Go back
Training tips

Servis kolesa pred začetkom sezone

Pred začetkom sezone obvezno poskrbimo za svojega po večini karbonskega konjička

Tako kot peljemo na vsakoletni servis svojega jeklenega konjička, je prav, da pred začetkom sezone poskrbimo tudi za svojega po večini karbonskega konjička. Nekateri radi za servis poskrbijo sami, drugi se raje odločijo za servis v kolesarski trgovini. Tukaj je nekaj najpomebnejših stvari, ki jim moramo nameniti pozornost pred začetkom sezone.

Kolesarski plašči

Plašči so kolesarjev stik z asfaltno podlago. Pred začetkom sezone je pomembno, da se plašče pregleda, če imajo na tekalni površini znake obrabe in poškodb. To je tisti del gume, ki mu rečemo tudi profil gume in je del plašča, ki je edini v kontaktu med kolesom in podlago. Plašči, ki so stari ali obrabljeni, nudijo veliko slabši oprijem cestišča.

Ležaji

Ležajem je potrebno po zimskih treningih nameniti pozornost, saj se obrabijo oz. uničijo. Priporočamo pregled in po potrebi menjavo gonilnih ležajev, ležaj v obročih in krmilega ležaja.

Trak za krmilo

Trak za krmilo je pomeben z vidika, ker na njem slonimo, obrabljeni trak pa nudi slabši oprijem. Prav tako svetujemo menjavo, saj se po določenem času pod trakom nabere sol od potenja in zimskih cestišč. In še kolo izgleda veliko lepše z novim trakom.

Veriga in zobniki

Veriga sodi med najbolj obremenjene dele na kolesih. Stalne sile, ki delujejo na njo, privedejo  do obrabe. Slaba veriga se tako lahko strga in to privede do tega, da ostanemo s kolesom ob cesti. Zato je skrb za njo tako pomembna. Priporočamo redne menjave in čiščenje, saj lahko obrabljena veriga uniči tudi zobnike na zadnjem kolesu, ki jih moramo nato zamenjati.

Zavore

Naj si bodo to zavore na diske ali čeljustne zavore, poskrbeti moramo, da so zavore in zavorne površine v optimalnem stanju. Še posebej v zimskih mesecih je obraba večja, tako da je nujna stalna kontrola in servis.

Bovdni in pletenice

Večina koles za menjavanje prestavnih razmerij in zaviranje še vedno uporablja pletenice. Te se sčasoma nategnejo in obrabijo. Bovdni pa so izpostavljeni vremenskim razmeram in tudi stalnemu trenju s pletenico, ki se premika v notranjosti. Obraba lahko privede do nedelujočega menjalnika ali zavor.

Hidravlika

Hidravlične zavore so vedno bolj uveljavljajo tudi med cestnimi kolesarji. Hidravlična tekočino je potrebno tudi menjati, saj lahko pride do pojava mehurčkov v sistemu, kar lahko privede do izgube ene ali obeh zavor.

Baterija

Če ima vaš konjiček baterijo za potrebe menjavanja prestav, je priporočljivo, da se baterijo na mesec ali dva vzame iz okvirja in jo obriše, da se na njej ne nabira vlaga.