sep.
08
2024

KRANJ, prestolnica slovenskih Alp Slovenia

Watch the film
the race

Predaj se užitkom dih jemajoče izkušnje Dirke po Franciji v njeni 3. izvedbi L'Étape Slovenia za rekreativne cestne kolesarje

Sobotna kolesarjenja so namenjena druženju, povezovanju in tkanju kolesarskih vezi med vsemi generacijami kolesarjev in ljubitelji kolesarstva. PRIJAVA 2024 ŠE NI ODPRTA. 

Nedeljska preizkušnja bo potekala 8. 9. 2024 po zaprtih cestah skozi prestolnico slovenskih Alp in po razgibanem terenu skozi okoliške kraje z nekaj izjemnimi vzponi in gorskima ciljema na Šenturški gori in Jamniku. Vzpon vodi skozi Podblico, rodno vas ambasadorja L'Etape Slovenia, Mateja Mohoriča. Trasa L'Etape Slovenia ponuja čudovite razglede in vas izziva s svojimi igrivim, razgibanim profilom.

>> PRIJAVI SE NA KRAJŠO ali DALJŠO TRASO

SPOZNAJ TRASE L’ÉTAPE SLOVENIA

Kultura Tour de France L'Etape Slovenia & 4 kultne majice

L'Etape Slovenia 2024

Rumena, barva sonca in veselja. Črte simbolizirajo karavano kolesarjev, timskost in kolegialnost, športni duh. >> Preberi več

Rumena majica

VREDNOTE: ZMAGA, ODLIČNOST IN ODLOČNOST

Na prireditvah L’Etape by Tour de France bodo zmagovalci vsake dirke (moški in ženski) prejeli najbolj zaželene majice v kolesarskem svetu: rumeno majico.

Zelena majica

VREDNOTE: DRZNOST, EKSPLOZIVNOST IN HITROST Na prireditvah L’Etape by Tour de France bo izbran ravni del trase (segment, nekaj sto metrov) merjen in bo omogočil najboljšim šprinterjem, da se pomerijo in potegujejo za zeleno majico.

Pikčasta majica

VREDNOTE: VZDRŽLJIVOSTNA MOČ, PRESEGAJE LASTNIH MEJA

Na prireditvah L’Etape by Tour de France bodo glavni vzponi na trasi merjeni, najboljši hribolazci pa bodo imeli priložnost za osvojitev pikčaste majice.

Bela majica

VREDNOTE: VZHAJAJOČA ZVEZDA

Na prireditvah L’Etape by Tour de France bo najboljši kolesar, mlajši od 25 let (moški in ženska), prejel belo majico.