Pogosta vprašanja z odgovori

Imate vprašanje? Poiščite odgovor med najbolj pogostimi vprašanji spodaj.

Če odgovora še vedno ne dobite, nam pišite na e-naslov: info@letape.si in potrudimo se, da vam odgovorimo v najkrajšem času.

PRIJAVI SE NA L'ETAPE SLOVENIA

SPLOŠNA VPRAŠANJA

Želel bi obdariti z darilnim bonom L'Etape Slovenia za startnino na daljši ali krajši trasi z vključenim zgornjim delom kolesarskega dresa. Kje ga dobim?

Podatke plačnika (ime, priimek in točen poštni naslov) nam pošljite na info@letape.si. Poslali vam bomo predračun in po uspešnem plačilu, boste po elektronski in navadni pošti prejeli darilni bon z unikatno kodo, s katero se obdarovanec sam prijavi v prijavni sistem (www.prijavim.se) ter izbere želeno dolžino trase in velikost zgornjega dela kolesarskega dresa L'Etape Slovenia, proizvajalca Ale. Prijavo z darilnim bonom z unikatno kodo mora obdarjenec dokončati v prijavnem sistemu najkasneje do 21. 8. 2022.

Koliko stane darilni bon L'Etape Slovenia za startnino in zgornji del kolesarskega dresa?

Vrednost bona je enaka vrednosti startnine na dan naročila bona. Cenovni razredi so objavljeni na spletnem mestu: https://slovenia.letapebytourdefrance.com/registration, vrednost startnine za daljšo ali krajšo kolesarsko preizkušnjo pa je enaka.

Kako se prijavim na vaše novice?

Na dnu naše spletne strani (https://slovenia.letapebytourdefrance.com) je na levi strani prostor, v katerega vpišete svoj elektronski naslov in si s tem zagotovite pravočasne informacije o L'Etape Slovenia.

Ali sta obe trasi tekmovalni, ali samo »race« - dirka oz. daljša trasa?

Da, obe trasi, tako daljša trasa, ang. »race« (138 km) kot krajša trasa, ang. »ride« (70 km), sta tekmovalni v smislu merjenja časa in končne razvrstitve vseh prijavljenih kolesarjev, ki bodo uspešno prišli v cilj. Priporočamo, da četudi se na obeh trasah meri čas, vsakdo vozi v svojih mejah zmogljivosti in telesne kondicije ter da se ne obremenjuje s tempom hitrejših kolesarjev od sebe, ker mu ne bo mogel slediti oz. bi mu zaradi tega lahko povzročilo težave na progi, kot so npr. krči, bolečine v mišicah, izčrpanost. To namreč lahko vodi v prevelik napor ali celo v nedokončanje kolesarske preizkušnje.

Kaj dobimo kolesarji, ki prečkamo ciljno črto?

Vsi kolesarji, ki uspešno zaključijo L'Etape Slovenia 4. septembra 2022, v ciljni areni dobijo medaljo. Udeleženci na dolgi trasi na označenih odsekih tekmujejo še za zeleno in pikčasto majico, kateri bomo podelili na zaključni podelitvi.

Je omejen čas za prihod v cilj?

Kolesarji morajo dolgo ali kratko traso prevoziti v največ 8 urah.

So na voljo skupinski treningi?

Ne organiziramo skupinskih voženj, od maja do avgusta pa organiziramo vsako drugo soboto šest druženje kolesarjev v centru Kranju. Ti dogodki so vezani na predloge tras Kranjske kolesarske rože, ki se mestoma križajo z obema trasama L'Etape Slovenia. Na dogodke je potrebna predhodna prijava, več informacij pa je objavljenih na spletnem mestu: https://slovenia.letapebytourdefrance.com/bootcamp-training in na družbenih omrežjih.

Od 20. 6. 2022 pa je mogoče trenirati tudi po pripravljenem načrtu kolesarskih treningov vrhunskih kolesarskih trenerjev Blaža Debevca in Miha Koncilije. Načrt treningov je pripravljen tako za kolesarje začetnike, zagrizene rekreativce kot tudi za dirkače. Več informacij na spletnem mestu:
https://slovenia.letapebytourdefrance.com/bootcamp-tips

Menjava dresov zaradi neustrezne velikosti

Vsi tisti kolesarji, ki ste prejeli dres v naročeni velikosti in vam je le-ta neustrezna, prosimo, da dresa ne uporabljate in ga pustite z etiketo ter v originalni embalaži. Menjavo bomo omogočili čim prej mogoče, ko prejmemo ustrezno količino dresov v velikostih, skladno s tabelo o velikosti proizvajalca Ale. Izziv je nastal na strani proizvajalca, za kar se tudi v njihovem imenu iskreno opravičujemo.

Vsi, ki želite zamenjati dres, to lahko storite ob izpolnjevanju pogoja o nerabljenosti dresa in sledite postopku, ki je opisan v novici: Menjava dresa L'Etape Slovenia: pomembne informacije in navodilo

 

PRIJAVA na L'Etape Slovenia

Bodo poleg zgornjega dela na voljo tudi kolesarske hlače?

Kolesarske hlače L'Etape Slovenia bodo na voljo tako v spletni prodajalni kot v fizičnih prodajalnah Hervis, predvidoma od sredine meseca julija. Seznam prodajaln bomo pravočasno objavili na naši spletni strani in družabnih medijih.

Izbral sem dolgo, 138 km traso, vendar ne vem, če bom zmogel. Lahko traso spremenim v krajšo?

Traso lahko zamenjate tako, da nam pišete na info@letape.si in sporočite vaše ime in priimek ter zapišete želeno spremembo dolžine trase do vključno 21. 8. 2022. Traso sicer lahko zamenjate tudi na dan ali med samim tekmovanja, 4. septembra 2022, vendar boste v tem primeru obdržali prvotno štartno številko v barvi prijavljene trase.

Prijavljen sem na L'Etape Slovenija, a se tekmovanja žal ne bom mogel udeležiti. Se lahko odjavim?

Rok za odjavo z možnostjo delnega vračila plačane prijavnine je do 31. 7. 2022:

  • Do 30. 4. vrnemo plačano prijavnino, zmanjšano za vrednost administrativno-bančnih stroškov povezanih z nakazilom sredstev.
  • Od 1. 5. do 31. 7. 2022 vrnemo 50 % plačane prijavnine, zmanjšane za vrednost administrativno-bančnih stroškov povezanih z nakazilom sredstev.
  • Vračilo od 1. 8. 2022 ni možno niti z zdravniškim opravičilom ali potrdilom.

Če ste ob prijavi izbrali možnost prenosa na drugo leto, se vam prijava avtomatsko prenese. Če te možnosti niste izbrali, lahko letošnjo prijavo prenesete na drugo leto ob doplačilu v višini 10,00 EUR*. Vašo namero o odpovedi nam posredujte na info@letape.si, najkasneje do 21. 8. 2022.

*Opozorilo: Zgornji del kolesarskega dresa, ki je vključen v ceno prijave za leto 2022, prijavitelj prevzame na dogodku v Kranju 3. 9. oz. 4. 9. 2022. Prenesena prijava v leto 2023 ne bo vključevala kolesarskega dresa v letu 2023, v kolikor ga bo prijava za leto 2023 vključevala.