Go back
Race

Didi, morda najprepoznavnejši obraz dirke po Franciji

Že od leta 1993 nepogrešljivi udeleženec kolesarskih dirk

Hudiček Didi, mednarodno prepoznan obraz dirke po Franciji, njena zaščitna znamka, nepogrešljiva maskota, znana tudi kot Didi the Devil in El Diablo, je popestril dogajanje na premierni izvedbi dvodnevnega kolesarskega festivala L'Etape Slovenia by Tour de France.

Fotografija v njegovi družbi je zgovorna: ustvarjen nepozaben moment, ki pove več, kot kakršno koli pojasnilo ob njej.

Moment, ki vzbudi pozitivna čustva

Moment, ki vzbudi pozitivna čustva: veselje, razigranost, poskočnost, večno mladost, radoživost, življenje = igra, ohranjaj otroka v sebi … Z malo magije so vse skrbi pozabljene, z malo hudomušnosti najbolj strmi vzponi postanejo praktično ravnine, težke noge dobijo krila. Ja, človeške možgane je lahko pretentati, če jim dopustimo.

Kdo je pravzaprav Didi? Dieter Senft, rojen Nemec (letnik 1952), kolesarski entuziast, ki se že od leta 1993 pojavlja na etapah dirke po Franciji v prepoznavnem hudičevem kostumu s trizobom v roki. Trikraka sulica je sicer atribut Pozejdona v grški mitologiji, boga morja, ki naj bi med drugim ustvaril konje, in Neptuna v rimski.

Gospod Dieter je pravzaprav izumitelj, ki je ustvaril številna nenavadna kolesa, vključno z največjim, še za kolesarjenje mogočim, kolesom na svetu. Premer koles meri kar 3,3 metre. Kako se mu je uspelo usesti nanj, ostaja uganka 😊. Izumil pa naj bi tudi največjo mobilno kitaro v obliki kolesa.

Didi je z leti postal prava ikona dirke po Franciji, tako da običajno na etapah potuje pred karavano kolesarjev v prepoznavnem avtodomu v njegovem stilu, prav tako pa se udeležuje največjih enodnevnih dirk – pomladanskih klasik in svetovnih prvenstev in – kot že omenjeno, je lani spodbujal vse generacije kolesarjev in se družil z udeleženci premierne izvedbe L'Etape Slovenia by Tour de France.

Držimo pesti, da nas obišče tudi letos. Tak je naš načrt. Povabili smo ga. Obiščite nas tudi vi!