Pogosta vprašanja z odgovori

Imate vprašanje? Poiščite odgovor med najbolj pogostimi vprašanji spodaj.

Če odgovora še vedno ne dobite, nam pišite na e-naslov: info@letape.si in potrudimo se, da vam odgovorimo v najkrajšem času.

PRIJAVI SE NA L'ETAPE SLOVENIA

SPLOŠNA VPRAŠANJA

Želel bi obdariti z darilnim bonom L'Etape Slovenia za startnino na nedeljski preizkušnji. Kje ga dobim?

Podatke plačnika (ime, priimek in točen poštni naslov) nam pošljite na info@letape.si. Poslali vam bomo predračun in po uspešnem plačilu, boste po elektronski in navadni pošti prejeli darilni bon z unikatno kodo, s katero se obdarovanec sam prijavi - registrira na portalu Prijavim.se ter izbere želeno dolžino trase (70 ali 138 km).

Cena darilnega bona je enotna za obe dolžini trase, se pa razlikuje glede na časovnost - kdaj naročite/plačate darilni bon. Izjema so kolesarke - saj je zanje cena celotno prijavno obdobje nespremenjena in  znaša 79,99 EUR.

>> Več o cenonovnih razponih startnine

Paket darilni bon: prijavnina in kolesarski dres

Udeleženec nedeljske kolesarske preizkušnje lahko sočasno s prijavo kupi tudi zgornji del kolesarskega dresa v podobi L'Etape Slovenia 2023, vrhunske kakovosti proizvajalca Ale, vendar je za to potrebno doplačati le 10,00 EUR. Zato lahko naročite bon, ki vsebuje prijavnino in zgornji del kolesarskega dresa. V tem primeru se vrednost darilnega bona poviša za 10,00 EUR.

Prijavo z darilnim bonom z unikatno kodo mora obdarjenec/obdarjenka dokončati v prijavnem sistemu najkasneje do 20. 8. 2023.

Koliko stane darilni bon L'Etape Slovenia za startnino?

Vrednost bona je enaka vrednosti startnine na dan naročila bona. Cenovni razredi so objavljeni na spletnem mestu: https://slovenia.letapebytourdefrance.com/registration, vrednost startnine za daljšo ali krajšo kolesarsko preizkušnjo pa je enaka.

Darilni bon - dres za doplačilo

Udeleženec nedeljske kolesarske preizkušnje lahko sočasno s prijavo kupi tudi zgornji del kolesarskega dresa v podobi L'Etape Slovenia 2023, vrhunske kakovosti proizvajalca Ale, vendar je za to potrebno doplačati le 10,00 EUR. Darilni bon krije registracijo na izbrano traso, če pa obdarjenec želi naročiti še dres, mora zanj doplačati 10,00 EUR.

Kako se prijavim na vaše e-novice?

Na dnu naše spletne strani (https://slovenia.letapebytourdefrance.com) je na levi strani prostor, v katerega vpišete svoj elektronski naslov in si s tem zagotovite pravočasne informacije o L'Etape Slovenia by Tour de France.

Ali sta obe trasi tekmovalni, ali samo »race« - dirka oz. daljša trasa?

Na obeh trasah - tako daljši, ang. »race« (138 km) in krajši tras, ang. »ride« (70 km), se meri čas s pomočjo čipa, ki ga prejmete s prevezemom startne številke. Vsi kolesarji, ki bodo uspešno prečkali ciljno črto, bodo tudi razvrščeni na podlagi časa in dosegli končno razvrstitev v absolutni konkurenci ter znotraj razpisanih kategorij po starosti in spolu. Najhitrejšim bodo podeljene nagrade oz. kultne majice dirke po Franciji: rumena (absolutna razvrstitev), bela (mladi kolesar), zelena (sprinterski odsek) in pikčasta (gorski cilj).

Priporočamo, da četudi se na obeh trasah meri čas, vsakdo kolesari v svojih mejah zmogljivosti, telesne pripravljenosti in počutja na dan preizkušnje. Svetujemo tudi, da se ne obremenjujete s tempom hitrejših kolesarjev in jim ne sledite "za vsako ceno", saj vam to lahko zaradi prekomerne obremenitve povzroči težave na progi, kot so npr. krči, bolečine v mišicah, izčrpanost. To namreč lahko vodi v prekomerno obremenitev telesa ali celo v nedokončanje kolesarske preizkušnje.

Kaj dobimo kolesarji, ki prečkamo ciljno črto?

