Go back
Stories

Novi Scott Foil RC uradno kolo L'Etape Slovenia

Aerodinamičen, lahek in udoben - izberite vse tri za nov standard cestnih aero koles.

Običajno pri nakupu kolesa delamo kompromise in izbiramo med aerodinamiko, težo in udobjem. Pri popolnoma novem Foil RC to ni več potrebno. Vse dobite v enem izjemnem kolesu. Z mislijo na aerodinamiko, težo in udobje so dosegli resnične prednosti v resničnem okolju, seveda vse z namenom najvišje hitrosti. Ste vedeli, da je SCOTT-ovim inženirjem uspelo narediti kolo, ki je 9 % lažje in kar 21 % hitrejše od predhodnika? Bravo!

Aerodinamika

Najprej boste verjetno opazili novo glavo okvirja, ki omogoča popolno integracijo elektronskih ali mehanskih komponent, hkrati pa razbije tok zraka in zmanjša aerodinamični upor.

Vilice Foil RC imajo globlji prerez, širši profil in višje postavljeno krilo, večji razmak do pnevmatike, kar zagotavlja dodatne aerodinamične prednosti. Glavna cev in sedežna cev svoje aerodinamične prednosti pokažeta šele, ko kolesar pritiska na pedale. Zgornje cevi zadnjega trikotnika so postavljene nižje, kar poveča udobje, hkrati pa so ugotovili da tako potiskajo zrak med napere in to zopet pripomore k hitrejšemu premikanju naprej. S takšno konstrukcijo pa so lahko tudi skrili disk zavore.

Lahek

Aero kolesa običajno prevesijo tehtnico z večji, debelejšim okvirjem – vendar so Scottovi inženirji in oblikovalci prekinili ta vzorec in zmanjšali težo prejšnjega Foila, obenem pa izboljšali njegovo aerodinamiko. Pri Scottu so testirali več kot 300 dizajnov in skozi ta postopek v primerjavi s prejšnjim Foilem tudi za 30 % zmanjšali število karbonskih delov. Teža je tako 9% nižja, togost pa ostaja enaka. Z novim Foli RC boste 21% hitrejši.

Udobje

Syncros komponente so ključne za doseganje aerodinamičnih izboljšav, zmanjšanje teže in seveda večjega udobja. Pri novem Foil RC najbolj izstopata krmilo Creston iC SL Aero Combo ter inovativna sedežna opora Duncan SL Aero CFT. Kolo boste kupili s 25 mm pnevmatiko spredaj in 28 mm pnevmatiko zadaj.

Inovativna sedežna opora Syncros Duncan SL Aero CRT

Ena najbolj inovativnih novosti kolesa je nova patentirana sedežna opora, ki zagotavlja, da se boste vozili udobno in boste dosegli večjo moč tudi, ko se vozite po kakšnem makadamu oz. tlakovani poti. Sestavljena je iz dveh delov – sprednji nosilni del iz ogljikovih vlaken se upogne, ko cesta postane bolj groba, kar zagotavlja, da brez težav ostanete na sedežu. Dokupite lahko zadnjo svetilko Syncros Campbell 20 Aero iL, ki se polni preko USB-ja.

Krmilo Syncros Creston iC vredno kolesa tega razreda

Rezultat raziskav v vetrovniku je tanjša cev, ki reže skozi veter in dvigne celotno aerodinamiko kolesa. Krmilo nudi večjo skladnost pri manjših obremenitvah, ko se vozite po ulicah. Ko pa se potopite v spuste, da bi ubežali konkurenci, se utrdi in zagotovi vaš uspeh.

>> Več o novem Foilu RC