Go back
Stories

Ambasador L'Etape Slovenia v boju za centimetre v finišu dirke Po Sloveniji

Izvedba že 28. dirke Po Sloveniji minila v znamenju navijanja množic ljubiteljev kolesarjev

Zadnji dnevi so bili vroči, saj smo se mnogi Slovenci in ljubitelji cestnega kolesarstva ter športni navdušenci potili ob strastnem navijanju za naše kolesarje. V nedeljo se je odvila namreč že 28. dirka Po Sloveniji, ki je ponovno navduševala s prečudovitimi kraji zelene Slovenije in navdihovala z dosežki naših šampionov, vodilnimi kolesarji v svetovnem vrhu.

Tadej Pogačar z zmago v Novem mestu kronal skupno zmago na 28. dirki Po Sloveniji

Tadej Pogačar (UAE Emirates) je z zmago v Novem mestu kronal skupno zmago na 28. dirki Po Sloveniji, v ciljnem sprintu je za las ugnal Mateja Mohoriča (Bahrain Victorious), ambasadorja L'Etape Slovenia, tretji pa je bil Rafal Majka (UAE Emirates). V skupnem seštevku je Domen Novak (Bahrain Victorious) osvojil tretje mesto.

Od 15. junija do 19. junija 2022 smo lahko občudovali izjemno moč in proučevali prefinjeno kolesarsko tehniko posameznikov ter imeli priložnost navijati v živo in spodbujati celotno kolesarsko karavano skozi številne kraje po Sloveniji. 5 etap, 5 startno-ciljnih mest: Nova Gorica–Postojna, Ptuj–Rogaška Slatina, Žalec–Celje, Laško–Velika planina, Vrhnika–Novo mesto; vmes pa razgibanost slovenske krajine s številnimi gorskimi vzponi in atraktivnimi spusti. Verjamemo, da je vsakogar, ki je vsaj malo zaljubljen v vrtenje pedal ob bodrenju vrhunskih kolesarjev dobil številne ideje za aktivno preživljanje prostega časa in kolesarjenje na nekoliko nižjih obratih po delih etap dirke Po Sloveniji. Družinsko, rekreativno, cestno, gorsko, na e-kolesih. Vsako vrtenje pedal je dobrodošlo tudi v luči priprav na premierno izvedbo legendarne izkušnje septembrskega L'Etape Slovenia.

Poklon in čestitke vsem kolesarjem za izjemne nastope!

Vsi rekreativni kolesarji vabljeni v Kranj na prvi septembrski vikend: v soboto, 3. 9. 2022 na družinsko kolesarjenje z bogatim spremljevalnim programom in v nedeljo na preizkušnjo za cestne kolesarje na 70 oz. 145 km dolgi trasi L'Etape Slovenia.

Foto: Sportida (Vid Ponikvar, Matic Klanjšek)