Go back
Race

Šport kot turizem in izgovor za krajši oddih

I feel Slovenia L'Etape Slovenia je dogodek, ki privablja kolesarske navdušence s celega sveta

Jeseni 2021 smo skupaj z gostujočim mestom Kranj in njihovo organizacijo za kulturno in turistično promocijo mesta ter širše regije Visit Kranj najavili premierno izvedbo L'Etape Slovenia by Tour de France, ki se je zgodila 3. in 4. 9. 2022. Tako se je družina L'Etape by Tour de France povečala za še eno članico – Slovenijo.

Serija L'Etape namreč poteka po celem svetu

Serija L'Etape namreč poteka po celem svetu – letos bo izvedenih 32 dogodkov v 24-ih državah, na katerih se pričakuje več kot 50.000 kolesarjev, »skupna trasa« daljše razdalje (Race) pa bo dolga 3.500 km. Trase vedno potekajo v slikovitih okoljih: hribovitih, goratih, bolj ravninskih in na najrazličnejših nadmorskih višinah z različno zahtevnostjo glede razlike v višinskih metrih.

Letos je bila otvoritev sezone serije L'Etape v Ekvadorju, že 29. 1. 2023, kjer je etapna preizkušnja potekala na 2.600 m nadmorske višine in je dosegla celo višino 3.000 m nad morjem. Zagotovo neverjetno doživetje.

Vsak dogodek v nizu serije L'Etape je svojevrstno doživetje in ponuja edinstveno priložnost spoznavanja države, njene kulture, pokrajine in – tkanje novih (športnih) vezi ter navezovanje (kolesarskih) stikov. Športni rekreativni dogodki tako postajajo vse bolj priročen in zdrav izgovor za spoznavanje destinacije, kjer dogodek poteka. Zdrav, ker spodbuja, da športamo bolj redno, saj imamo cilj: udeležbo na dogodku. Priročen, ker spoznanje destinacije skozi šport poteka veliko bolj pristno, kot če smo »običajen« turist. Bolj spontano in prvinsko se povezujemo z okoljem in domačini, jezik je bolj razvezan.

Na premierno izvedbo L'Etape Slovenia smo pritegnili domače kolesarje iz vseh koncev Slovenije ter 150 kolesarjev iz še 22 držav: od sosednjih (Avstrija, Hrvaška, Madžarska, Italija), iz Evrope (Estonija, Nemčija, Češka, Belgija, Francija, Nizozemska, Makedonija, Srbija, Poljska, Romunija, Slovaška, Švica), Turčije, Združenih arabskih emiratov, Brazilije, Argentine, Avstralije in ZDA.

Da je Slovenija kolesarsko zanimiva destinacija, ki s svojo kulinariko, gostoljubjem in številnimi neokrnjenimi naravnimi kotički privablja goste iz tujine, domačini že vemo, a vseskozi po malem tudi odkrivamo na novo.

Druga izvedba I feel Slovenia L'Etape Slovenia vas pričakuje. Dobrodošli vsi. Dobrodošli v kraje, kjer so se kalili in se še kalijo številni vrhunski kolesarski asi. Kjer so mnogokrat predihali svež gorenjski zrak in prebrcali traso L'Etape Slovenia Matej Mohorič, Tadej Pogačar, nekoč tudi Tadej Valjavec. Vsi domačini, saj trasa vodi skozi njihove rodne kraje. Skozi kraje 11 gorenjskih občin, ki veljajo za pravi kolesarski poligon, so vozili in še kolesarijo tudi Primož Roglič, Gorazd Štangelj, legendarni Franc Hvasti. Razgibanost terena ponuja razglede, ki navdušujejo.

Dobrodošli vsi. Prijavite se do 30. 4. 2023 na krajšo, 70 km dolgo ali daljšo, 138 km dolgo traso in doživite izkušnjo dirke po Franciji. Kolesarjenje po zaprtih cestah, tehnična asistenca na trasi, okrepčilne postaje in – karavana kolesarjev, katere nepogrešljiv član ste ravno vi! S prijavo do 30. 4 2023 se potegujete tudi za kolesarsko druženje z Matejem Mohoričem, ambasadorjem L'Etape Slovenia. Izžrebali bomo 10 nagrajencev, ki bodo sobotni dan, predvidoma v maju, preživeli v njegovi družbi.

Tri Travel agencija iz Avstralije ponuja nepozabno kolesarsko doživetje

Tri Travel že več kot 20 let deli sanje in živi strast športnikov in njihovih navijačev. Z brezhibnim upravljanjem potovanj, ki je zasnovano za zagotavljanje vrhunske športne uspešnosti, so športniki opolnomočeni za doseganje svojih ciljev. Z uporabo obsežnega znanja iz industrije je njihovo poslanstvo ustvariti neprimerljivo življenjsko izkušnjo za športnike na največjih dogodkih na svetu. Potrebni so meseci, celo leta priprav, da pridemo do startne črte, strokovnjaki pri Tri Travel pa so vodilni pri pomoči športnikom pri prečkanju ciljne črte, da uresničijo svoje športne sanje in vizije.

>> Več informacij o Tri Travel

Prisluhni povabilu Mateja Mohoriča na L'Etape Slovenia