Go back
Stories

Vroče: Znani trasi prve preizkušnje L'Etape Slovenia

Končno se »prave« priprave na L'Etape Slovenia lahko pričnejo!

Končno se »prave« priprave na L'Etape Slovenia lahko pričnejo! Od prvega predloga do izrisa trase je trajalo nekoliko dlje, kot smo si želeli. Nenazadnje, le ne gre za »kar eno dirko«, ampak za L'Etape Slovenia, ki poteka pod okriljem Tour de France. Zato smo v razmislek morali upoštevati številne vidike pri načrtovanju trase, posebno pozornost pa smo dali varnostnemu in zahtevnostnemu.

 

Daljša trasa – v tujini imenovana »THE RACE«

Daljša trasa – v tujini imenovana »THE RACE«, se  je iz prvotno načrtovanih 135 km podaljšala na 145 km z 2.020 metri n.m.v.

PRENESI SI .GPX DATOTEKO DAJŠE TRASE

Krajša, imenovana »THE RIDE«, kar pa ne pomeni nujno umirjene panoramske vožnje, ampak tudi vrtenje pedal na visoke obrate, da ne bo pomote, pa ohranja svojo začrtano razdaljo 70 km z razgibanim profilom in 671 m n.m.v.  

PRENESI SI .GPX DATOTEKO KRAJŠE TRASE

Načrtuje se sočasni start obeh dirk, ker želimo omogočiti svobodo izbire distance tudi še na dan dirke, za vsak slučaj. Ko nekdo začuti vrhunskost, lahkoto nog in ga popelje karavana kolesarjev na »The Race«, naj se preizkusi. Prav tako, ko nekoga preseneti količina kilometrov, naj gre varno v cilj in zaključi.

Ključna je izkušnja L'Etape Slovenia in dejstvo, da si del kolesarske družine L'Etape, ki potekajo pod okriljem Tour de France po celem svetu. 

Trasa L'Etape Slovenia poteka skozi kraje*

S startom v Kranju nasproti Gimnazije Kranj kolesarska karavana nadaljuje po levem bregu Save do Smlednika, skozi Komendo in Pogačarjev Klanec v Zalog, skozi Tunjice na Šenturško goro v Grad in skozi Velesovo do Preddvora, nato pa skozi Predoslje proti Kranju, ker se tisti, na krajši distanci, zapeljejo v cilj, daljši »distancarji« pa nadaljujejo vožnjo:
skozi Besnico in zagrizejo v klanec do Podblice, rodno vas Mateja Mohoriča, nadaljujejo v smeri Jamnika, se spustijo v Kropo, nadaljujejo v Lipnico, Gobovce, Brezje pri Tržiču, Križe, Golnik, Trstenik, čez Bašelj in Belo skozi Predoslje proti cilju v Kranju.

V času rekreativne preizkušnje bodo zagotovljene storitve, ki omogočajo vrhunsko izkušnjo dirke L'Etape:

  • varnost in medicinsko osebje
  • zapora cest
  • okrepčilne postaje
  • tehnično vozilo za nudenje pomoči – servisa.

*Organizator si pridružuje do spremembe trase zaradi nepredvidenih dejavnikov.

PRIJAVI SE ŠE DANES!