Program treninga

Vsebine za sezono 2023 so v pripravi

Za vaše priprave na dogodek bosta skrbela trenerja Blaž Debevc ter Miha Koncilija, ki je bil prvi trener Tadeja Pogačarja in je trenutno tudi vodja njegove ekipe Pogi team UAE Generali ter eden največjih strokovnjakov na področju kolesarskega treninga in priprav v Sloveniji.

Ste pripravljeni na začetek? Začnemo 20. 6. 2022!

  1. SKUPINA: KOLESARJI ZAČETNIKI. V tej skupini se najdete kolesarji, ki ste na kolesu do 3x tedensko in ste na kolesu zato, da uživate. Nimate pretiranih tekmovalnih ambicij, pa vendar želite dirko prevoziti s čim boljšim časom, predvsem pa brez težav zaradi pomanjkanja kondicije.
  2. SKUPINA: ZAGRIZENI REKREATIVCI. V to skupino spadajo kolesarji, ki so na kolesu več kot 3x tedensko, za vikend pa opravijo nekoliko daljšo rundo in se radi lotijo tudi resnih vzponov. Imajo željo po dobrem rezultatu na dirki.
  3. SKUPINA: DIRKAČI. Tisti kolesarji, ki ste na kolesu 5x na teden ali več, redno premagujete večje vzpone in se redno udeležujete dirk. Na legendarnem doživetju L'Etape Slovenia pa želite  uresničiti svoje tekmovalne ambicije in ste pripravljeni več časa posvetiti sami pripravi na dirko.

>> Izvedi več o metodi treninga in si izračunaj cono intenzivnosti

PROGRAM TRENINGOV

Prenesi si program treninga v .pdf datoteki. Za branje datoteke potrbuješ Adobe Reader.

Program treningov L'Etape Slovenia
Obdobje KOLESARJI ZAČETNIKI ZAGRIZENI REKREATIVCI DIRKAČI
20.6.–3.7. 2022 Program treninga Program treninga Program treninga
18–31.7.2022 Program treninga Program treninga Program treninga
1.–14. 8. 2022 Program treninga Program treninga Program treninga

 

PRIJAVI se na L'Etape Slovenia
Training tips

Priprave kolesarjev na L'Etape Slovenia: Zadnji sklop treningov

V zadnjem sklopu priprav sta za nas Blaž Debevc in Miha Koncilija, trenerja v kolesarski ekipi Pogi Team UAE Generali, pripravila načrt treningov do samega dogodka, ki se bo odvil 4. septembra v Kranju.

Preberi več
Training tips

Priprave na L'Etape Slovenia – 3. sklop treningov

V 3. ciklu treningov ponovno stopnjujemo ritem. Blaž Debevc in Miha Koncilija iz Pogi teama UAE Generali sta tudi za naslednja dva tedna pripravila pester program treningov

Preberi več
Training tips

Kateri je najljubši vzpon Mateja Mohoriča?

Matej Mohorič velja za enega najboljših kolesarjev svetovnega kova in se trenutno bori za vidnejšo uvrstitev na Dirki po Franciji. V svoji karieri je seveda prevozil že vse najbolj znane vzpone v Evropi in širom po svetu. Od kratkih in eksplozivnih v Belgiji kot do najtežjih, dolgih vzponov v Španiji, Franciji in Italiji, ko je sodeloval na največjih in najprestižnejših tritedenskih dirkah v teh državah: Vuelta, Tour in Giro.

Preberi več
Training tips

Priprave na L'Etape Slovenia – 2. sklop treningov

Prvi del programa je za nami, verjamemo, da ste ga prestali uspešno in z veseljem sledili začrtani poti. Sedaj je potrebno nadaljevati z začetim.

Preberi več