INFORMACIJE ZA UDELEŽENCE

Prijavi se na L'Étape Slovenia 2024

Kaj lahko pričakuješ kot udeleženec

Sobota, 7. 9. 2024

Brezplačna kolesarjenja: družinsko, otroško in za najmljaše - na poganjalčkih. Atmosfero Dirke po Franciji dodatno ustvarja prav posebna vas, odeta v zaščitno rumeno-črno barvno kombinacijo L'Étape Village - na startno-ciljnem prizorišču v središču Kranja. Prijave na sobotona kolesarjenja se odprejo spomladi 2024. Predhodna prijava je obvezna zaradi omejenega števila mest.

Nedelja, 8. 9. 2024

L’Etape Slovenia pod okriljem Tour de France je neprecenljiva izkušnja, ki jo lahko doživi rekreativni cestni kolesar. Edinstvena izkušnja na čudoviti trasi ponuja rekreativno vožnjo v živopisani mednarodni kolesarski karavani, hkrati pa ponuja tudi priložnost za potegovanje za kultne majice Tour de France (rumeno, zeleno, pikčasto in belo).

Želimo, da čim več ljubiteljskih kolesarjev izkusi posebno doživetje, zato smo pripravili dve etapi - dve distanci, cena prijavnine pa je za obe enaka. Ob prijavi je možno naročiti tudi kolesarski dres v unikatni podobi L'Etape Slovenia 2024, proizavajalca Ale z doplačilom le 10,00 EUR ter ostale izdelke iz uradne kolekcije, vendar le do določenega roka.

OBLIKA RAZDALJA VIŠINSKA RAZLIKA
DALJŠA (Race) 145 km  1.906 m
KRAJŠA (Ride) 80 km 816 m

>> PRIJAVI SE ČIM PREJ, saj se cene zvišujejo!

Kaj je vključeno v prijavnino?

Pred dirko

 • Personalizirana startna številka (za na hrbet in kolo) ter čip za merjenje časa.
 • Nalepka za 1 kos manjše prtljage, ki jo pustiš na označenem mestu na dan dirke.
 • Vreča dobrodošlice v podobe L'Etape Slovenia z naborom daril naših partnerjev in uradni L'Etape zemljevid z vsemi podrobnostmi o dirki ter praktičnimi informacijami o startno-ciljnem prostoru.
 • Parkirišče za kolesa, ki je na voljo v L'Etape vasi v Kranju, kjer lahko pustite svoje kolo na varovanem področju v določenem terminu.
 • Kolesarski dres v unikatni podobi L'Etape Slovenia 2024, proizvajalca Ale, lahko po akcijski ceni 10,00 EUR naročite sočasno ob prijavi na nedeljsko preizkušnjo, ampak le do 30. 6. 2024. Po akcijskih cenah so na voljo tudi drugi izdelki uradne kolesarske kolekcije L'Etape Slovenia 2024: kolesarske hlačke, brezrokavnik, dres z dolgimi rokavi in športna očala, vendar le do določenega roka in v omejeni količini.

Med dirko

 • Pomoč medicinskega osebja.
 • Brezplačno tehnično asistenco tako na startno-ciljnem prostoru, na trasi in na okrepčevalnicah.
 • Brezplačno pijačo in prigrizke na okrepčevalnicah.
 • Potegovanje za originalne majice Dirke po Franciji: na označenem sprint segmentu za zeleno majico, na gorskem cilju za pikčasto majico ter rumeno majico za najboljši čas trase ter belo majico za najhitrejši čas na trasi najmljašega udeleženca.
 • V primeru prenehanja nastopa na dirki zaradi višje sile zagotavljamo prevoz do cilja.

Po dirki

 • Medaljo za uspešno dokončanje dirke.
 • Brezplačen obrok hrane v cilju - s kuponom, ki ga prejmete v vrečki dobrodošlice.
 • Dostop do vasi, aktivnosti in zabavo, zmagovalni oder in velik ekran.
 • Uradne rezultate in razvrstitve po kategorijah.
 • Svečano razglasitev dobitnikov majic Dirke po Franciji in zmagovalcev v starostnih kategorijah.

