Go back
Bootcamp

Dobrodošli na tretji etapi Kranjske kolesarske rože: Tržičanka

25. junij - vabljeni na drugo sobotno druženje v živo in kolesarjenje po Tržičanki, tretji etapi Rože

Čas resnično beži in pripravljenost se stopnjuje. Najlepša hvala vsem, ki ste nas prišli obiskat na naše prvo druženje. Zelo smo bili veseli, da ste nas podprli. Sedaj pa ni časa za spanje. Treba je izkoristiti lepe sončne dni. In stopiti na plin. Čaka nas prva prava gorenjska trasa in ceste, ki vas bodo čakale tudi na daljši trasi legendarne izkušnje L'Etape Slovenia. Prijavi se na dogodek!

In kam gremo?

Gremo v Tržič! Za vse ki, niste vedeli, je tudi nastanek Tržiča povezan z zmajem. Seveda ni nujno, da prevozite dotično traso. Lahko izberete svojo.

Kaj pa je važno? Važno je, da pridete na grajsko dvorišče Khislstein in se družite z nami in drugimi kolesarskimi navdušenci.

Mi vas bomo seveda čakali in bomo zagotovili, da dobite brezplačno kavo, radler in masažo. Vas pa vabimo, da pridete in se družite z nami in ostalimi kolesarji. Morda spoznate novega prijatelja, s katerim boste večkrat odšli na trening. Z veseljem bomo prisluhnili vašim prigodam s trase in pričakovanjem o septembrskem dogodku.

Še manjše priporočilo: pridite med 9.30 in 10. uro in se z drugimi udeleženci dogovorite, da skupaj odvozite turo. Mi pa vas bomo seveda počakali do 14 ure na grajskem dvorišču. Nagradna igra se bo predvidoma začela okoli 13 ure.

Za vse, ki ne marate vročine, urno na pot v zgodnjih jutranjih urah in nato k nam na kavo, sprostitev in pogovor. Kot se za tak dogodek spodobi, imate tudi možnost fotografiranja ob prihodu na grajsko dvorišče. Bodite kot prave kolesarske zvezde. Profi.  

Vsi, ki boste preizkusili Tacxov trenažer in na njem prevozili vsaj 500 m, si boste prikolesarili priložnost sodelovanja v Hervisovi nagradni igri, v kateri je glavna nagrade Tacx Flux S.

Sobota 25. junij 2022, Tržičanka

Tržiško je razkošje poti, kjer ostajajo brez sape pohodniki, alpinisti, gorski kolesarji, ljubitelji adrenalina, zmajarji, padalci, turni smučarji, ribiči, lovci, pa tudi zgodovinarji, geologi, pesniki in ljubitelji vsega lepega. Z Glavnega trga v Kranju se čez Maistrov trg peljemo mimo Prešernovega gaja in se spustimo v kanjon reke Kokre, ki se vije skozi stari Kranj.

Mimo parka Brdo nadaljujemo pod obronki Storžiča do Tržiča. Mesto je znano po mnogih obrteh, ki so že od rimskih časov dajale kruh številnim Tržičanom. Ko ste v Tržiču, priporočamo, da se zapeljete skozi staro mestno jedro in spoznate lepo mesta.

Staro mestno jedro je dobilo svojo podobo po obnovi leta 1811. Ta obnova je bila potrebna zaradi velikega požara, ki je razdejal velik del Tržiča. Od leta 1985 pa je staro mestno jedro tudi spomeniško zaščiteno. Ali lahko odkrijete še edino ohranjeno »firbc« okno skozi katera so gospe opazovale dogajanje v mestu. Kot drugo znamenitost pa odkrijte skulpturo Zmaja iz petelinjega jajca in legendo o nastanku Tržiča.

Nadaljujemo na »balkonu Gorenjske«, ki je svoje ime dobil zaradi enkratnih razgledov. Na prb. 35 km trase lahko za kratek čas skrenemo z poti in obiščemo grad Kamen.  Kmalu smo v Begunjah, ki slovijo po svetovno znanem ansamblu bratov Avsenik. Morda je gostilna Avsenik v kateri je tudi muzej pravi naslov za krajši počitek pred nadaljevanjem poti. 

Od tu se obrnemo proti vzhodu in do Brezij kjer stoji impozantna bazilika Marije Pomagaj, ki je že stoletje in pol slovensko glavno romarsko središče. Cerkev je za baziliko leta 1988 razglasil papež Janez Pavel II. Zraven bazilike pa ima svoje domovanje tudi frančiškanski samostan. Sledi še slikovita pot čez Ljubno in Praproše nazaj proti Tržiču. Do Kranja ni več daleč in kljub razgibanemu profilu trase ta pot predstavlja enega lepših kolesarskih doživetij.

Konec vožnje je v starem mestnemu jedru Kranja, druženje pa obvezno v soboto, 25. 6. 2022 na grajskem dvorišču Khislstein.

TRŽIČANKA - PRIJAVA NA DRUŽENJE in TRASA