Go back
Race

Nedeljski trasi 70 km in 138 km: Kaj je novega?

Minimalne spremembe na daljši, 138 km dolgi trasi, krajša, 70 km dolga trasa ostaja nespremenjena

Pri načrtovanju trase za I feel Slovenia L'Etape Slovenia by Tour de France je vse podrejeno zagotavljanju najvišje ravni varnosti vseh udeležencev in nepozabnega kolesarskega doživetja. Je lahko kaj lepšega kot kolesarjenje po idiličnih krajih Slovenije, Gorenjske, ki vedno znova očara z odstiranjem razgledov po razgibanem reliefu? Ko se predihamo, občutimo neverjetno moč telesa, ko premagamo neskončno ravnino, osvojimo vzpon, dosežemo cilj in nas preplavijo hormoni sreče – nasmeh čez cel obraz zagotovljen! Ja, kolesarjenje je šport vseh generacij in vse bolj priljubljena oblika rekreacije na prostem.

Cilj: zadostiti visokim pričakovanjem udeležencev

Organizacijski izziv rekreativnih kolesarskih prireditev je večji, saj mora zadostiti pričakovanjem prav vseh udeležencev:

 • od nepozabne izkušnje do tkanja prijateljstev.
 • Od spoznavanja pokrajine, kulture in običajev krajanov do navijaške izkušnje.
 • Od »priti na cilj« in postavljanja osebnih mejnikov do kolesarjenja na vso moč in potegovanje za kultne majice dirke Po Franciji.

L'Etape Slovenia uresničuje vse to. Format rekreativne kolesarske preizkušnje, ki je pisan na kožo prav vsem kolesarskim entuziastom, pretkanim mačkom, kot tudi nekdanjim profesionalnim kolesarjem in zlasti vsem tistim, ki želite nepozabno doživetje. Start vseh kolesarjev bo sočasen, v nedeljo, 3. 9. 2023, predvidoma ob 9. uri.

Krajša razdalja – 70 km (the Ride)

Krajša razdalja70 km dolga trasa, v tujini imenovana »The RIDE«, s skupno 671 m višinske razlike, je glede na lansko, nespremenjena. Od starta v Kranju trasa vodi skozi Hrastje, Valburgo, Komendo, rodnim krajem Tadeja Pogačarja, na Šenturško goro, čez Apno v Dvorje do Preddvora in čez Srednjo Belo v Predoslje ter v cilj v Kranj. Na njej je en gorski vzpon s ciljem na Šenturški gori s posebej označenim odsekom za potegovanje za pikčasto majico, kjer se nahaja tudi okrepna postaja, in enim označenim sprint segmentom za potegovanje za zeleno majico.

>> klik >> klik >> Več informacij in profil krajše trase

Daljša trasa – 138 km (the Race)

Daljša trasa138 km dolga trasa, v tujini imenovana »The RACE«, s skupno 1.860 m višinske razlike, je glede na lansko minimalno spremenjena. Glavna sprememba je v delu, ko se krajša in daljša trasa ločita. Krajša trasa zaključi z vožnjo po Jelenovem klancu v cilj, daljša pa nadaljuje čez most v drugo pentljo. Zaradi popolne zapore mostu čez Savo zaradi adaptacije – je letošnja trasa speljana čez most čez Savo pri Savski loki (ožji most mimo športno-rekreativnega centra).

Dolga trasa se tako nadaljuje skozi Besnico in z 2. gorskim ciljem – vzponom skozi Podblico, rodnim krajem našega ambasadorja, Mateja Mohoriča, na Jamnik, sledi spust v Kropo, nadaljuje čez Prezrenje, Gobovce proti Tržiču, v Križe, Golnik, čez Goriče v Trstenik in Bašelj, ter čez Zgornjo Belo v Predoslje in z vzponom po Jelenovem klancu zaključi s ciljem v Kranju.

>> klik >> klik >> Več informacij in profil daljše trase

Športni bonton, fair-play, kolegialnost, ekipni duh karavane L'Etape Slovenia

Kolesarske spretnosti, športni bonton in načela fair-playa ter strpnost so karakteristike, ki jih spodbujamo. Na trasi bodite vseskozi previdni in odzivni na situacijo, saj s tem zagotavljate svojo varnost in varnost drugih udeležencev. Še posebej pa bodite previdni pri vseh spustih ter dolgoprogači pri prečkanju Save čez most pri Savski loki.

Čemu se mi zavezujemo?

Za vrhunsko doživetje L'Etape Slovenia bomo vsem kolesarjem zagotovili:

 • zaporo cest in skrbno bdenje nad ostalimi udeleženci v prometu;
 • okrepne postaje: Šenturška gora, Jamnik in Retnje;
 • varnost in medicinsko osebje;
 • tehnično asistenco vzdolž celotne trase;
 • označene odseke za potegovanje za pikčasto (gorski vzponi) in zeleno majico (sprint odsek);
 • merjenje časa za potegovanje za rumeno in belo majico.

Za konec še nekaj dobrodošlih infrastrukturnih novosti:

 • manjša sprememba je v Vodicah, kjer gre cesta skozi novo križišče na odseku za priključitev na avtocesto;
 • na novo je asfaltirana cesta iz Cerkelj proti Šenturški gori, kjer je bil lani makadam na trasi;
 • na novo sta preplastena prva dva ovinka na cesti v Podblico.

Naj bo ključno doživetje. In dejstvo, da ste del mednarodne kolesarske družine serije L'Etape by Tour de France. L'Etape Slovenia naj bo nepozabna izkušnja, o kateri boste pripovedovali!