Go back
News

7. Scottov kolesarski dan v Kranju prestavljen na jesen

Zadnja majska nedelja tradicionalno namenjena kolesarskemu vrvežu v centru Kranja. Letos jo je žal zagodla slaba vremenska napoved in se prestavlja na septembrski termin.

DOGODEK PRESTAVLJEN NA JESEN ZARADI SLABE VREMENSKE NAPOVEDI.

Kranj je zagotovo gorenjska prestolnica kolesarstva in domači kolesarski klub ljubiteljev kolesarstva in kolesarjenja tudi letos ne bo pustil na cedilu. V nedeljo, 29. maja 2022, bodo kranjski Glavni trg zasedli ljubiteljski kolesarji, saj Kolesarski klub Kranj v sodelovanju s Scott Slovenija, sponzorji kluba in ZTKK organizira že 7. Scottov kolesarski dan, ki je zagotovo ena od največjih kolesarskih prireditev za vse generacije na Gorenjskem, saj je namenjen vsem ljubiteljem vožnje s kolesom, ne glede na leta.

 

Netekmovalno kolesarjenje: kratek otroški maraton, maraton s tremi dolžinami

V okviru prireditve bodo organizirani:

  • kratek otroški maraton po ulicah starega mestnega jedra s startom ob 11.00 uri,
  • ter maraton s tremi izbirnimi dolžinami – 12, 21 in 30 km s startom ob 12. uri. 

Vsi maratoni so netekmovalnega značaja, zato so vsi udeleženci zmagovalci. Trasa poteka iz Kranja do Britofa, mimo Brda, čez Kokrico in Rupo nazaj v Kranj.

Simbolična prijavnina

Vsak udeleženec bo ob plačilu simbolične prijavnine (ob predprijavi 5 €/posameznika; 20 €/družina) prejel:

  • vrečko z darili sponzorjev,
  • topel obrok,
  • spominsko medaljo in
  • nepozabno kolesarsko doživetje.

V starem mestnem jedru, kjer je start in cilj vseh maratonov, bo obilo popestritve in aktivnosti za vse udeležence in obiskovalce. Prireditev na Glavnem trgu poteka od 9.00 ure zjutraj, pa vse tja do poznega popoldneva. Predstavijo se različni razstavljavci, organizirane so delavnice za otroke, ki jih zabavata Kuža Pazi in škrat Kranček.

Spretnostni poligon za najmlajše in Scottov pumptrack

Najmlajši se lahko preizkusijo na spretnostnem poligonu, malo večji, pa tudi odrasli, pa na Scottovem pumptracku, ki je prava atrakcija za vse. Ves čas prireditve lahko testirate najnovejša kolesa Scott in opremo, igrate XXL družabne igre ali pa kupite srečko na srečelovu, ki vsako leto ponuja številne bogate nagrade in Scottovo kolo kot glavni dobitek.

Prijava in informacije - Kolesarski klub Kranj

Prijava in vse informacije so dostopne na spletni strani Kolesarskega kluba Kranj.
Spremljajte in všečkajte pa tudi njihov profil na družbenih omrežjih:

Vljudno vabljeni! Izkoristite priložnost in spoznajte kolesarsko mesto, prizorišče L'Etape Slovenia.

DOGODEK PRESTAVLJEN NA JESEN ZARADI SLABE VREMENSKE NAPOVEDI

Foto: Žiga Zupan, Scottov dan 2019, arhiv KK Kranj.

Netekmovalno kolesarjenje za vse generacije: otroški in družinski maraton, spretnostni poligon, Scottov pumptrack, testiranje koles - vse to in še več dogajanja v centru Kranja prestavljeno na jesen zaradi slabe vremenske napovedi.