Vsi kolesarji, ki uspešno prečkajo ciljno črto I Feel Slovenia L'Etape Slovenia by Tour de France 3. septembra 2023, v ciljni areni dobijo spominsko medaljo v podobi dogodka. Udeleženci na obeh trasah na označenih odsekih tekmujejo še za rumeno, zeleno, pikčasto in belo majico, katere bomo podelili na zaključni podelitvi. Prav tako bomo nagradili zmagovalce v posameznih starostnih skupinah.

 

Je omejen čas za prihod v cilj?

Kolesarji morajo dolgo ali kratko traso prevoziti v največ 5 urah in 30 minutah.

So na voljo skupinski treningi?

Ne organiziramo skupinskih voženj, bomo pa občasno organizirali druženja kolesarjev. Za več informacij sledite našim objavam na spletnem mestu in družbenih omrežjih (FB, IG, STRAVA) ter se naročite na e-novice L'Etape Slovenia by Tour de France na spletni strani.

Kdaj bo dirka L'Etape Slovenia?

Druga izvedba kolesarske preizkušnje I Feel Slovenia L'Etape Slovenia by Tour de France bo v nedeljo, 3. septembra 2023, v Kranju. Predvidena ura začetka dirke je ob 9. uri, ko bo sočasen start vseh kolesarjev na daljši (138 km) in krajši (70 km) razdalji. Čas se meri na obeh nedeljskih kolesarskih preizkušnjah in vsi prijavljeni kolesarji s pravilno nameščenim čipom za merjenje časa bodo po prečkanju ciljne črte ravzrščeni po doseženem času.

Kdaj in kje bo potekal dogodek L'Etape Slovenia?

Kdaj: 2.–3. 9. 2023
Kje: Kranj, osrednje prizorišče na Slovenskem trgu.

Program dogodka I Feel Slovenia L'Etape Slovenia by Tour de France

Sobota, 2. 9. 2023, od 14. ure dalje

Sobotne otroške kolesarske prezkušnje in družinsko kolesarjenje bodo potekali 2. 9. 2023 z osrednijm prizoriščem na Slovenskem trgu v Kranju, s predvidenim začetkom ob 14. uri. Vse sobotne preizkušnje so netekmovalne narave, na katerih se čas ne meri. Zaradi omejenega števila mest je predhodna prijava obvezna. Prijave za sobotna kolesarjenja še niso odprte.

Nedelja, 3. 9. 2023, start ob 9.00 uri

Sočasni start kolesarske preizkušnje na daljši, 138 km dolgi trasi in krajši, 70 km dolgi trasi ob 9.00 uri na Koroški cesti v Kranju v neposredni bližini Gimnazije Kranj. Preizkušnja poteka skozi okoliške kraje še 10 občin: Šenčur, Vodice, Komenda, Medvode, Kamnik, Cerklje na Gorenjskem, Preddvor, Radovljica, Naklo in Tržič in poteka po zaprtih cestah.

Kolesarska preizkušnja je namenjena rekreativnim cestnim kolesarjem in kolesarjem na gravel kolesih (makadamkarjih). E-kolesa niso dovoljena.

Kje poteka trasa nedeljske preizkušnje?

Dolžina in potek obeh tras v glavnini ostajata večinoma nespremenjeni in potekata podobno kot pri 1. izvedbi 2022. Na spodnjih povezavah - Garmin connect - sta na voljo obe trasi za 2. izvedbo I feel Slovenia L'Etape Slovenia by Tour de France 2023:

O ključnih spremembah daljše in krajše etape kolesarskega maratona L'Etape Slovenia si lahko preberete v prispevku: >> Nedeljski trasi 70 km in 138 km: Kaj je novega?

Kje lahko vidim fotografije z dogodka?

Izbor fotografij z dogodka v letu 2022 je na voljo na sledeči povezavi: https://slovenia.letapebytourdefrance.com/gallery.

 

Udeležil sem se dogodka v letu 2022 in bi rad preveril svoj končni čas.

Rezultate udeležencev najdete na sledeči povezavi: https://slovenia.letapebytourdefrance.com/results-and-prices

PRIJAVA na L'Etape Slovenia

So na voljo tudi kolesarske hlače L'Etape Slovenia?

Do 30. 4. 2023 je nakup kolesarski hlač L'Etape Slovenia iz kolekcije 2023 možen ob prijavi na nedeljsko preizkušnjo. Promocijska cena kolesarskih hlač sočasno s prijavo je 69,99 EUR. Kolesarske hlače in drugii izdelki iz kolesarske kolekcije L'Etape Slovenia, proizvajalca Ale, bodo na voljo v izbranih poslovalnicah Hervis in v njihovi spletni trgovini po rednih cenah. 

