Go back
Stories

Preddvor ponuja številna aktivna doživetja v mirni naravi

Preddvor, skriti biser v objemu mogočnega Storžiča, vabi s svojo pestro ponudbo aktivnosti

Preddvor, skriti biser v objemu mogočnega Storžiča, vabi s svojo pestro ponudbo aktivnosti: pohodništvo, skoki s padalom v tandemu, ribolov, pohodi po tematskih poteh, vodeni ogledi Preddvora z okolico, po gradu Dvor v središču Preddvora ter spominski sobi Josipine Turnograjske na gradu Turn, ogled čebelnjaka s čebelarskim muzejem, obujanje spominov naših dedkov in babic v stari Tomaževi Kajži, ..

Mali kraj, ki ponuja številne aktivnosti in doživetja

To je Preddvor na kratko, mali kraj, ki ponuja številne aktivnosti in doživetja. V centru Preddvora stoji grad Dvor, po katerem je kraj tudi dobil svoje ime. V prejšnjem stoletju so ga tedanji lastniki preuredili v sanatorij - letovišče, imenovano Grintovec. To so bili začetki turizma v teh krajih.

Na svoj račun pa pridejo prav vsi kolesarji: tako cestni kot treking in gorski kolesarji ter e-kolesarji. Urejene so številne poti, ki vodijo skozi vasice in gozdove, čez travnike in polja s čudovitimi pogledi od Julijskih do Kamniško-Savinjskih Alp.

Tudi gorski kolesarji imajo v Preddvoru svoj teren. Izposojo koles ima v ponudbi večina lastnikov namestitev, električna kolesa pa si lahko izposodite tudi v pisarni Zavoda za turizem Preddvor.

Specialkarji lahko uživajo na atraktivnem vzponu do Jezerskega, ljubitelji treking izletov bodo raziskovali okolico po urejenih kolesarskih poteh pod Storžičem, gorski kolesarji pa bodo adrenalin spuščali po bližnjih hribih.

>> Kolesarske poti v Preddvoru

V padalskih krogih velja, da je tu daleč naokoli najboljša termika. S preddvorskimi padalci lahko doživite izkušnjo, kako si je s pticami deliti modro nebo. Ob zaključku obiska, polnega doživetij, vas vabijo še na domače in okusne jedi gostincev.

Mirna narava, aktivna doživetja, to je Preddvor!

>> Več informacij - Visit Preddvor