Go back
Race

Bilten o drugi izvedbi L'Etape Slovenia by Tour de France

Spoznajte ključne informacije o 2. izvedbi L'Etape Slovenia by Tour de France, ki bo 2. in 3. 9. 2023 v Kranju.

Prvi konec tedna v septembru bo Mestna občina Kranj skupaj z Zavodom za turizem in kulturo Kranj (Visit Kranj) gostila dvodnevni rekreativni kolesarski dogodek L'Etape Slovenia pod okriljem Dirke po Franciji. Pestro dogajanje se bo pričelo v soboto ob 14. uri, ko bo na Slovenskem trgu zrasla prava vas L'Etape Slovenia, kjer se bodo predstavili partnerji prireditve in številni drugi razstavljavci. Ob 15. uri bodo sledila otroška kolesarjenja, malo po 16. uri pa še družinsko kolesarjenje. Vsa sobotna kolesarjenja so brezplačna in jih omogoča Gorenjska banka, strateški partner dogodka.

V nedeljo vrhunec dogodka

Vrhunec dogodka pa zagotovo predstavlja nedeljska preizkušnja za rekreativne kolesarje, ki se bodo s startom ob 9. uri podali na 68 km oz. 136 km dolgo traso po zaprtih cestah. Živopisana karavana z več kot 1.000 kolesarji iz 23 držav se bo nadzorovano podala na kolesarsko doživetje vse do kilometra 0 v Nemiljah, nato pa – vsak v svojem ritmu – vse do gorskega cilja na Jamniku. Tu in na poti do vrha, v Podblici, rojstnem kraju Mateja Mohoriča, ambasadorja L'Etape Slovenia, pričakujemo pestro dogajanje in močno spodbujanje navijačev, saj je vzpon res kraljevski.

Sspustom v Kropo bo karavana kolesarjev nadaljevala proti Tržiču in skozi Golnik v Bašelj ter nato v Spodnjo Belo mimo posestva Brdo, kjer se bodo pomerili na sprint segmentu in zaključili krog s prihodom po Jelenovem klancu v startno-ciljni prostor v Kranju. Dolgoprogaši bodo nadaljevali svojo epsko dirko v drugi krog.

Bilten L'Etape Slovenia 2023

Celotno traso, nekaj statističnih poslastic, seznam udeležencev nedeljske dirke ter druge zanimive vsebine preberite v biltenu L'Etape Slovenia by Tour de France 2023.

Hvala vsem partnerjem za sodelovanje in posebna zahvala gostujočemu mestu Kranj.

Srečno, kolesarji L'Etape Slovenia by Tour de France!