Go back
n/a

Premiera L'Etape Slovenia 2022 ujeta v video

Premierna izvedba L'Etape Slovenia by Tour de France je dobila video pečat.

Premierna izvedba L'Etape Slovenia by Tour de France, ki se je kolesarila 3. in 4. 9. 2022 s centralnim prizoriščem v Kranju in po krajih kar enajstih občin: Kranj, Šenčur, Vodice, Komenda, Medvode, Kamnik, Cerklje na Gorenjskem, Preddvor, Naklo, Radovljica in Tržič, je dobila video pečat.

V kratki video zgodbi povzeti nepozabni trenutki

V kratki video zgodbi so povzeti nepozabni trenutki nedeljske preizkušnje, ki je potekala v sončnem vremenu in ponujala kolesarsko doživetje v duhu dirke po Franciji po slikovitih krajih Gorenjske.

Nekaj statističnih podatkov

Na nedeljsko preizkušnjo je bilo prijavljenih 1.115 kolesarjev, od tega se je preizkušnje udeležilo 687 kolesarjev na daljši razdalji (138 km) in 428 na krajši (70 km) iz 23 držav, največ iz Slovenije (88 %), Hrvaške (3 %), Češke (3 %), Avstrije (2 %). Udeleženci pa so bili tudi iz bolj oddaljenih držav, in sicer iz Brazilije, Združenih Arabskih Emiratov, ZDA.

Udeležence je na progi spodbujal in nudil vožnjo v zavetrju ambasador dirke in domačin, naš vrhunski kolesarski as Matej Mohorič. Ob progi je kolesarje spodbujal tudi znameniti Tourov hudiček Didi – ki je prav za to priložnost prišel iz Belgije, poleg številnih navijačev, ki so bili številčnejši na obeh gorskih ciljih: na Šenturški gori in na Jamniku. Kot smo že poročali, pa je bil največji »navijaški žur« v Podblici, rodnem kraju ambasadorja.

Kolesarsko zgodbo smo ustvarili skupaj: hvala, kolesarji. Hvala gostujočemu mestu Kranj in Visit Kranj, hvala destinacijskemu partnerju I Feel Slovenia in hvala vsem partnerjem za zaupanje.