sep.
03
2023

KRANJ, prestolnica slovenskih Alp Slovenia

Watch the film
the race

Predaj se užitkom dih jemajoče izkušnje Dirke po Franciji v njeni 2. izvedbi L'Etape Slovenia za rekreativne kolesarje in "gravelaše". Nedeljska preizkušnja bo potekala 3. 9. 2023 po zaprtih cestah skozi prestolnico slovenskih Alp in po razgibanem terenu skozi okoliške kraje z nekaj izjemnimi vzponi. Daljša trasa vodi tudi skozi Podblico, rodno vas ambasadorja L'Etape Slovenia Mateja Mohoriča na Jamnik. Tako dolga (138 km) kot krajša (70 km) trasa L'Etape Slovenia ponujata čudovite razglede in vas izzivata s svojimi igrivim, razgibanim profilom. PRIJAVE SO ODPRTE.

Sobota, 2. 9. 2023, pa je namenjena druženju, povezovanju in tkanju kolesarskih vezi med vsemi generacijami kolesarjev in ljubitelji kolesarstva. Prijave na brezplačne otroške preizkušnje, v dolžini 800 m in družinsko kolesarjenje v dolžini 12,5 km se odprejo kmalu.

SPOZNAJ TRASE L’ETAPE SLOVENIA

Kultura Tour de France 4 kultne majice

Rumena majica

VREDNOTE: ZMAGA, ODLIČNOST IN ODLOČNOST

Na prireditvah L’Etape by Tour de France bodo zmagovalci vsake dirke (moški in ženski) prejeli najbolj zaželene majice v kolesarskem svetu: rumeno majico.

Zelena majica

VREDNOTE: DRZNOST, EKSPLOZIVNOST IN HITROST Na prireditvah L’Etape by Tour de France bo izbran ravni del trase (segment, nekaj sto metrov) merjen in bo omogočil najboljšim šprinterjem, da se pomerijo in potegujejo za zeleno majico.

Pikčasta majica

VREDNOTE: VZDRŽLJIVOSTNA MOČ, PRESEGAJE LASTNIH MEJA

Na prireditvah L’Etape by Tour de France bodo glavni vzponi na trasi merjeni, najboljši hribolazci pa bodo imeli priložnost za osvojitev pikčaste majice.

Bela majica

VREDNOTE: VZHAJAJOČA ZVEZDA

Na prireditvah L’Etape by Tour de France bo najboljši kolesar, mlajši od 25 let (moški in ženska), prejel belo majico.