno omejenega roka oziroma do prodaje omejene količine. Cene in časovni oz. količinski roki so navedeni pri posameznem artiklu:

 • zgornji del kolesarskega dresa: 10,00 EUR - možno naročiti do 30. 6. 2024
 • kolesarske hlačke: 69,99 EUR - možno naročiti do 29. 2. 2024
 • kolesarski brezrokavnik 79,99 EUR - možno naročiti do 29. 2. 2024
 • zgornji del kolesarskega dresa - dolgi rokav, 69,99 EUR - možno naročiti do 29. 2. 2024
 • kolesarska očala Apres Outdoor (model Dopers 2.0, možna izbira leč med Graphite ali Arctic), 69,99 EUR – na voljo le 50 kosov, možno naročiti do 29. 2. 2024.

Ob izboru artikla obvezno izberite ustrezno velikost. Tabela velikosti je navedena v nadaljevanju pogojev. Kolesarska očala so »unisex« oblike in na voljo v univerzalni velikosti. Od 1. 7. 2024 bo celotna kolesarska kolekcija L'Etape Slovenia by Tour de France na voljo v izbranih poslovalnicah Hervis in njihovi spletni trgovini po rednih cenah.

Prijava na kolesarsko preizkušnjo ni pogojena z nakupom artiklov iz kolekcije L'Etape Slovenia by Tour de France 2024.

CENIK PRIJAV

Vse cene so v evrih (EUR) in vsebujejo DDV. Cena za kolesarsko preizkušnjo (v nadaljevanju: cena prijavnine) je enaka, ne glede na izbrano dolžino trase: daljšo, 145 km ali krajšo, 80 km. Prijaviti se je mogoče le v obdobju odprtih prijav, najkasneje do 25. 8. 2024 do 23:59:59.

Cena prijavnine NE vključuje avtomatično tudi zgornjega dela kolesarskega dresa dogodka. Dres oz. ostale artikle iz kolekcije L'Etape Slovenia by Tour de France 2024 lahko naročite po promocijskih cenah le sočasno z nakupom prijavnine tako, da v prijavnem obrazcu ob nakupu prijavnine ustrezno označite pri posameznem artiklu znotraj razpoložljivega časovnega obdobja in količine ter navedete želeno velikost.

Cena prijavnine se razlikuje glede na časovno obdobje za vse moške udeležence prireditve. Zaradi spodbujanja ženskih kolesark in njihove večje zastopanosti na prireditvi je cena za ženske udeleženke prireditve celotno obdobje enaka, in sicer znaša 79,99 EUR.

Prijavnina mora biti plačana na dan nakupa oz. v roku, ki je naveden na predračunu. Če prijavnina ni poravnana na dan nakupa oz. v roku, se lahko njena višina zviša glede na dan plačila zaradi morebitnega zvišanja glede na časovni okvir:

 • 69,99 EUR mesec dni (30) od dneva odprtja prijav in velja le za udeležence 2. izvedbe dogodka L'Etape Slovenia 2023. Vsi upravičenci bodo o tej možnosti in načinu uveljavljanja posebne cene pravočasno obveščeni po e-pošti.
 • 79,99 EUR za zgodnjo prijavo v zagonu kolesarske sezone: od odprtja do 31. 1. 2024 23:59:59
 • 79,99 EUR za ženske udeleženke v celotnem prijavnem obdobju.
 • 89,99 EUR za prijavo sredi kolesarske sezone: od 1. 2. do 31. 5. 2024 23:59:59.
 • 99,99 EUR za pozno prijavo v obdobju: od 1. 6. do 31.7. 2024 23:59:59.
 • Skupinska prijava 10 ali več udeležencev, cena: 79,99 EUR na osebo, celotno prijavno obdobje. Skupinska prijava je mogoče le na način, ki je opredeljen v nadaljevanju.
 • 119,99 EUR za prijavo v zadnjem hipu v obdobju:  od 1. 8. do 25. 8. 2024 23:59:59 (od 26. 8. dalje prijava ni več mogoča!).*

*Udeležencem, ki se na dogodek prijavo po 15. 8. 2024, ne zagotavljamo personalizirane startne številke.

