Go back
Race

Pomembne informacije za udeležence otroškega in družinskega kolesarjenja v soboto

Z nestrpnostjo vas pričakujemo: otvoritev prireditvenega dogajanja bo v soboto, 3. 9. 2022 ob 14. uri na Slovenskem trgu v Kranju.

Start kolesarjenja na otroški 800 m trasi bo ob 15. uri (za otroke od 2. do 6. leta) in ob 15.20 (za otroke od 6. do 12. leta). Start družinskega kolesarjenja na 12,5 km trasi bo ob 16. uri. Vsi starti so v bližini prizorišča na Slovenskem trgu v Kranju, možen prevzem startnih številk na prizorišču v soboto od 14. ure dalje. Prijava je brezplačna in obvezna, število mest je omejeno.

Obvezna brezplačna prijava - število mest omejeno na 500!

Prijava je brezplačna in obvezna, število mest pa je zaradi varnostnih razlogov omejeno na 500 mest. Pohitite s prijavo, saj se seznam mladih kolesarjev in njihovih spremljevalcev zelo hitro polni.

V primeru dežja sobotna kolesarjenja odpadejo.

Spoštovane kolesarke, spoštovani kolesarji.

Z nestrpnostjo vas pričakujemo – navijali bomo prav za vsakogar izmed vas! V nadaljevanju podajamo nekaj pomembnih informacij, zato berite pazljivo.

Prevzem startne številke z osebnim dokumentom

Prijavljeni na sobotno kolesarsko druženje L'Etape Slovenia lahko prevzamejo svojo štartno številko na prizorišču v vasi L'Etape Slovenia, v avli Mestne občine Kranj, Slovenski trg 1, 4000 Kranj (vhod s parkirne ploščadi Brioni):

  • sobota, 3. 9. 2022, od 14:00 dalje.

Opozorilo: Prevzem štartne številke za udeležence je mogoč le osebno in ob predložitvi veljavnega osebnega dokumenta s fotografijo. V primeru mladoletnih otrok, pa se mora identificirati z osebnim dokumentom starš/skrbnik, ki je prijavo izpolnil.

Start na daljšo in krajšo sobotno razdaljo L'Etape Slovenia by Tour de France

  • startna cona: Koroška cesta na odseku nasproti Hotela Creina in v smeri proti krožišču pri Gorenjski banki.
  • Startno–ciljni prostor bo označen z lokom. Startno–ciljni prostor je razpoznavno mesto s startno–ciljnim lokom.

Starti in dolžine tras

  • Start kolesarjenja na otroški 800 m bo ob 15. uri (za otroke od 2. do 6. leta) in
  • ob 15.20 (za otroke od 6. do 12. leta).
  • Start družinskega kolesarjenja na 12,5 km trasi bo ob 16. uri.

Vsi starti so v bližini prizorišča na Slovenskem trgu v Kranju.

Dolžina otroške trase: 800 m.
Dolžina družinske trase: 12,5 km.

Potek tras

Za otroke od 2. do 6. leta je start ob 15. uri, krog v dolžini 800 m v bližini prizorišča na Slovenskem trgu: Koroška cesta (hotel Creina, start)–Stara pošta–Gregorčičeva ulica–Stritarjeva ulica–Koroška cesta.

Za otroke od 6. do 12. leta je start ob 15.20 uri, krog v dolžini 800 m v bližini prizorišča na Slovenskem trgu: Koroška cesta (hotel Creina, start)–Stara pošta–Gregorčičeva ulica–Stritarjeva ulica–Koroška cesta.

Start družinskega kolesarjenja na 12,5 km trasi je ob 16. uri. S startom v bližini Slovenskega trga trasa nadaljuje skozi mestno jedro ter vodi skozi Primskovo proti Britofu, kjer zavije v smeri Brdo. Mimo posestva Brdo nadaljuje do Kokrice, kjer zavije levo proti Rupi. Na križišču z Oldhamsko cesto znova zavije levo in po cesti Staneta Žagarja nadaljuje do križišča z Likozarjevo cesto, kjer se znova vrne proti Glavnemu trgu v mestno jedro Kranja do cilja na Koroški cesti.

Cilj

Ciljna črta je označba na cestišču na istem mestu kot start: Kranj, Koroška cesta nasproti Hotela Creaina. Startno–ciljni prostor je razpoznavno mesto s startno–ciljnim lokom.
Vsakdo, ki bo zaključil kolesarjenje s prihodom v cilj, bo prejel medaljo L'Etape Slovenia by Tour de France.

Prihod na prizorišče starta

Priporočamo prihod vsaj 40 minut pred startom, da se v miru pripravite in malo ogrejete ter prevzamete startno številko.

Varnostna opozorila in splošna priporočila za varovanje zdravja

Vsem udeležencem toplo polagamo na srce sledeča priporočila za uspešen nastop na kolesarski preizkušnji:

  1. Pozor! Prosimo za maksimalno zbranost kolesarjev na cesti. Opozarjamo vse kolesarje, da je vedno možnost nasprotnega prometa. Celotne poti ni možno ograditi v varovalne ograje. Zato vas pozivamo, da ste pozorni na dogajanje na cesti. Pazite na lastno varnost in na varnost soudeleženih v dogodku.
  2. Realno ocenite svoje sposobnosti in zmožnosti. Vedite, da forma in počutje lahko variira tudi dnevno, zato še posebej skrbno ocenite svoje počutje na dan dogodka.
  3. Reševalno vozilo z rdečo ali modro lučjo imata vedno prednost! Kadarkoli vidite uradno vozilo s prižgano opozorilno lučjo, se pomaknite na rob cestišča, da se sprosti promet za vozilo z opozorilno lučjo. Direktor dirke vam bo dal jasen signal ali se dirka ustavi, ali se umiri hitrost kolesarjenja.
  4. Prosimo za strpno vožnjo s kolektivno odgovornostjo.
  5. Pri spustih kolesarite previdno, ne pretiravajte in vozite znotraj svojih zmožnosti. V primeru spolzkih cest vas prosimo za dodatno pazljivost. 
  6. Za vse mladoletne osebe je čelada obvezna.
  7. Kolesarjenje je na lastno odgovornost in organizator ne odgovarja za izpravnost kolesa.
  8. Vse mladoletne osebe družinskega kolesarjenja vozijo skupaj s staršem ali skrbnikom oz. polnoletno osebo, ki je navedena na prijavi.