Go back
Bootcamp

Virtualna Ločanka – pridruži se izzivu

Zaradi vročinskega vala bo Ločanka potekala virtualno. V soboto, 23. 7. 2022 pa se družimo od 15. ure dalje: osebni prevzem dresa L'Etape Slovenia in ogled kronometra

Zaradi vročinskega vala bo Ločanka, ki je bila prvotno planirana kot druženje kolesarjev v živo v soboto, 23. julija na gradu Khislstein, potekala virtualno. Do vključno 5. 8. 2022 lahko prevozite traso Ločanke ali pa katerokoli drugo traso v podobni dolžini in delite svoje kolesarske vtise v brezplačnem klubu L'Etape Slovenia na aplikaciji STRAVA. Vsi prijavljeni na virtualno ločanko se potegujete za nagrade partnerjev.

Sobotno druženje: prevzem dresa in ogled kronometra TdF

V soboto, 23. 7. 2022, pa se vseeno družimo v živo od 15. do 18. ure malo drugače. Ekskluzivno lahko vsi prijavljeni s plačano startnino na L'Etape Slovenia prevzamete zgornji del kolesarskega dresa (PRIJAVI SE NA OSEBNI PREVZEM), vsi ljubitelji kolesarstva pa ste vabljeni v Letno gledališče Khislstein na spremljanje kronometra Dirke po Franciji na velikem platnu ter na bogat spremljevalni program partnerjev. Za nagrade in osvežilno pijačo bo poskrbljeno. 

Virtualna Ločanka do 5. 8. 2022

V naslednjih dneh si želimo, da v enkratni vožnji prekolesarite 64 km, kolikor znaša distanca same trase. Vsi začetniki, manj pripravljeni ali vsi, ki si želite samo lahko vožnje s kolesom pa v enkratni vožnji prekolesarite 20 km.

Kaj pa potem?

Samo sledite korakom za prijavo:

  1. Prijava Virtualna Ločanka.
  2. Naložite si aplikacijo Strava, ustvarite si profil in pridružite klubu L'Etape Slovenia.
  3. Prekolesarite 20 km ali 64 km v eni vožnji.
  4. Fotografirajte se pred, med ali po aktivnosti, objavite fotografijo na Instagramu, Facebooku ali v Stravi in uporabite #letapeslovenia ter označite profile @letapeslovenia in @gremonakolo.

Prva nagrada: brezplačna startnina na L'Etape Slovenia

Za vse udeležence smo pripravili bogat nagradni sklad s prvo nagrado: brezplačno štartnino na L'Etape Slovenia za nedeljo, 4. 9. 2022, na daljšo ali krajšo razdaljo z vključenim zgornjim delom kolesarskega dresa proizvajalca Ale.

Kako naložim aktivnost na Stravo?

Strava je spletna in mobilna platforma, družabno omrežje za športnike, kjer beležite vaše športne aktivnosti, do nje pa lahko dostopate preko spletne strani https://www.strava.com/ ali preko mobilne aplikacije (prenesite aplikacijo “Strava” za iOS ali Android). Vašo športno aktivnost (kolesarjenje ali drugo vadbo) lahko naložite na več načinov. Vse možnosti nalaganja aktivnosti na Stravo si preberite na spletni povezavi, najpogostejše pa navajamo spodaj:

  • prenos / sinhronizacija preko vaše GPS naprave (Garmin, Polar, Suunto, Sigma, Fitbit, Mio …),
  • sinhronizacija z vašo aplikacijo (Garmin Connect, Endomondo, Runkeeper),
  • naložite file preko vašega računalnika (GPX),
  • ročno dodajte aktivnost (V aplikaciji na mobilnem telefonu tapneš znak + in izbereš “Manual Activity”, izbereš in vpišeš aktivnost).

Naj povemo še to – ko si enkrat naredite profil na Stravi in se pridružite klubu L'Etape Slovenia, se bodo vaše aktivnosti avtomatsko sinhronizirale z vašim kolesarskim števcem (npr. Garmin) in aplikacijo (npr. Garmin Connect) in vam ne bo potrebno ničesar dodatno nalagati. Na začetku preverite, potem pa boste videli, da je vse skupaj zelo enostavno. Če pa naletite na težave vam bomo z veseljem pomagali.

Ne odlašajte s prijavo

Delite s skupnostjo kolesarjev družine L'Etape Slovenia, kako pridno trenirate in delite z nami vaše fotografije, treninge in dogodivščine na kolesu. Komaj čakamo, da jih pregledamo. Naj se Kamničanka razširi po celi Sloveniji.

Nato pa se vidimo 6. avgusta v gradu Khislstein na zadnji preizkušnji Kranjske kolesarske rože. Ostane nam samo še slovenski biser- Bled.

O trasi Kranjske kolesarske rože – LOČANKA

  • dolžina trase: 64 km
  • višinski metri: 930m vzpona

Znamenitosti na trasi:

  • Tavčarjev dvorec Visoko
  • Staro mestno jedro Škofja Loka
  • Loški grad
  • Crngrob.

Staro mestno jedro Škofje Loke je kot živa slika. Iz pozabljenega in današnjega časa. Na srednjeveških ulicah je toliko dobrih zgodb, romantičnih pogledov in rokodelskih skrivnosti, da bodo vtisi še lep čas ostali. Trasa poteka natanko skozi mestno jedro. Popolna priložnost za spominsko sliko.

Potem ko smo prečkali most čez kanjon Kokre, zavijemo desno in čez Delavski most v naselje Stražišče in od tod na Sedlo, ki leži pod hribom Jošt nad Kranjem. Sledi spust v Selško dolino, tam se obrnemo proti Bukovici in od tu na Stari vrh, priljubljeno smučišče. Klanec je kar dolg, a ponuja enkratne razglede. Popolna priložnost, da klanec prevozimo v hitrem tempu in tako še naredimo še dodatno pripravo za L'etape Slovenia.

Z Javorij se spustimo v Poljansko dolino. Od Visokega proti Škofji Loki pa se moramo osredotočiti na varno kolesarjenje, saj je odsek najbolj prometen na celotni trasi. Škofja Loka, v kateri smo kaj kmalu, je mesto, staro več kot 1000 let. Od tu gremo do Crngroba in ob robu Sorškega polja nazaj v Kranj. Tam vas seveda čakamo mi, da skupaj nadaljujemo kolesarsko druženje. Seveda bomo z veseljem prisluhnili vašim zgodbam iz trase.

>> PRIJAVA NA VIRTUALNO LOČANKO

Ločanka - trasa proge

>> Za lažjo vožnjo si prenesi traso Ločanke.