Go back
Race

Obvestilo o zapori cest za izvedbo L'Etape Slovenia 2022

V soboto, 3. in nedeljo, 4. 9. 2022 bodo občasne popolne zapore cest v Kranju in širši okolici, kjer bo potekala prireditev

Za varno izvedbo 2-dnevne kolesarske prireditve L'Etape Slovenia by Tour de France 3. in 4. 9. 2022 in zagotavljanja zadovoljstva vseh udeležencev kolesarskih preizkušenj, bodo ceste in priključki do cest, po katerih vodijo trase, občasno kratkotrajno (30–60 minutne) popolnoma zaprte. Sobotna kolesarjenja bodo potekla v mestu Kranj v bližini Slovenskega trga ter njegovi bližnji okolici na relaciji Kranj–Primskovo–Britof–Brdo–Kokrica–Rupa–Kranj, saj bo potekalo otroško in družinsko kolesarjenje.

Otroško kolesarjenje za otroke od 2. do 12. leta: 800 m

Start ob 15. uri, krog v dolžini 800 m v bližini prizorišča na Slovenskem trgu:
Koroška cesta (hotel Creina, start)–Stara pošta–Gregorčičeva ulica–Stritarjeva ulica–Koroška cesta.

Družinsko kolesarjenje in kolesarjenje vseh generacij: 12,5 km

Start ob 16. uri, trasa: Kranj–Brdo–Kranj:
S startom v bližini Slovenskega trga trasa nadaljuje skozi mestno jedro ter vodi skozi Primskovo proti Britofu, kjer zavije v smeri Brdo. Mimo posestva Brdo nadaljuje do Kokrice, kjer zavije levo proti Rupi. Na križišču z Oldhamsko cesto znova zavije levo in po cesti Staneta Žagarja nadaljuje do križišča z Likozarjevo cesto, kjer se znova vrne proti Glavnemu trgu v mestno jedro Kranja do cilja na Koroški cesti.

L'Etape Slovenia brezplačna sobotna kolesarjenja v duhu Dirke po Franciji omogoča Gorenjska banka, obvezna je predhodna prijava, saj je število mest omejeno.

Od 14. do 18. ure bo po omenjenih cestah sobotnega kolesarjenja potekala delna ali popolna zapora cest.

Nedeljski preizkušnji bosta potekali na 70 km in 138 km dolgi trasi skozi kraje enajstih občin

Nedeljski preizkušnji bosta potekali na 70 km in 138 km dolgi trasi po krajih enajstih občin: Kranj, Šenčur, Medvode, Vodice, Komenda, Kamnik, Cerklje na Gorenjskem, Preddvor, Radovljica, Naklo, Tržič.

S startom ob 9.00 uri v neposredni bližini Gimnazije Kranj bodo mesto in kraje enajstih okoliških občin zavzeli rekreativni cestni kolesarji. Od 8. do 18. ure bo po nedeljski trasi potekala delna ali popolna zapora cest.

Za varno in nemoteno izvedbo dirke bodo tako ceste, po katerih bo potekala prireditev, občasno kratkotrajno (30–60 minut) popolnoma zaprte. Med zaporami bo promet sproščen za največ 15 minut. Skladno s časovnim potekom kolesarske dirke, po katerih poteka trasa, se bodo zapirale ceste in vmesni priključki. Vse ceste in priključki bodo za promet sproščeni takoj, ko bo zadnji kolesar prevozil konfliktno točko. Med kolonami kolesarjev bo promet v smeri dirke sproščen tudi v vmesnem času.

Od 8. do 18. ure bo po nedeljski trasi potekala delna ali popolna zapora cest.