Će ste se na nedeljsko dirko, 3. 9. 2023, že prijavili, sedaj pa bi dodatno želeli naročiti še kolesarski dres L'Etape Slovenia, nam pišite na e-naslov info@letape.si.

>> Več informacij in velikosti

Izbral sem dolgo, 138 km traso, vendar ne vem, če bom zmogel. Lahko traso spremenim v krajšo?

Traso lahko zamenjate tako, da nam pišete na info@letape.si in sporočite vaše ime in priimek ter zapišete želeno spremembo dolžine trase do vključno 20. 8. 2023. V tem primeru boste lahko prevzeli startno številko v barvi, ki odraža prijavljeno dolžino trase.

Traso pa lahko zamenjate tudi na dan preizkušnje oziroma med samim tekmovanjem, 3. septembra 2023, vendar boste v tem primeru obdržali prvotno startno številko v barvi prvotno prijavljene trase.

Prijavljen sem na L'Etape Slovenija, a se tekmovanja žal ne bom mogel udeležiti. Se lahko odjavim?

Rok za odjavo z možnostjo delnega vračila plačane prijavnine je do 31. 7. 2023:

  • Do 31. 5. vrnemo plačano prijavnino, zmanjšano za vrednost administrativno-bančnih stroškov povezanih z nakazilom sredstev.
  • Od 1. 6. do 31. 7. 2023 vrnemo 50 % plačane prijavnine, zmanjšane za vrednost administrativno-bančnih stroškov povezanih z nakazilom sredstev.
  • Vračilo od 1. 8. 2023 ni možno niti z zdravniškim opravičilom ali potrdilom.

Če ste ob prijavi izbrali možnost prenosa na drugo leto, se vam prijava avtomatsko prenese. Če te možnosti niste izbrali, lahko letošnjo prijavo prenesete na drugo leto ob doplačilu v višini 10,00 EUR. Vašo namero o odpovedi nam posredujte na info@letape.si, najkasneje do 20. 8. 2023.

Pri prijavi sem izbral napačno velikost dresa. Komu sporočim ustrezno velikost?

Pošljite nam e-sporočilo na info@letape.si z vašim imenom in priimkom ter želeno velikostjo in bomo popravili v sistemu.

Kako se prijavim na L'Etape Slovenia by Tour de France nedeljsko preizkušnjo?

Prijava na nedeljsko daljšo (138 km) ali krajšo (70 km) kolesarsko preizkušnjo je možna prek prijavnega obrazca na tej povezavi:

https://prijavim.se/calendar/checkings/4944/l-etape-slovenia-2023

Do prijavnega portala pa lahko pridete tudi s klikom na gumb REGITSTRACIJA desno zgoraj na vstopni strani naše spletne strani: https://slovenia.letapebytourdefrance.com/ in nato pri veljavni ceni kliknete na gumb PRIJAVI SE. Povezava vas pelje na portal PRIJAVIM.SE, ki je skrbnik prijav na dogodek L'Etape Slovenia 2023: https://prijavim.se/calendar/checkings/4944/l-etape-slovenia-2023

 

Je kolesarski dres vključen v prijavnino?

Zgornji del uradnega kolesarskega dresa dogodka I Feel Slovenia L'Etape Slovenia 2023, proizvajalca Ale, ni vključen v ceno prijavnine.

Mogoče ga je naročiti sočasno s prijavnino na nedeljsko preizkušnjo L'Etape Slovenia, 3. 9. 2023, po akcijski ceni 10,00 EUR do zaprtja prijav (20. 8. 2023). Pri samem postopku prijave izberete možnost nakupa kolesarskega dresa ter izberete ustrezno velikost. Pred naročilom svetujemo, da se natančno premerite in izberete velikost, ki vam ustreza.

>> Več informacij in tabela velikosti

Će ste se na nedeljsko dirko, 3. 9. 2023, že prijavili, sedaj pa bi dodatno želeli naročiti še kolesarski dres L'Etape Slovenia, nam pišite na e-naslov info@letape.si.

Nakup le dresa pa bo mogoč od druge polovice maja 2023 dalje v izbranih poslovalnicah Hervis in v njihovi spletni trgovini po rednih cenah, kot tudi preostale izdelke iz kolekcije L'Etape Slovenia 2023, proizvajalca Ale.