Go back
Bootcamp

Rezervirajte si sobote za Kranjsko kolesarsko rožo in druženje

L'Etape Slovenia ni samo dvodnevni kolesarski praznik, ki bo premiero doživel 3. in 4. 9. 2022 v Kranju, ampak je celoletno dogajanje, katerega pomemben del so »prebrcani« kilometri.

Ker je kolesarjenje v skupini in prijetni družbi mnogo bolj pestro, motivacijsko in zabavno kot premagovanje asfalta vsak zase, bomo v sodelovanju s klubom Gremo na kolo in Visit Kranj omogočil šest neponovljivih kolesarskih druženj. Tako rekoč priprave na septembrski D dan.

Šest sobotnih kolesarskih treningov, 6 nepozabnih druženj

Šest sobotnih kolesarskih treningov bo potekalo po razgibanem terenu v okolici Kranja – po etapah Kranjske kolesarske rože. Čar le-te je ravno v tem, da nas vsaka etapa vodi na svoj konec, kjer spoznavamo bližnja mesta, okoliške hribe, naravna jezera, park Brdo, kanjon reke Kokre pod mestom Kranj … Vsaka etapa ali cvet pa se tu in tam dotakne tudi prave trase L'Etapa Slovenia. 

Na dogodke ste vabljeni vsi, ki ste se že prijavili na kolesarsko preizkušnjo L'Etape Slovenia na 145 oziroma 70 km, pa tudi vsi ostali kolesarji, ki o tem še razmišljate in tisti, ki kolesarite za svoje »gušte«.

Koledar šestih sobotnih druženj

Rezervirajte si sobote in spoznajte cvet Kranjske kolesarske rože:

  • 28. maj 2022, KAMNIČANKA
  • 11. junij 2022, LJUBLJANČANKA
  • 25. junij 2022, TRŽIČANKA
  • 9. julij 2022, JEZERJANKA
  • 23. julij 2022, LOČANKA
  • 6. avgust 2022, BLEJČANKA.

»After« druženje na grajskem dvorišču Khislstein

Vozni red etap smo zastavili od lažje proti težji glede na zahtevnost profila proge. Kolesarke in kolesarji boste tako imeli priložnost, da družno v manjših skupinicah prekolesarite trase in se na koncu vsake vožnje OBVEZNO srečamo na grajskem dvorišču Khislstein v centru Kranja, kjer vas bo čakal bogat spremljevalni program: animacije, testne vožnje, nagradne igre, masaže in druženje v pristni kolesarski atmosferi ter … pa obljubimo, tudi druga presenečenja

Sobota postane dan za kolesarska druženja »po meri«

Kolesarjenje izbrane etape ne bo potekala kot skupinska vožnja, saj ne želimo »lova za rekordi«. Udeleženci si boste naložili predpripravljene datoteke (gpx.) na svoj števec ali mobilno napravo ter s pomočjo tega prevozili aktualno sobotno traso v svojem tempu. Sproščeno, dirkalno, strogo po začrtani trasi ali pa z ovinkom do znamenitosti v bližini tras in krajšim postankom za fotografijo 😊.

Na poti bodo tudi trenerji ekipe Gremo na kolo, ki bodo z vami delili strokovne napotke in vas spodbujali med vožnjo.

Pišite nam, če potrebujete opravičilo pri svojih najbližjih, saj je udeležba za L'Etapovce obvezna 😊

Razglednica iz centra kolesarskega dogajanja: Grad Khislstein

Grajsko dvorišče bo naša skupna končna destinacija vsake sobotne etape in osrednje prizorišče dogajanja po vožnji (beri after party 😊) etape Kranjske kolesarske rože. V pestro dogajanje bo vključeno testiranje koles in kolesarske opreme, nagradne igre, masaže in druga drobna presenečenja.

Prijava na dogodke zato obvezna, da si zagotovite mesto.

Ključna informacija: prvo druženje v soboto, 28. maja

Rezervirajte si soboto, 28. 5. 2022, v svojem koledarju za kolesarjenje in – še pomembneje, za druženje potem na grajskem dvorišču Khislstein. Na dogodek se bo potrebno prijaviti, o čemer vas obvestimo v prihodnjih dneh. Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih #letapeslovenia in včlanite se v STRAVA klub L'Etape Slovenija

Kdor še okleva, naj se opogumi: prijava na L'Etape Slovenia, nedelja, 4. 9. 2022

Prijavnina 129,99 EUR vključuje zgornji del kolesarskega dresa v podobi L'Etape Slovenia, proizvajalca Ale in je enaka za obe dolžini trasi: 70 oziroma 145 km. Cena prijavnine 129,99 EUR velja do 31. 7. 2022, po tem datumu znaša 149,99 EUR.

>> Več o prijavnini

Fotoarhiv ZTKK, Urša Erjavc, Jošt Gantar.

Grajsko dvorišče bo naša skupna končna destinacija vsake sobotne etape in osrednje prizorišče dogajanja po vožnji (beri after party 😊) etape Kranjske kolesarske rože.