Go back
News

Video utrinek: Nagrajenci preživeli dan v družbi Mateja Mohoriča

V soboto, 20. 5. 2023, so izžrebani nagrajenci in nekaj vabljenih gostov preživeli kolesarski dan v družbi ambasadorja.

Večinoma deževno majsko vreme je končno postreglo s sončno soboto, ko smo lahko organizirali kolesarsko obarvano druženje srečnih izžrebancev z vedno nasmejanim Matejem Mohoričem, ambasadorjem L'Etape Slovenia. Z žrebom smo osrečili 12 nagrajencev, ki so se v zgodnjem prijavnem obdobju registrirali na 70 km ali 138 km dolgo nedeljsko preizkušnjo I feel Slovenia L'Etape Slovenia by Tour de France, ki bo potekala 3. 9. 2023 s startom in ciljem v Kranju.

Na sedežu Kolesarskega kluba Kranj

Z zbirnim mestom na sedežu Kolesarskega kluba Kranj je kolesarska avantura vodila po delu daljše trase L'Etape Slovenia skozi razpotegnjeno idilično vas Besnica do vasi Njivice, od koder trasa vodi do vznožja vzpona na Jamnik, na vrhu katerega je – ko gre zares – 2. gorski cilj z označenim segmentom za boj za pikčasto majico, enako kot na dirki po Franciji.

Da pa bi pričarali kar se da pravo kolesarsko doživetje, je bilo za varnost tudi tokrat dobro poskrbljeno. Zahvala gre Kolesarskemu klubu Kranj, ki je zagotovil tehnično pomoč in spremno vozilo, v Podblici pa je partner dogodka Vitalgo organiziral okrepčilno postajo. Sledilo je obvezno fotografiranje na vrhu Jamnika ter spust po isti poti v dolino in povratek na zbirno mesto. Vsi udeleženci, ki so ob prijavnini naročili še letošnji, s Triglavom okronani, kolesarski dres L'Etape Slovenia, proizvajalca Alé, so ga na ta dan prejeli. Hvala vsem partnerjem za izvedbo tovrstnih doživetij. 

Sobotno kolesarjenje, na katerem je bilo druženje v prvem planu, je tako minilo v sproščeni vožnji, osvajanju tehnike in spoznavanju L'Etapovcev. Vse to smo ujeli tudi v kratek reportažni video. Vabljeni k ogledu!

Hvala vsem že prijavljenim kolesarjem in nagrajencem za zaupanje. Vabljeni vsi, ki se še niste prijavili, da to storite do 20. avgusta najkasneje in doživite nepozabno kolesarsko izkušnjo s pridihom dirke po Franciji!