Go back
Race

L'Etape Slovenia nedeljska preizkušnja z oceno 9,1

Udeleženci nedeljske preizkušnje L'Etape Slovenia 2024 so 3. izvedbo dogodka ocenili s povprečno oceno 9,1.

Vse udeležence nedeljske daljše in krajše preizkušnje L'Etape Slovenia by Tour de France smo povabili k reševanju vprašalnika o zadovoljstvu z dogodkom, saj je njihovo mnenje za nas zelo dragoceno in nam pomaga pri načrtovanju naslednje, že 4. izvedbe. Vprašalnik je bil na voljo od 26. 9. do 1. 10. 2024 na spletnem mestu L'Etape Slovenia, na katerega je odgovorilo 262 udeležencev. Dogodku so namenili oceno 9,1 od 10 možnih, kar je lepa popotnica in smo polni zanosa že zavihali rokave za novo izvedbo, ki bo 6.–7. 9. 2025 v Kranju.

Iskrena hvala prav vsakomur za povratne informacije, pohvale in predloge za izboljšave.

Kdo ste naši udeleženci?

V anketi je sodelovalo 88 % moških in 12 % žensk, večina prihaja iz Slovenije – 80 %, sledijo pa udeleženci iz 14 drugih držav, največ iz Hrvaške, Češke, Bolgarije in Slovaške. Ostali prihajajo iz Avstrije, Srbije, Velike Britanije, Francije, Madžarske, Italije, Nemčije, Bosne in Hercegovine, Nizozemske in Švice.

Ko okusiš L'Etape Slovenia …

45 % se vas je nedeljske preizkušnje udeležilo prvič, 30 % pa je kolesarilo že prav na vseh treh izvedbah, ostali dvakrat. Zelo smo navdušeni nad podatkom, da vas 77 % že načrtuje udeležbo na preizkušnji L'Etape Slovenia v letu 2025.

Starost ali mladost? Prekipevajoča srednja leta!

Najštevilčnejša je starostna skupina 40–49 let (34 %), sledita ji skupini udeležencev, starih od 30–39 let (29 %), ter starih od 50–59 let (21 %). Le slabih 5 % udeležencev je kolesarilo na makadamkarju (gravel kolesu), ostali na cestnih.

Kilometri, kilometri …

Čeprav se več udeležencev prijavi na daljšo traso, pa je več udeležencev, ki so sodelovali v vprašalniku, prevozilo krajšo razdaljo – 80 km, in sicer 57 %.

Vsi pa ste nam v izjemen navdih, saj prekolesarite zavidljivo količino kilometrov v letu do dogodka.

Največja skupina – 34 % kolesarjev je takih, ki od 1. 1. do dneva D prekolesari od 2.000 do 4.000 km, sledi ji skupina kolesarjev – 25 % s prevoženimi 4.001–6.000 km. Več kot 8.000 km – že pravi profesionalci, pa prevozi kar 14 %, prav tako pa so med nami prebujajoče se zvezde kolesarstva, ki do dogodka prekolesarijo do 1.000 km (8 %).

Navdih je cesta, ki je nikdar ne zmanjka …

Kolesarstvo je pravzaprav tako bazičen šport, s katerim se kot otroci srečamo verjetno vsi. Občutek svobode nas vedno znova navdihuje in spoznanje, da lahko samostojno odkrivamo svet – tudi izven domačega dvorišča in ulice. Praktično naš prvi pobeg v širni svet in verjetno tudi razlog, da se to zakorenini v nas, saj kar 49 % udeležencev ne sledi načrtu treningov.

Po drugi strani pa kar 42 % udeležencev ima svoj načrt treningov in verjetno sodijo v skupino izkušenih cestnih kolesarjev, saj se kar 37 % udeležencev že več kot 9 let ukvarja s tovrstno obliko rekreacije. Sledi ji skupina udeležencev – 35 %, ki cestno kolesari 4–8 let, 24 % pa je takih, ki kolesari do 3 leta. Navdih pa so nam tudi začetniki, saj je kar 5 % udeležencev takšnih, ki je letos začelo cestno kolesariti.

Idealna trasa

Idealne dolžine trase ni, saj je kolesarska karavana L'Etape Slovenia izjemno raznolika. Sklepamo pa, da ste bili zelo zadovoljni z letošnjo traso, njenim profilom in panoramskimi razgledi; vzdušjem ob trasi ter zaporami in tehnično pomočjo kot tudi varnostjo, saj ste vsem omenjenim elementom namenili povprečno oceno 4,5 (od 5 možnih), a kljub temu željni sprememb.

Nova edicija, novi izzivi? Kakorkoli, ključna vam je zapora cest.

V povprečju se vedno znova srečamo pri obstoječih formatih dolžine, morda bi bil prostor za tretjo, a tu iz organizacijskega vidika malo verjetno izvedljiv. 36 % vprašanim kolesarjem je idealna dolžina 76–100 km, enak delež (26 %) pa bi imeli dolgo 101–130 km oziroma 131–150 km.

Vaša sporočila in komentarji

Prav vsa sporočila, mnenja, komentarje, kritike in pohvale smo skrbno proučili. Veseli smo vsake vaše povratne informacije, saj so naše ogledalo in ključ do izboljšav.

Skupaj ustvarjamo legendarno doživetje! In hvala, ker boste dogodek priporočili prijateljem. Se vidimo septembra 2025 v Kranju!