SKUPINSKE PRIJAVE ZA 10 ALI VEČ UDELEŽENCEV

Podjetja, športni klubi in posamezniki, združeni v skupino z minimalno desetimi (10) udeleženci, lahko koristijo skupinsko prijavo. To pomeni sočasna prijava vsaj desetih posameznikov na daljšo ali krajšo razdaljo, pri čemer mora biti pri izpolnjevanju osebnih podatkov pri vsakem posamezniku naveden njegov osebni e-naslov in številka mobilnega telefona.

Za uveljavljanje skupinske prijave mora zainteresirani pisati na info@letape.si in šele po odobritvi te možnosti se lahko izvede skupinska prijava na prijavnem portalu Prijavim.se.
Cena prijavnine na osebo za sočasno prijavo 10 ali več kolesarjev: 79,99 EUR/osebo.

Skupinska prijava mora biti izvedena in v skladu s temi pravili in pogoji izpolnjena v obdobju odprtih prijav. Od 26. 8. 2024 prijava na L'Etape Slovenia ni več mogoča.

IZBIRA VELIKOSTI DRESA

Pred izbiro velikosti zgornjega dela kolesarskega dresa, dresa z dolgimi rokavi ali brezrokavnika, se skrbno premerite in izberite ustrezno velikost v skladu s tabelama velikosti proizvajalca Alé, ki sta podani v nadaljevanju. Upoštevajte, da se nekatera oblačila tesno prilegajo, zato priporočamo, da naročite vsaj eno številko več, če so vaše telesne mere na meji ali med dvema številkama. Vsak model je bil zasnovan tako, da se prilega drugače in izkorišča značilnosti uporabljenih materialov. Velikost se lahko razlikuje tudi glede na osebno preferenco, ali nosite raje zelo tesne modele ali malenkost bolj ohlapne.

Moški (v cm)

Velikost Višina Obseg prsi Obseg pasu Obseg bokov
XS 150/159 88 76 92
S 160/169 92 80 96
M 170/179 96 84 100
L 180/185 100 88 104
XL 186/190 105 93 109
2XL 191/195 110 98 114
3XL - 115 103 119
4XL - 120 108 124
5XL - 125 113 129
6XL - 130 118 134

 

 

 

 

 

Ženske (v cm)

Velikost Višina Obseg prsi Obseg pasu Obseg bokov
XS 160 80 63/66 89/92
S 161/170 84 67/70 93/96
M 171/175 88 71/74 97/100
L 176/180 92 75/80 101/104
XL - 96 79/82 105/108
2XL - 100 83/86 109/112

 

 

 

KOLESARSKE HLAČKE
Do 29. 2. 2024 prijavitelj na kolesarsko preizkušnjo L'Etape Slovenia lahko k prijavi doda tudi nakup kolesarskih hlač v podobi L'Etape Slovenia, cena znaša: 69,99 EUR (z DDV). Za izbor prave velikosti kolesarskih hlačk proizvajalca Alé, si pomagajte s tabelo velikosti, ki je na voljo tukaj ➡️ https://alecycling.com/en/content/22-size-table

MOŽNOSTI PLAČILA

Prijava je mogoča izključno prek prijavnega spletnega obrazca na prijavnem portalu www.prijavim.se ➡️ https://prijavim.se/calendar/checkings/5311/l-etape-slovenia-2024/

Plačilo je mogoče z izbranimi plačilnimi karticami, prek sistema PayPal, ali z bančnim nakazilom po prejetem predračunu na vaš e-poštni naslov, ki ste ga vnesli na prijavnico. Rok plačila je naveden na predračunu oziroma mora biti plačilo izvedeno najkasneje do izteka veljavnosti višine cene ob prijavi. Če je rok zamujen, bo prijavitelj moral plačati višjo prijavnino, ki velja na dan plačila.

KONTAKT ZA POMOČ PRI PRIJAVI

Za dodatne informacije o postopku prijave ali kakršno koli tehnično pomoč pri izvedbi plačila prijavnine, se obrnite na info@prijavim.se.

