Pogosta vprašanja z odgovori

Imate vprašanje?

Odgovore na najpogostejša vprašanja najdete spodaj.Če odgovora še vedno ne dobite, nam pišite na e-naslov: info@letape.si in potrudimo se, da vam odgovorimo v najkrajšem času.

Določene vsebine, predvsem tiste, ki se navezujejo na sobotni del dogodka L'Étape Slovenia 2024, še niso v celoti posodobljene. Trenutno se je moč prijaviti le na nedeljski preizkušnji, krajšo - 80 km in daljšo - 145 km.

Za aktualne informacije nas spremljajte.
PRIJAVI SE NA L'ÉTAPE SLOVENIA

SPLOŠNA VPRAŠANJA

Kako se prijavim na vaše e-novice?

Na dnu naše spletne strani (https://slovenia.letapebytourdefrance.com) je na levi strani prostor, v katerega vpišete svoj elektronski naslov in si s tem zagotovite pravočasne informacije o L'Etape Slovenia by Tour de France.

Svetujemo, da se vsi, ki se prijavite na katerokoli kolesarsko preizkušnjo v okviru L'Etape Slovenia prijavite na e-novice in si s tem zagotovite pravočasne informacije in morebitne spremembe o poteku preizkušenj zaradi zagotavljanja varnosti ali druge višje sile. Od e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Kako se prijavim na L'Etape Slovenia by Tour de France kolesarsko preizkušnjo?

KOLESARSKE PREIZKUŠNJE V SOBOTO

Registracija za sobotna kolesarjenja še ni odprta. Prosimo, spremljajte naše informacije na spletni strani in objave na družbenih omrežijih na uradnih kanalih L'Etape Slovenija by Tour de France.

NEDELJSKI PREIZKUŠNJI: 80 km in 145 km

Prijave na L'Etape Slovenia krajšo ali daljšo preizkušnjo 2024 so možne samo v razpisanem prijavnem obdobju, to je od 23. novembra 2023 do 25. avgusta 2024. Po 26. avgustu 2024 prijave niso možne.

Cena registracije / prijavnine se spreminja glede na obdobje poteka registracije. Vse cene so na voljo na spletni strani, kjer so na voljo tudi povezave za registracijo:

>> L'Etape Slovenija CENE & PRIJAVE

S klikom na gumb PRIJAVA izbranega kolesarskega dogodka vas povezava pripelje na portal PRIJAVIM.SE, kjer se opravi prijava na dogodek L'Etape Slovenia.

S prijavo na kateri koli dogodek L'Etape Slovenija sprejemate in se strinjate s splošnimi pogoji.

Kdaj in kje bo potekal dogodek L'Etape Slovenia?

Kdaj: 7.–8. 9. 2024
Kje: Kranj, osrednje prizorišče na Slovenskem trgu.

Program dogodka L'Etape Slovenia by Tour de France - ŠE NI KONČEN

Sobota, 7. 9. 2024, od 14. ure dalje

Sobotne kolesarske preizkušnje za otroke in družine oz. skupine bodo potekale 7. 9. 2024 z osrednijm prizoriščem na Slovenskem trgu v Kranju, s predvidenim začetkom ob 14. uri. Vse sobotne preizkušnje so netekmovalne narave, na katerih se čas ne meri. Zaradi omejenega števila mest je predhodna prijava obvezna. Prijave za sobotna kolesarjenja še niso odprte.

Nedelja, 8. 9. 2024, start ob 9.00 uri

Sočasni start vseh prijavljenih kolesarjev na daljši in krajši trasi je predviden ob 9.00 uri. Startno-ciljni prostor se nahaja na Koroški cesti v Kranju v neposredni bližini Gimnazije Kranj in bo označen s startno-ciljnim lokom.

