sep.
03
2023

KRANJ, prestolnica slovenskih Alp Slovenia

Watch the film
the race

Predaj se užitkom dih jemajoče izkušnje Dirke po Franciji v njeni 2. izvedbi L'Etape Slovenia za rekreativne cestne kolesarje.

Sobota, 2. 9. 2023, je namenjena druženju, povezovanju in tkanju kolesarskih vezi med vsemi generacijami kolesarjev in ljubitelji kolesarstva. Odprtje vasi bo ob 14. uri, čemur bodo sledila otroška (ob 15. uri) in družinska (ob 16. uri) kolesarjenja v duhu Dirke po Franciji. Predhodna prijava je obvezna.

>> Prijave na BREZPLAČNA OTROŠKA IN DRUŽINSKA KOLESARJENJA

Nedeljska preizkušnja bo potekala 3. 9. 2023 po zaprtih cestah skozi prestolnico slovenskih Alp in po razgibanem terenu skozi okoliške kraje z nekaj izjemnimi vzponi in gorskim ciljem na Jamniku. Vzpon vodi skozi Podblico, rodno vas ambasadorja L'Etape Slovenia, Mateja Mohoriča. Trasa L'Etape Slovenia ponuja čudovite razglede in vas izziva s svojimi igrivim, razgibanim profilom. PRIJAVE SO ZAKLJUČENE.

SPOZNAJ TRASE L’ETAPE SLOVENIA

Kultura Tour de France L'Etape Slovenia & 4 kultne majice

L'Etape Slovenia 2023

Simbol Triglava se prepleta z zeleno "I Feel Slovenia" barvo, ki predstavlja Slovenijo v svetu kot butično in zeleno destinacijo.

Rumena majica

VREDNOTE: ZMAGA, ODLIČNOST IN ODLOČNOST

Na prireditvah L’Etape by Tour de France bodo zmagovalci vsake dirke (moški in ženski) prejeli najbolj zaželene majice v kolesarskem svetu: rumeno majico.

Zelena majica

VREDNOTE: DRZNOST, EKSPLOZIVNOST IN HITROST Na prireditvah L’Etape by Tour de France bo izbran ravni del trase (segment, nekaj sto metrov) merjen in bo omogočil najboljšim šprinterjem, da se pomerijo in potegujejo za zeleno majico.

Pikčasta majica

VREDNOTE: VZDRŽLJIVOSTNA MOČ, PRESEGAJE LASTNIH MEJA

Na prireditvah L’Etape by Tour de France bodo glavni vzponi na trasi merjeni, najboljši hribolazci pa bodo imeli priložnost za osvojitev pikčaste majice.

Bela majica

VREDNOTE: VZHAJAJOČA ZVEZDA

Na prireditvah L’Etape by Tour de France bo najboljši kolesar, mlajši od 25 let (moški in ženska), prejel belo majico.