ODJAVA IN POVRNITEV PLAČANE PRIJAVE

Udeleženec mora organizatorja o svoji odjavi obvestiti po elektronski pošti na info@letape.si.

 1. V primeru odpovedi prijave do 31. 5. 2024 se strošek plačane prijavnine povrne v celoti, zmanjšan za administrativno-bančne stroške, povezane z nakazilom sredstev.
 2. V primeru odpovedi od 1. 6. in do vkjučno 31. 7. 2024 se strošek plačane prijavnine povrne v obsegu 50 %, zmanjšan za administrativno-bančne stroške, povezane z nakazilom sredstev.
 3. V primeru odpovedi po 31. 7. 2024 vračilo plačane prijavnine ni možno.

PRENOS PRIJAVE NA DOGODEK V LETU 2025 Z DOPLAČILOM

Z doplačilom 10,00 EUR ob prijavi na L'Étape Slovenia za kolesarsko preizkušnjo (80 km ali 145 km) imate do vključno 25. 8. 2024 možnost odpovedi prijave na L'Étape Slovenia 2024 ter prenosa le-te za sodelovanje na L'Étape Slovenia v letu 2025. Skupaj s prijavo se prenesejo tudi vsi dodatni nakupi (npr. dres). Prenos prijave je možen samo enkrat. Prenesene prijave ni možno ponovno prenesti v nobenem primeru. Svojo namero za prenos sporočite do najkasneje 25. 8. 2024 na info@letape.si. Po tem datumu zahteve za prenos ne bodo več upoštevane oziroma jih ni mogoče več uveljavljati.

MOŽNOST PRENOSA BREZ DOPLAČILA NA DAN PRIJAVE

Možnost prenosa prijave na naslednje leto imajo tudi uspešno prijavljeni kolesarji/kolesarke, ki možnosti prenosa niso izbrali ob prijavi. Za uveljavite tovrstnega prenosa mora uveljavitelj doplačati v višini 20,00 EUR do vključno 20. 8. 2024.

Prenos prijave je možen samo enkrat. Prenesene prijave ni možno ponovno prenesti v nobenem primeru. Namero za prenos mora prositelj sporočite do 20. 8. 2024 na info@letape.si. Po tem datumu zahtev za prenos ne bomo več upoštevali.  

Prenos prijave na drugo osebo NI možen v nobenem primeru.

SPREMEMBA IZBRANE DOLŽINE TRASE

Barva startne številke se razlikuje glede na izbrano dolžino trase. Za prevzem startne številke v ustrezni barvi izbrane trase in v primeru, da udeleženec želi spremeniti prvotno izbrano dolžino trase ob prijavi, lahko svojo spremembo sporoči po elektronski pošti na info@letape.si do vključno 25. 8. 2024. Sprememba trase je možna tudi na dan dogodka in/ali med samo preizkušnjo, vendar v tem primeru startna številka ostane v barvi trase, ki jo je udeleženec izbral ob prijavi.

NAGRADE

Udeleženci na obeh trasah tekmujejo za rumeno, pikčasto, zeleno in belo majico Dirke po Franciji. Udeleženci na dolgi trasi tekmujejo za 4 različne majice:
Rumena majica zmagovalec in zmagovalka, ki prva prečkata ciljno črto (absolutna konkurenca).

Zelena majica za najhitrejšega sprinterja v ženski in moški konkurenci. Čas se meri na označenih segmentih na trasi (posodobitev odsekov v pripravi).

 • kratka in dolga trasa: 73,5–74 km.

Pikčasta majica za najhitrejše hribolazce v ženski in moški konkurenci na sledečih gorskih vzponih

 • Krajša trasa: Šenturška gora, 49,1–52 km.
 • Daljša trasa: Šenturška gora, 49,1–52 km, Jamnik, 93,5 km–99,9 km.

Bela majica za najhitrejšega kolesarja/kolesarko, ki je mlajši/a od 25 let.

