Go back
News

Doživi dirko po Franciji! Prijavi se na sobotno kolesarjenje L'Etape Slovenia

Brezplačno prijavo na sobotna kolesarjenja omogoča Gorenjska banka, strateški partner festivala

Z današnjim dnem odpiramo brezplačne prijave na otroška in družinska kolesarjenja v duhu dirke po Franciji, ki bodo potekala v soboto, 2. 9. 2023 v Kranju, pod okriljem 2-dnevnega kolesarskega dogodka L'Etape Slovenia by Tour de France. Brezplačno prijavo na sobotna netekmovalna kolesarjenja tudi letos omogoča Gorenjska banka, strateški partner prireditve.

Vas L'Etape Slovenia

Osrednje prizorišče dogajanja bo na Slovenskem trgu, kjer bo zrasla prava vas L'Etape Slovenia, kolesarjenja pa bodo potekala v njegovi neposredni bližini v popoldanskem času, predvidoma od 15. ure dalje. Program s časovnico bomo pravočasno objavili.

Zakaj si morate že danes rezervirati soboto, 2. 9. 2023?

  1. Ker je to edinstvena priložnost, da pobliže spoznate kolesarsko evforijo, ki jo zadnja leta tako radi spremljamo tudi zaradi uspehov naših kolesarskih asov.
  2. Ker legendarni Tour de France poteka že vse od leta 1903 in lahko postanete del kolesarske znamke številka 1 v svetu.
  3. Ker serija L'Etape by Tour de France poteka v 25 državah in mestih po celem svetu. Kranj si je izboril to častno mesto.
  4. Ker bo zrasla prava vas – »L'Etape Village«, kjer se bodo predstavili naši partnerji in drugi razstavljavci z bogato ponudbo in pestrim programom. (>> Oglejte si utrinke premierne izvedbe).
  5. Ker je to priložnost za druženje, medgeneracijsko povezovanje, aktivno preživljanje prostega časa, navijanje in – kolesarsko doživetje v družbi vaših najbližjih.
  6. Za sobotna kolesarjenja so primerna vsa tehnično izpravna kolesa.

Otroška kolesarjenja – verjetno otrokova prva izkušnja legendarnega Toura

Kolesarjenja malčkov in otrok do 12. leta potekajo v neposredni bližini Slovenskega trga in potekajo v krogu v dolžini 800 m. Razpisane so tri starostne kategorije z različno dolžino proge:

  • Otroci A, > 4 let: 1 krog, poganjalčki ali kolo. Skupna dolžina: 800 m.
  • Otroci B, 4,5–8 let: 2 kroga, kolo. Skupna dolžina: 1,6 km.
  • Otroci C, 9–12 let: 3 krogi, kolo. Skupna dolžina: 2,4 km.

>> Več informacij o otroškem kolesarjenju in prijava

Obvezna je predhodna brezplačna prijava zaradi omejenega števila mest. Prijave so odprte do zapolnitve prostih mest.

Družinsko kolesarjenje in kolesarjenje vseh starosti

Prvovrstna izkušnja kolesarjenja v skupini v spremstvu vozil po za promet zaprtih cestah oz. s premično zaporo. Trasa je dolga slabih 13 km in vodi od Slovenskega trga v Kranju skozi mestno jedro–Britof–Brdo–Kokrica–Kranj.

Kolesarjenje poteka v ležernem ritmu in je netekmovalne narave, brez merjenja časa. Primerna je za vse otroke, ki imajo že opravljen kolesarski izpit in so vajeni kolesariti v skupini. Otrok mora biti obvezno v spremstvu enega od staršev, skrbnika ali odrasle osebe in nositi zaščitno čelado. V primeru prevelikega zaostanka za skupino - tudi za zadnjim spremnim vozilom, udeleženci kolesarijo samostojno v skladu s cestno prometnimi predpisi in postanejo del običajnega prometa.

>> Več informacij o družinski trasi in prijava

Obvezna je predhodna brezplačna prijava zaradi omejenega števila mest. Prijave so odprte do zapolnitve prostih mest.

Kolesarjenje na L'Etape Slovenia by Tour de France

Več o pogojih sodelovanja na kolesarskih preizkušnjah L'Etape Slovenia si lahko preberete tukaj.

Lanski sobotni dogodek je bil zelo lep, ko so kolesarili otroci in družine, Matej Mohorič, ambasdor L'Etape Slovenia.

Matej Mohorič: nasvet za soboto kolesarjenje

Oglej si video spodaj in prisluhni vrhunskemu kolesarskemu asu Mateju Mohoriču, ambasadorju L'Etape Slovenia. Brezplačne prijave so odprte do zapolnitve mest.