Go back
Stories

Občina Tržič podpira dogodek L'Etape Slovenia

Veseli smo že 3. zaporednega sodelovanja Občine Tržič pri dogodku L'Etape Slovenia

Občina Tržič tudi letos aktivno podpira izvedbo dogodka L'Etape Slovenia by Tour de France. Načrtovano je, da bo karavana kolesarjev, ki se bodo v nedeljo, 8. 9. 2024, podali na daljšo traso v dolžini približno 150 km, kolesarila skozi več krajev Občine Tržič kot doslej.

Do Tržiča "pod goram'*

Ena od letošnjih novosti je namreč del trase, ki kolesarje popelje po izjemno slikoviti cesti »pod goram'«, iz Begunj proti Tržiču. Po krajšem vzponu 4. kategorije iz Zapuž v Slatno, je cesta ravno dovolj nad dolino in urezana ob vznožje Dobrče, kjer se razgledi ponovno odprejo daleč naokoli, zato nekateri to cesto imenujejo tudi kar Gorenjski balkon. Na tem delu trasa preide v kraje Občine Tržič in nadaljuje v smeri Bistrice pri Tržiču, skozi Križe in kraje Občine Tržič zapusti pri približno 130. km.

Tržič pa ni zgolj edinstven turistični biser, ki očara s številnimi izletniškimi idejami, resničnim Razkošjem poti: od naravnih, planinskih do kolesarskih, v bolj belih zimah navdušuje tudi s turnosmučarskimi in sankaškimi, ter obveznim obiskom Dovžanove soteske, je tudi izjemno živahna destinacija s številnimi tradicionalnimi prireditvami.

V ponedeljek, 11. 3. 2024, vas Občina Tržič vabi na »Vuč u vodo«, uvod v dogodek pa se napoveduje že s četrtkovim odprtjem razstave Življenje teče, ko po vodi zaplavajo gregorčki.

Tržiška šega “Vuč u vodo” nedvomno spada med najlepše in najtežje pričakovane dogodke v koledarskem letu. Šego obujamo 11. marca, na predvečer sv. Gregorja. Gre za večstoletni tržiški običaj, ki je v preteklosti živel med domačimi čevljarji. Na ta dan so namreč v svojih delavnicah prenehali z delom pri luči.

>> Več informacij Vuč u Vodo

Letošnji zamik izvedbe L'Etape Slovenia na prvi »povsem« septembrski vikend omogoča tudi vsem, ki se tradicionalno radi udeležujete Šuštarske nedelje v Tržiču (1. septembrska nedelja), udeležbo na obeh dogodkih. Brez izgovorov 😊. Termina se tako letos ne prekrivata.