STAROSTNE KATEGORIJE

Ženske: 18-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65+
Moški: 18-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65+

Zmagovalci starostnih kategorij na 145 km in 80 km trasi prejmejo darila partnerjev prireditve.

PREVZEM STARTNIH ŠTEVIK

Prijavljeni s plačano startnino na nedeljsko kolesarsko preizkušnjo L'Etape Slovenia lahko prevzame svoj startni paket, ki vsebuje startno števiko, merilni čip ter nalepko za kolo, na prizorišču (v avli Mestne občine Kranj, Slovenski trg 1, 4000 Kranj) dan prej, v soboto, 7. 9. 2024, od 10:00 do 18:00 ter na dan dogodka, v nedeljo, 8. 9. 2024, od 7:00 do 8.30.

V primeru možnosti predčasnega prevzema startnega paketa bo organizator vse uspešno prijavljene udeležence pravočasno obvestil prek spletnega novičnika, spletne strani in družabnih medijev.

Opozorilo: Prevzem startnega paketa za udeležence je mogoč le osebno in ob predložitvi veljavnega osebnega dokumenta s fotografijo oz. QR kodo. Prevzem za drugo osebo NE bo mogoč.

MOŽNOST NAMESTITVE

Namestitev v Kranju ni vključena v ceno. Organizator predlaga namestitve v bližini prizorišča. Cena namestitve je v celoti v domeni ponudnika.

>> HOTEL CREINA
>> ELEGANS HOTEL BRDO

BOLNIŠNICE

 • ZD Kranj, Gosposvetska ulica 10, 4000 Kranj;
 • UKC Ljubljana, Zaloška cesta 7, 1000 Ljubljana;
 • Splošna bolnišnica Jesenice, Cesta maršala Tita 112, 4270 Jesenice.

UDELEŽBA NA LASTNO ODGOVORNOST

Udeleženec s prijavo na dogodek potrjuje, da bo na dogodku sodeloval na lastno odgovornost ter bo predhodno preveril svoje psihofizične sposobnosti in se o udeležbi posvetoval s svojim osebnim zdravnikom.

SPREMEMBA ALI ODPOVED DOGOKA

Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa dogodka v kratkem časovnem roku in spremembo trase ali njenih segmentov v vsakem trenutku. Organizator dogodka si prav tako pridružuje pravico odpovedi dogodka kadarkoli pred startom prireditve zaradi višje sile.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Organizator na spletnem mestu zbira informacije in nekatere osebne podatke o tistih obiskovalcih, ki bi radi dobili informacije in za to kontaktirajo z organizacijo. Izključno odgovornost za verodostojnost osebnih podatkov in kontaktnih informacij prevzamejo obiskovalci. Kontaktne informacije uporabljamo za vzpostavitev stika z obiskovalcem, kadar je to potrebno, ali obiskovalec to sam želi (prijava na L'Etape Slovenia e-novice).

Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne uporabljamo v druge namene in jih ne razkrivamo tretjim osebam. Vaš IP-naslov bi uporabili pri ugotavljanju težav s strežnikom in urejanju spletne strani. Naša spletna stran vsebuje tudi povezave s spletnimi mesti tretjih oseb. Podjetje ne prevzema odgovornosti za spoštovanje zasebnosti in vsebino teh spletnih mest.
Organizator bo s potrebno skrbnostjo poskušal zagotavljati natančnost in ažurnost podatkov na spletnem mestu, hkrati pa si pridržuje pravice, da spreminja vsebino spletnega mesta in/ali ga kadar koli preneha dopolnjevati brez vsakršnega predhodnega obvestila, in ne prevzema nobenih odgovornosti za obnovo spletnega mesta.


STRINJANJE S POGOJI

Udeleženec katerekoli kolesarske preizkušnje v okviru L'Etape Slovenia by Tour de France se z uspešno oddano prijavo na portalu Prijavim.se in plačano prijavnino v primeru plačljivosti preizkušnje strinja s pričujočimi Splošnimi pogoji, Politiko zasebnosti in pogoji prijavnega portala Prijavim.se

Zadnja posodobitev: 20. 11. 2023.