Preizkušnja poteka skozi okoliške kraje občin: Škofja Loka, Šenčur, Vodice, Komenda, Medvode, Kamnik, Cerklje na Gorenjskem, Preddvor, Radovljica, Naklo in Tržič in poteka po zaprtih cestah. Časovni razpored o zaporah cest bo objavljen na spletni strani nekaj dni pred dogodkom.

Kolesarska preizkušnja je namenjena rekreativnim cestnim kolesarjem. E-kolesa niso dovoljena.

Kje lahko vidim fotografije z dogodka?

Izbor fotografij z dogodka v letu 2022 in 2023 je na voljo na sledeči povezavi: https://slovenia.letapebytourdefrance.com/gallery. Prikaz fotografij lahko filtrirate po letu prireditve.

Več fotografil o L'Etape Slovenia 2023 je na voljo na portalu Sportida:

Osebne fotografije kolesarjev nedeljske preizkušnje

NEDELJSKI preizkušnji L'Etape Slovenia

Izbral sem daljšo traso, vendar morda ne bom dovolj pripravljen. Ali lahko traso spremenim v krajšo?

Sprememba trase do 25. 8. 2024

Če že pred dogodkom veste, da bi radi spremenili dolžino trase, nam to sporočite na info@letape.si do vključno 25. 8. 2024. V e-sporočilu navedite vaše ime in priimek ter zapišete želeno spremembo dolžine trase. V tem primeru boste lahko prevzeli startno številko v barvi, ki odraža prijavljeno dolžino trase. Startne številke se namreč razlikujejo po barvah glede na prijavljeno dolžino trase udeleženca.

Menjava trase na dan preizkušnje

Traso lahko zamenjate tudi na dan preizkušnje oziroma med samim tekmovanjem, 8. septembra 2024, vendar boste v tem primeru obdržali prvotno startno številko v barvi prvotno prijavljene trase.

Če uspešno prečkate ciljno črto, ste v vsakem primeru uvrščeni med kolesarje - "finisherje" na uradni listi rezultatov. Prav tako, če ste upravičeni do katere koli od nagrad (znotraj vaše starostne kategorije) ali uradne majice Tour de France, boste le-to prejeli.

Ali sta obe trasi tekmovalni ali samo daljša trasa?

Na obeh trasah - tako daljši, ang. »Race« (145 km) in krajši trasi, ang. »Ride« (80 km), se meri čas s pomočjo čipa, ki ga prejmete s prevezemom startne številke.

Vsi kolesarji, ki bodo uspešno prečkali ciljno črto, bodo tudi razvrščeni na podlagi časa in dosegli končno razvrstitev v absolutni konkurenci ter znotraj razpisanih kategorij po starosti in spolu. Najhitrejšim bodo podeljene nagrade oz. kultne majice dirke po Franciji:

 • rumena (absolutna razvrstitev),
 • bela (mladi kolesar),
 • zelena (sprinterski odsek) in
 • pikčasta (gorski cilj).

Priporočamo, da četudi se na obeh trasah meri čas, vsakdo kolesari v svojih mejah zmogljivosti, telesne pripravljenosti in počutja na dan preizkušnje. Svetujemo tudi, da se ne obremenjujete s tempom hitrejših kolesarjev in jim ne sledite "za vsako ceno", saj vam to lahko zaradi prekomerne obremenitve povzroči težave na progi, kot so npr. krči, bolečine v mišicah, izčrpanost. To namreč lahko vodi v prekomerno obremenitev telesa ali celo v nedokončanje kolesarske preizkušnje.

Kaj dobimo kolesarji, ki prečkamo ciljno črto?

Vsi kolesarji, ki uspešno prečkajo ciljno črto L'Etape Slovenia by Tour de France 8. septembra 2024, v ciljni areni dobijo spominsko medaljo v podobi dogodka.

Udeleženci na obeh trasah na označenih odsekih tekmujejo še za rumeno, zeleno, pikčasto in belo majico, katere bomo podelili na zaključni podelitvi. Prav tako bomo nagradili zmagovalce v posameznih starostnih skupinah.

