Go back
Stories

Daljša ali krajša? Odločitev naj bo tehtna, a hitra!

Izkoristi posebno ceno prijavnine: le 99,99 EUR namesto 129,99 EUR s kodo do vključno 24. 7. 2022

Najbrž najpogostejše retorično vprašanje, ki si ga zastavlja vsakdo, kadar se spogleduje z merjenjem lastnih moči in objektivnim poskusom ocene svoje pripravljenosti. V prav tak položaj nas spravi izpolnjevanje prijavnine na L'Etape Slovenia, legendarnega doživetja, ki čaka rekreativne cestne kolesarje praktično za ovinkom. September je namreč vse bližje.

Pa zmoremo izstopiti iz svoje kože?

Pa zmoremo izstopiti iz svoje kože in nase gledati kritično kot na primer na soseda? Ko točno znamo našteti vse njegove šibkosti in pomanjkljivosti, tudi vse tiste, skrite. No, v športu je podobno. Težko je oceniti lastno kondicijo, če ves čas treniraš sam ali pa v skupini podobno pripravljenih in še to najverjetneje vedno na istih terenih. Težko je tudi objektivno oceniti, ker si sam sebi najzvestejši »benchmark«, izhodiščna točka za določitev primerjalnega odmerka – v tem primeru kondicijskega napredka ali izguba le-te.  

Umetnost je torej, izstopiti iz sebe – pa ne le v športu, tudi na sploh, če želiš objektivno oceniti lastno stanje. Pravilnejšo odločitev sprejmemo, če le-to dosežemo na podlagi dvojega:

  • z veliko mero samokritičnosti;
  • z veliko mera zavedanja o odgovornosti, ki sledi sprejeti odločitvi.

Sledijo namreč priprave, prilagojene glede na našo zavestno odločitev: daljša ali krajša. Pa še: ali bomo uživali in kolesarili do cilja v lastnem tempu in bo naš cilj priti v cilj, ali bomo umirali na obroke in prisopihali »v rdečih obratih«, sproženem alarmu«, na škrge, na pol mrtvi, a super zadovoljni s svojim časom. Pravilo vseh skupinskih startov je, če nisi vrhunski, vedno nastopaj v svojem ritmu in naj te ne premami zavetrje hitrejših od sebe, ker je lahko usodno, predvsem v prehitrem startu.

Daljša ali krajša?

145 km s približno 2.000 m višinske razlike ali 70 km s približno 670 m višinske razlike? Obe trasi sta zahtevni, saj sta zelo razgibani in mestoma predstavljata določen tehnični izziv, pa vendar sta obe v mejah zmogljivosti rekreativnih kolesarjev in ponujata čudovite razglede po gorenjski panorami.

Vsekakor se priprav lotimo čim prej, čim bolj sistematično in čim bolj preudarno. Za lažjo pripravo in bolj suveren nastop sta na spletni strani L'Etape Slovenia na voljo tudi datoteki za prenos tras v pametno napravo, da se kolesarji lahko seznanite s samo traso. Prav tako pa so vsako drugo soboto v sklopu Kranjske kolesarske rože od maja do avgusta organizirana druženja kolesarjev v Kranju na grajskem dvorišču Khislstein, ki so hkrati odlična priložnost za deljenje kolesarskih doživetij.

Druženja se bodo zvrstila še 23. 7. ter 6. 8. 2022.

Prav v tem obdobju nas navdihujejo in z epskim garanjem navdušujejo ekipe in posamezniki na Dirki po Franciji. Ker dihamo skupaj z njimi in brcamo klance na različnih obratih, želimo vse, ki se z rekreativno etapno preizkušnjo Dirke po Franciji še spogledujete, naredite temu odločen konec:

PRIJAVITE SE čim prej in izkoristite posebno ceno 99,99 EUR namesto redne 129,99 EUR.

Kako do nižje prijavnine?

Prijavite se pred iztekom nedelje, 24. 7. 2022 in v prijavnem postopku vnesite kodo GENERALIZAME. Dotlej se odločite:

  • o dolžini trase in
  • številki zgornjega dela kolesarskega dresa L'Etape Slovenia, proizvajalca Ale, v markantni podobi in po maloprodajni ceni 69,90 EUR.

Še oklevate?

Dres vam ostane za trajen spomin, ampak – neprecenljiv spomin pa bo doživetje L'Etape Slovenia, vtisnjen v vse pore vašega telesa in celični zapis, zato se pridružite kolesarski družini L'Etape Slovenia.

Prijavnina z zgornjim delom dresa le 99,99 EUR namesto 129,99 EUR do 24. 7. 2022 s kodo GENERALIZAME.

Prijavnina z zgornjim delom dresa le 99,99 EUR namesto 129,99 EUR do 24. 7. 2022 s kodo GENERALIZAME.