Go back
News

Odprtje prijav na otroško in družinsko kolesarjenje L'Etape Slovenia

Brezplačno prijavo na sobotna kolesarjenja v duhu Dirke po Franciji že 3. leto omogoča Gorenjska banka

Otroška in družinsko kolesarjenje v duhu Dirke po Franciji bodo na sporedu v soboto, 7. 9. 2024, v popoldanskem času. Že tretje leto zapored brezplačno prijavo omogoča Gorenjska banka, strateški partner 2-dnevnega kolesarskega festivala L'Etape Slovenia by Tour de France.
Sobotna kolesarjenja so namenjena prav vsem ljubiteljem kolesarstva in tudi tistim, ki se s to obliko rekreacije šele spogledujete, ne glede na starost in vrsto kolesa.

Netekmovalna izkušnja dirke

Edini pogoj je, da je le-to tehnično izpravno in da nosite zaščitno čelado. Vsa kolesarjenja so netekmovalne narave in vsakdo, ki uspešno prečka ciljno črto, prejme spominsko medaljo L'Etape Slovenia.

Osrednje prizorišče dogajanja bo na Slovenskem trgu, kjer bo zrasla prava vas L'Etape Slovenia, kjer se bodo predstavili številni partnerji dogodka, poskrbljeno bo za kulinariko in postavljena bo razstava o zgodovini Dirke po Franciji. Vsekakor bo prisoten tudi naš ambasador Matej Mohorič.

Otroška kolesarjenja bodo potekala v neposredni bližini osrednjega prizorišča, medtem ko bo družinsko oz. skupinsko kolesarjenje potekalo v bližnji okolici s startom in ciljem v neposredni bližini prizorišča v popoldanskem času. Program s časovnico je še v pripravi in bo objavljen pravočasno.

Brezplačna prijava na otroška kolesarjenja

Kolesarjenja malčkov in otrok do 12. leta potekajo v neposredni bližini Slovenskega trga v krogu v dolžini 800 m. Razpisane so tri starostne kategorije z različno dolžino proge, vse preizkušnje so brez merjenja časa in netekmovalne narave.

  • Otroci A, > 4 let, 1 krog, poganjalčki ali kolo. Skupna dolžina: 800 m.
  • Otroci B, 4,5–8 let: 2 kroga, kolo. Skupna dolžina: 1,6 km.
  • Otroci C, 9–12 let: 3 krogi, kolo. Skupna dolžina: 2,4 km.

Starostne skupine otrok bodo štartale v časovnih intervalih. Obvezna je predhodna brezplačna prijava zaradi omejenega števila mest. Prijave so odprte do zapolnitve prostih mest.

>> Več informacij in prijava na otroško kolesarjenje

Družinsko kolesarjenje in kolesarjenje v skupini za vse starosti

Prvovrstna izkušnja kolesarjenja v skupini v spremstvu vozil po za promet zaprtih cestah oz. s premično zaporo. Trasa je dolga slabih 13 km in vodi od Slovenskega trga v Kranju skozi mestno jedro–Britof–Brdo–Kokrica–Kranj.

Kolesarjenje poteka v ležernem ritmu in je netekmovalne narave, brez merjenja časa. Primerna je za vse otroke, ki imajo že opravljen kolesarski izpit in so vajeni kolesariti v skupini. Otrok mora biti obvezno v spremstvu enega od staršev, skrbnika ali odrasle osebe in nositi zaščitno čelado ter imeti tehnično izpravno kolo.

Obvezna je predhodna brezplačna prijava zaradi omejenega števila mest. Prijave so odprte do zapolnitve prostih mest.

>> Več informacij in prijava na družinsko kolesarjenje

Prijavite se na kolesarsko doživetje v duhu Velike dirke. Vašo brezplačno prijavo omogoča Gorenjska banka.

Pogoji sodelovanja na kolesarskih preizkušnja L'Etape Slovenia by Tour de France

Z registracijo na izbrano kolesarsko doživetje v sklopu 2-dnevnega festivala L'Etape Slovenia by Tour de France se strinjate s pogoji in določili, ki si jih lahko preberete na spodnji povezavi.

>> Splošni pogoji