Je omejen čas za prihod v cilj?

Kolesarji morajo dolgo ali kratko traso prevoziti v največ 5 urah in 30 minutah.

Je možno prijaviti skupino kolesarjev?

SKUPINSKE PRIJAVE ZA 10 ALI VEČ UDELEŽENCEV

10 ali več kolesarjev -- posebna cena

Podjetja, športni klubi in posamezniki, združeni v skupino z minimalno desetimi (10) udeleženci, lahko koristijo skupinsko prijavo. To pomeni sočasna prijava vsaj desetih posameznikov na daljšo ali krajšo razdaljo, pri čemer mora biti pri izpolnjevanju osebnih podatkov pri vsakem posamezniku naveden njegov osebni e-naslov in številka mobilnega telefona.

Pišite na info@letape.si

Za uveljavljanje skupinske prijave mora zainteresirani pisati na info@letape.si in šele po odobritvi te možnosti se lahko izvede skupinska prijava na prijavnem portalu Prijavim.se.

Cena prijavnine na osebo za sočasno prijavo 10 ali več kolesarjev znaša 79,99 EUR/osebo celotno prijavno obdobje. Skupinska prijava mora biti izvedena v obdobju odprtih prijav - najkasneje do 25. 8. 2024.

Prijavljen sem na L'Etape Slovenija, a se tekmovanja žal ne bom mogel udeležiti. Se lahko odjavim?

ODJAVA IN POVRNITEV PLAČANE PRIJAVNINE

Rok za odjavo z možnostjo delnega vračila plačane prijavnine je do 31. 7. 2024:

 • Do 31. 5. 2024 vrnemo plačano prijavnino, zmanjšano za vrednost administrativno-bančnih stroškov povezanih z nakazilom sredstev.
 • Od 1. 6. do 31. 7. 2024 vrnemo 50 % plačane prijavnine, zmanjšane za vrednost administrativno-bančnih stroškov povezanih z nakazilom sredstev.
 • Vračilo od 1. 8. 2024 ni možno niti z zdravniškim opravičilom ali potrdilom.

PRENOS PRIJAVE NA DOGODEK V LETU 2025 Z DOPLAČILOM

Z doplačilom 10,00 EUR ob prijavi na L'Étape Slovenia za kolesarsko preizkušnjo (80 km ali 145 km) imate do vključno 25. 8. 2024 možnost odpovedi prijave na L'Étape Slovenia 2024 ter prenosa le-te za sodelovanje na L'Étape Slovenia v letu 2025. Skupaj s prijavo se prenesejo tudi vsi dodatni nakupi (npr. dres). Prenos prijave je možen samo enkrat. Prenesene prijave ni možno ponovno prenesti v nobenem primeru. Svojo namero za prenos sporočite do najkasneje 25. 8. 2024 na info@letape.si. Po tem datumu zahteve za prenos ne bodo več upoštevane oziroma jih ni mogoče več uveljavljati.

MOŽNOST PRENOSA BREZ DOPLAČILA NA DAN PRIJAVE

Možnost prenosa prijave na naslednje leto imajo tudi uspešno prijavljeni kolesarji/kolesarke, ki možnosti prenosa niso izbrali ob prijavi. Za uveljavite tovrstnega prenosa mora uveljavitelj doplačati v višini 20,00 EUR do vključno 20. 8. 2024.

Prenos prijave je možen samo enkrat. Prenesene prijave ni možno ponovno prenesti v nobenem primeru. Namero za prenos mora prositelj sporočite do 20. 8. 2024 na info@letape.si. Po tem datumu zahtev za prenos ne bomo več upoštevali.  

Prenos prijave na drugo osebo NI možen v nobenem primeru.

Kje poteka trasa nedeljske preizkušnje?

