Go back
Ambassadors

Skupaj podpiramo nove mlade kolesarske junake

Veste, da s prijavo na L'Etape Slovenia podpirate tudi mlade slovenske kolesarske upe?

Ali morda veste, da s prijavo na L'Etape Slovenia podpirate tudi mlade slovenske kolesarske upe? L'Etape Slovenia ima letos poleg rumene kolesarske note tudi dobrodelno. Del vsake štartnine letošnje edicije bo šel tudi v Fundacijo Mateja Mohoriča. Tako bodo vsi udeleženci poleg ustvarjanja svojih lastnih nepozabnih doživetij poskrbeli tudi za pomoč mladim pri spoznavanju kolesarskega sveta.

O Fundaciji Mateja Mohoriča

Fundacija Matej Mohorič je bila leta 2021 ustanovljena z namenom organizacije neprofitnih projektov, ki potekajo ali še bodo potekali pod okriljem kolesarskega asa Mateja Mohoriča. V fundaciji vsako leto skušajo pomagati nadebudnim mladim kolesarjem in kolesarkam ter obenem ustvarjati dogodke, ki promovirajo kolesarstvo kot rekreacijo in pomemben del pri zdravem načinu življenja.

Poleg vsakoletnega nakupa profesionalnih cestnih koles znotraj fundacije in kolesarskega kampa, vsako leto sami ter v sodelovanju s partnerji na različne načine sproti skušajo pomagati čim več skupinam in posameznikom, ki se znajdejo v izzivov polnih življenjskih okoliščinah.

Odkar sem postal poklicni kolesar, sem vedno razmišljal, kako bi pomagal in vlagal nazaj v lokalno okolje in pomagal še preostalim, da bi imeli možnost, da bi nekoč postali uspešni kolesarji. Že nekaj let se poigravam z mislijo, da bi ustanovil fundacijo, da bi otrokom ter mladim omogočil, da se ukvarjajo s kolesarstvom. In da mogoče nekateri tudi uspejo in se prebijejo na raven svetovne serije.

Glede na to, da želim pomagati vsem v Sloveniji, ne le v enem klubu, se mi zdi najbolj smiselno, da pomagam skozi reprezentanco, zaradi tega sodelovanje s kolesarsko zvezo. Seveda gre tudi za finančno pomoč, ker če želiš dobro izpeljati program za mladince, je to večji zalogaj kot v časih, ko sem bil sam mladinec. To bo pomagalo, da bodo imeli fantje ne le enakovredno priložnost kot preostale reprezentance po Evropi, da pridejo med najboljše, ampak celo boljše izhodišče" (Matej Mohorič).