Go back
Stories

Delimo si pot - varnost na prvem mestu

Sobivanje na cesti je zelo pomembno za zagotavljanje varnosti vseh udeležencev v prometu. Oglej si video z Jožetom Robežnikom.

Koliko kolesarjev sme voziti v koloni? Kako blizu lahko vozilo prehiteva kolesarja? Mora kolesar voziti na skrajnem desnem robu cestišča? Kot udeleženci v prometu zagotovo vsi poznamo prometne predpise, ne glede na to, v kakšni vlogi smo: pešec, voznik, kolesar, sovoznik ... Zagotovo ni nikogar od nas, ki se še ni jezil na drugega udeleženca v prometu. Je bila jeza upravičena ali le razlog za »sproščanje ventila« tistega dne?

Lepo vreme vabi kolesarje na ceste

Ker je indijansko poletje tu in lepe temperature kar kličejo po nabiranju kilometrov z vrtenjem pedal, se letošnja kolesarska sezona zunaj lahko nemoteno nadaljuje v pozno jesen. Ampak ne pozabite, varnost je najpomembnejša, zato je potrebno poudariti, da na cesti niste sami.

Pri Continentalu so v sklopu kampanje Delimo si pot in skupaj z navdušenim kolesarjem Jožetom Robežnikom posneli video, s katerim vas želijo spomniti, da je sobivanje na cesti zelo pomembno. Verjamemo, da večino pravil poznate, ampak ne škodi, da se znanje malo osveži, kajne?

OGLEJTE SI VDIEO spodaj. Več informacij o Continentalovi kampanji najdete tukaj: Delimo si pot.

Foto: Sportida.

How many cyclists are allowed to ride in a convoy in Slovenia? How close can a vehicle overtake a cyclist? Does a cyclist have to ride on the far-right edge of the road? As road users, we certainly all know the traffic regulations, regardless of our role: a pedestrian, a driver, a cyclist, a passenger. There is certainly no-one of us who has not been angry with another road user. Was the anger justified or just a reason to release the "valve" that day?

Preverite svoj »prometni prav« in si oglejte video Delimo si pot z Jožetom Robežnikom spodaj.