Go back
News

L'Etape družinsko kolesarjenje v duhu Tour de France omogoča Gorenjska banka

Sobota, 3. 9. 2022 od 14. ure dalje bo Slovenski trg v znamenju kolesarjenja vseh generacij. Vse preizkušnje so brezplačne in netekmovalne, prijava obvezna.

Sobotni program 2-dnevne kolesarske prireditve L'Etape Slovenia, ki bo potekala 3. in 4. 9. 2022 v Kranju, je namenjen vsem ljubiteljem kolesarjenja, ne glede na starost, vrsto kolesa, izkušnje in kondicijo. Sobota bo dan povezovanja in priložnost, da vsi skupaj ustvarimo legendarno doživetje premierne izvedbe L'Etape Slovenia.

Pestro sobotno dogajanje v rumeno obarvanem Kranju

Išče se le dobra volja, želja po druženju in tkanju novih vezi. Vabljeni prav vsi na Slovenski trg, saj se obeta pestro dogajanje v rumeno obarvanem Kranju z brezplačnimi kolesarskimi preizkušnjami na otroški, 800 m in družinski 12,5 km dolgi trasi.

Netekmovalni brezplačni kolesarski preizkušnji za najmlajše in družine ter skupine

Da bi prav vsi kolesarji občutili atmosfero Dirke po Franciji z več kot 100-letno tradicijo, bomo v soboto, 3. 9. 2022, organizirali brezplačno netekmovalno kolesarjenje, namenjeno najmlajšim in družinam oz. vsakomur, ki si bo tega želel. Predhodna prijava je obvezna zaradi omejenega števila mest. Prav vsi v cilju, pa boste zmagovalci!

Kolesarjenje za najmlajše od 2. leta dalje in otroke do 12. leta

Na otroško dirko so vabljeni vsi otroci od 2. do 12. leta v spremstvu staršev ob progi. Edina pogoja za udeležbo sta, da imajo otroci svoja kolesa in obvezno zaščitno čelado. Najmlajši se lahko udeležijo na poganjalčkih. Vsi v cilju bodo zmagovalci – prav vsi bodo prejeli medaljo. 

Prevzem štartnih številk bo mogoč na dan prireditve od 14. ure dalje. Štart dirke za otroke do 6. leta bo predvidoma ob 15. uri, za otroke od 6. do 12. leta pa ob 15.20 uri.

Trasa: 800 m krog v bližini osrednjega prizorišča

Otroška trasa bo dolga 800 m in bo potekala po krožni trasi: Mladinska ulica–Stritarjeva ulica (križišče z Gregorčičevo), Gregorčičeva ulica–Partizanska cesta (od križišča z Rotarjevo ulico)–Gregorčičeva ulica–Mladinska ulica.

>> Obvezna predhodna brezplačna prijava na otroško preizkušnjo L'Etape Slovenia

Sobotno družinsko kolesarjenje in kolesarjenje v skupinah – 12,5 km

Povabite ožjo in širšo družino, prijatelja, znanca, kolega in skupaj doživite atmosfero L´Etape Slovenia by Tour de France. Udeležba je brezplačna, netekmovalna in predvsem povezovalna v svojem kolesarskem značaju.

Kolesarite lahko s katerim koli kolesom, s svojo najljubšo specialko, triciklom, ponyjem, mestnim ali gorskim kolesom, tudi e-kolo je dovoljeno. Vsa vrsta koles s pedali dobrodošla! Vse, ki boste prišli v cilj, čaka presenečenje.

Otroci do 18. leta starosti se dirke lahko udeležijo v spremstvu staršev ali druge polnoletne osebe. Prevzem štartnih številk bo mogoče na dan dogodka, predvidoma od 14. ure dalje. Štart dirke bo predvidoma ob 16.30 uri.

Opis sobotne družinske trase L'Etape Slovenia

S startom v bližini Slovenskega trga trasa nadaljuje po Koroški cesti, zavije desno v mestno jedro na Maistrov trg, naravnost na Prešernovo ulico, do Glavnega trga v Kranju, nato bo pot kolesarje vodila skozi Primskovo proti Britofu, kjer trasa zavije v smeri Brdo, nadaljuje naravnost mimo posestva Brdo do Kokrice, kjer zavije levo proti Rupi. Na križišču z Oldhamsko cesto znova zavije levo in po cesti Staneta Žagarja nadaljuje do križišča z Likozarjevo cesto, kjer se znova  vrne proti Glavnemu trgu v mestno jedro Kranja do cilja na Koroški cesti. 

Dolžina trase je 12,5 km.

Zaradi omejenega števila mest je prijava na brezplačno družinsko kolesarjenje obvezna.

>> Prijava na sobotno družinsko kolesarjenje L'Etape Slovenia

Sobotno brezplačno kolesarjenje omogoča Gorenjska banka, sponzor L'Etape Slovenia. Dobrodošli vsi, željni kolesarskega doživetja L'Etape Slovenia!

Pohitite z brezplačno prijavo na katerokoli sobotno kolesarsko preizkušnjo in doživite L'Etape Slovenia. Število mest je omejeno!