Go back
Stories

Slovenija: Zelena dežela s športnim srcem

Šport ima v Sloveniji posebno mesto, saj slikovita in razgibana pokrajina ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Šport ima v Sloveniji posebno mesto. Slikovita in razgibana pokrajina ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa 365 dni na leto, zato ni čudno, da smo Slovenci športni narod. Ponosni smo na številne vrhunske športnike in imamo veliko navijaško srce.

Od ravnin do višav, od pomladi do jeseni

Alpska Slovenija poleti vabi v odlične kolesarske parke in na gorske kolesarske poti vseh zahtevnosti. Termalno-panonska Slovenija s svojimi potmi po ravninah blizu rek in s prijaznimi griči podeželja ponuja poti za družinske potepe in neskončne možnosti za cestno kolesarjenje. Ljubljana in osrednja Slovenija dokazujeta, da je kolo odlična izbira tako za premagovanje razdalj v mestu kot za odkrivanje zgodb na tematskih kolesarskih poteh. Čeprav kolesarski navdušenci v Sloveniji tudi pozimi vrtijo pedala, se je na ture najbolje odpraviti od pomladi do jeseni. Izjema je mediteranska in kraška Slovenija, kjer lahko zaradi milega podnebja na dveh kolesih raziskujemo vse leto.

Poženite adrenalin po žilah, poiščite nove izzive -  naj bo to v pohodniških čevljih, na smučiščih, ob vodi, v zraku ali na kolesu.

Vstopite v svet aktivnih doživetij