DOBRODOŠLI V SLOVENIJI

Kranj, prestolnica slovenskih Alp

Mesto že tisočletja leži na strateški poziciji. Locirano med dvema rekama na konglomeratni skali pod Alpami je bilo že v preteklosti znano kot živahno središče, kjer so se srečevala raznolika ljudstva in kasneje narodi iz vsega sveta. To je tudi oblikovalo njegovo današnjo arhitekturno podobo, prometne povezave in temperament.

Zato je danes Kranj glavno mesto Gorenjske in izhodišče za njeno odkrivanje. 30 minut vožnje proti vzhodu je romantična prestolnica Ljubljana, 20 minut proti zahodu je pravljični Bled.

Poleg tega je Kranj edino mesto v Sloveniji, iz katerega seže oko na Triglav, Stol ter Grintavec, na vršace slovenskih gorovij, ki sestavljajo naše Alpe. Mogočnost in karakter vsakega od njih lahko izkusite s pomočjo izkušenih vodnikov ali le občudujete od daleč. Z gorsko kuliso treh kraljev med dvatisočaki je Kranj prestolnica slovenskih Alp.

v Sloveniji govorimo
slovensko
Naša valuta
evro
Kolesarili boste
v sončnem vremenu
Trasi sta
razgibani in slikoviti
Ustvarili boste
nepozabne trenutke

Utrinki iz Kranja in njegove okolice

V Kranju sta doma kultura in tradicija. Staro mestno jedro Kranja je med najbolj očarljivimi v Sloveniji, stoji na 30 metrov visoki skali v objemu rek Save in Kokre in je v celoti zaščiteno kot kulturni spomenik. Sotočje dveh rek lahko opazujete iz razgledne ploščadi, ki se dviga visoko nad konglomeratno skalo in simbolizira nekdanji obrambni stolp, ki se je zrušil v globino. Ploščad je povezana z mestnim obzidjem, ki je imelo nekoč osem obrambnih stolpov, danes pa vas trije obnovljeni stolpi vabijo na kulturna doživetja. Del obzidja je tudi grad Khislstein, s čudovitim skritim vrtom in koncertnim prizoriščem. V njem domuje Gorenjski muzej, ki hrani mnoge zanimive zgodbe bogate 6000-letne zgodovine mesta.

Več informacij

Rodna vas Mateja Mohoriča
Jamnik
Kranj
Kranj in pogled na Storžič
Zvonik kranjske cerkve

Načrtujte svoj prihod z našo pomočjo

Prihod v Kranj

Z lastnim prevozom po AC E-61, izvoz Kranj Zahod, smer Kranj center.

Z javnim prevozom:

  • z avtobusom do glavne avtobusne postaje: 500 m do startno-ciljnega prizorišča;
  • z vlakom do želežniške postaje v Kranju, 900 m do startno-ciljnega prizorišča.

Namestitev

Za brezskrbno in nestresno pripravo na »dan D« predlagamo, da noč pred štartom prenočite v enem izmed bližnjih hotelov. Kmalu bodo na voljo naše partnerske namestitve, dotlej pa lahko rezervacijo vaše namestitve uredite na portalu Visit Kranj.