Delovna verzija zemljevida obeh tras nedeljske preizkušnje L'Etape Slovenia 2024 je že na voljo:

V primeru, da se trasi spremenita, bodo informacije pravočasno posodobljene na spletni strani v zavihku Trase ter deljene prek uradnih komunikacijskih kanalov na IG, FB, IN, Stravi ... Svetujemo, da spremljate #letapeslovenia oziroma se prijavite na e-novice.

Kje so dostopni rezultati?

TIMING Ljubljana je partner dogodka in uradni časomerilec udeležencev na daljši in krajši preizkušnji L'Etape Slovenia. Rezultati udeležencev so dostopni na povezavi:

>> https://slovenia.letapebytourdefrance.com/results-and-prices

KOLESARSKA KOLEKCIJA in NAKUP

So na voljo tudi kolesarske hlače L'Etape Slovenia?

Do 29. 2. 2024 je možen nakup kolesarski hlač L'Etape Slovenia sočasno ob prijavi na nedeljsko preizkušnjo. Promocijska cena kolesarskih hlač je 69,99 EUR. Sočasno ob prijavi lahko naročite še ostale izdelke iz kolekcije L'Etape Slovenia (brezrokavnik, zgornji del kolesarskega dresa za le 10.00 EUR, kolesarki dres z dolgimi rokavi in kolesarska očala) po promocijskih cenah, vendar le do določenega datuma in v omejeni količini. 

>> Več informacij in velikosti

Želel bi obdariti z darilnim bonom L'Etape Slovenia za startnino na nedeljski preizkušnji. Kje ga dobim?

Podatke plačnika (ime, priimek in točen poštni naslov) nam pošljite na info@letape.si. Poslali vam bomo predračun in po uspešnem plačilu, boste po elektronski in navadni pošti prejeli darilni bon z unikatno kodo, s katero se obdarovanec sam prijavi - registrira na portalu Prijavim.se ter izbere želeno dolžino trase (80 ali 145 km).

Cena darilnega bona je enotna za obe dolžini trase, se pa razlikuje glede na časovnost - kdaj naročite/plačate darilni bon. Izjema so kolesarke - saj je zanje cena celotno prijavno obdobje nespremenjena in  znaša 79,99 EUR.

Prijavo z darilnim bonom z unikatno kodo mora obdarjenec/obdarjenka dokončati v prijavnem sistemu najkasneje do 25. 8. 2024.

>> Več o cenonovnih razponih startnine

Koliko stane darilni bon L'Etape Slovenia za startnino?

Vrednost bona je enaka vrednosti startnine na dan naročila oz. plačila bona. Cenovni razredi so objavljeni v zavihku Regisracija: Vrednost startnine za daljšo ali krajšo kolesarsko preizkušnjo je enaka.

Dres in kolekcija L'Etape Slovenia 2024

Udeleženec nedeljske kolesarske preizkušnje lahko sočasno s prijavo kupi tudi zgornji del kolesarskega dresa v podobi L'Etape Slovenia 2024, vrhunske kakovosti proizvajalca Ale, vendar je za to potrebno doplačati le 10,00 EUR. Darilni bon krije registracijo na izbrano traso, če pa obdarjenec želi naročiti še dres, mora zanj doplačati 10,00 EUR.

Sočasno ob prijavi je moč naročiti za doplačilo po promocijskih cenah tudi druge artikle iz kolekcije L'Etape Slovenia 2024, vendar le do določenega roka in/ali v omejeni količini. Za več informacij kliknite spodaj.

>> Možnost naročila kolesarskih izdelkov ob registraciji.

Pri prijavi sem izbral napačno velikost dresa. Komu sporočim ustrezno velikost?

Pošljite nam e-sporočilo na info@letape.si z vašim imenom in priimkom ter želeno velikostjo najkasneje do 25. 8. 2024 in bomo popravili v sistemu.

Je kolesarski dres vključen v prijavnino?

Kolesarski dres 2024

Zgornji del uradnega kolesarskega dresa dogodka L'Etape Slovenia 2024, proizvajalca Ale, ni vključen v ceno prijavnine.