L'Étape Slovenia nedeljski trasi

Osveženi trasi nedeljske preizkušnje L'Etape Slovenia 2024

Podrobnosti, zemljevid in ključne informacije si preberite tukaj. Datoteki s trasama 2024 sta že pripravljeni in si ju lahko enostavno prenesete ter naložite v eno od svojih pametnih naprav. Naj bo kolesarjenje vaš užitek.Organizator si pridružuje pravico do spremembe trase ali dela trase zaradi zagotavljanja varne izvedbe preizkušnje za vse kolesarje ali zaradi višje sile.

KRAJŠA TRASA 80 km GARMIN CONNECT - KRAJŠA
DALJŠA TRASA 145 km GARMIN CONNECT - DALJŠA

Kolesarska kolekcija L'Étape Slovenia 2024

Sočasno ob izpolnjevanju prijavnega obrazca/registracije na nedeljsko preizkušnjo (daljšo ali krajšo) lahko naročite izbrane artikle iz nove kolesarske kolekcije L'Etape Slovenia by Tour de France 2024, proizavajlca Ale. Artikle je po promocijskih cenah možno naročiti le v sklopu prijavnine in le do časovno omejenega roka oz. v omejeni količini:

 • zgornji del kolesarskega dresa: 10,00 EUR - možno naročiti do 30. 6. 2024
 • kolesarske hlačke: 69,99 EUR - možno naročiti do 29. 2. 2024
 • kolesarski brezrokavnik 79,99 EUR - možno naročiti do 29. 2. 2024
 • zgornji del kolesarskega dresa - dolgi rokav, 69,99 EUR - možno naročiti do 29. 2. 2024
 • kolesarska očala Apres Outdoor (model Dopers 2.0, leče Graphite ali Arctic), 69,99 EUR – na voljo le 50 kosov, možno naročiti do 29. 2. 2024.

Od 1. 7. 2024 dalje bo celotna kolesarska kolekcija L'Etape Slovenia by Tour de France na voljo v izbranih poslovalnicah Hervis in njihovi spletni trgovini po rednih cenah.

>> Več informacij >>

L'Etape Slovenia STRAVA klub

Dobrodošli v skupnosti L'Etape Slovenia by Tour de France. Vsi kolesarji in ljubitelji aktivnega življenjskega sloga. Se "pomerimo" v nedeljo, 8. 9. 2024. Dotlej se družimo, spodbujamo in hrabrimo v brezplačnem klubu L'Etape Slovenia na aplikaciji STRAVA in na družbenih omrežjih #letapeslovenia.

Rouvey in deli trase L'Etape Slovenia

Za vse ljubitelje kolesarjenja na trenažerjih smo pripravili tri vožnje - tri treninge. Daljšo traso premierne izvedbe L'Etape Slovenia by Tour de France 2022 smo razdelili na tri etape, ki jih lahko virtualno prekolesarite na platformi Rouvy.

>> Preberi več o tem in spoznaj virtualno traso L'Etape Slovenia 2022

>> STRAVA klub L'Etape Slovenia - brezplačno

Splošni pogoji in Politika zasebnost

Splošni pogoiji urejujejo postopek registracije in pravila sodelovanja na katerekoli kolesarski preizkušnji, ki poeka v sklopu L'Etape Slovenia by Tour de France, politika zasebnosti pa pogoje pravilnega delovanja spletne strani in zasebnosti.

Udeleženci katerekoli kolesarske preizkušnje, ki poteka v sklopu 2-dnevnega dogajanja L'Étape Slovenia by Tour de France, so seznanjeni in se strinjajo s Splošnimi pogoji in s Politiko zasebnosti ter s pogoji prijavnega portala Prijavim.se.

Pogosta vprašanja z odgovori

Odgovore na pogosto zastavljena vprašanja si lahko preberete tukaj.