Mogoče ga je naročiti sočasno s prijavnino na nedeljsko preizkušnjo po simbolični ceni 10,00 EUR do 30. 6. 2024. Pri samem postopku prijave izberete možnost nakupa kolesarskega dresa ter izberete ustrezno velikost. Pred naročilom svetujemo, da se natančno premerite in izberete velikost, ki vam ustreza.

Letos je mogoče sočasno ob prijavi naročiti tudi druge kolesarske izdelke po promocijskih cenah, vendar le do določenega roka oz. so na voljo v omejeni količini. Izdelki, ki so na voljo, so:

 • brezrokavnik (Ale)
 • kolesarske hlače (Ale)
 • kolesarski dres - dolg rokav (Ale)
 • kolesarska očala (Apres Outdoor).

Izgled in vse podrobne informacije s tabelo velikosti so dostopne na spodnji povezavi. Velikost kolesarskega dresa je enaka velikosti dresa L'Etape Slovenia v letu 2023.

>> Več informacij in tabela velikosti

Kdaj dobim dres (in ostale artikle), ki sem ga naročil ob prijavi?

Izdelke L'Etape Slovenia, naročene ob prijavi, prejmete ob prevzemu startnega paketa. V primeru, da bomo organizirali predčasen prevzem, bomo o tem obvestili na naših kanalih za komuniciranje.

PROGRAM NAGRAJEVANJA - REWARD PROGRAM

Kaj je Reward (program nagrajevanja) program?

L'Etape Reward program nagrajuje vse udeležence kolesarske preizkušnje na kateremkoli dogodku iz serije L'Etape by Tour de France. V letu 2023 so potekali v 25-ih državah in kar 32 dogodkih.

Zmagovalci zahtevnejše preizkušnje (L'Etape Slovenia daljša trasa) pa so avtomatično nagrajeni s kolesarsko vozovnico za udeležbo na znamenitem L'Etape du Tour. Na letošnji izvedbi L'Etape Slovenia by Tour de France 2023 so si tako vozovnico v ženski konkurenci prikolesarile Laura Šimenc, Dunja Selan ter Maja Mencigar in Johnny Hoogerland, Federico Pozzetto in Tadej Sedar v moški konkurenci.

>> Več o Reward programu in trasi L'Etape du Tour 2024

Kaj je L'Etape du Tour

Prva etapna preizkušnja Dirke po Franciji (L’Étape du Tour) je bila izvedena leta 1993, ko se je 1.705 rekreativnih kolesarjev pomerilo na 190 km dolgi trasi po Pirenejih. Kaj kmalu je prerasla okvire Francije in postala edinstvena globalna športna serija, ki omogoča, da se počutiš kot vrhunski kolesarski as in izkusiš legendarnost Dirke po Franciji.

Od leta 2022 se dogodek podobnega formata in pod okriljem Tour de France odvija tudi v Sloveniji - L'Etape Slovenia.

Sodobni L'Etape du Tour gosti več kot 14.000 kolesarjev z vsega sveta in je zaradi svoje izjemnosti prijava hitro razprodana. Udeleženci L'Etape Slovenia daljše ali krajše preizkušnje zato v jesenskem času prejmete prednostno povezavo za možnost prijave v okrivu Reward programa.

>> Več o L'Etape du Tour

Kdo se lahko prijavi na L'Etape du Tour?

Vsi – amaterski cestni kolesarji, starejši od 18 let. Ampak - zaradi svoje priljubljenosti so vsa razpoložljiva mesta za registracijo razprodana v nekaj dneh po odprtju prijav v oktobru za izvedbo v juniju naslednjega leta.

Zato vsakdo, ki je sodeloval na L'Etape Slovenia by Tour de France na Race or Ride v istem letu na svoj e-naslov prejme posebno obvestilo o prednostni registraciji s povezavo do prijave na L'Etape du Tour, ki se bo zgodil junija v letu, ki sledi.